Τεχνολογία

Με “όπλο” το AirTag της Apple κλέβουν αυτοκίνητα στον Καναδά

today7 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Το AirTag της Apple αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, στις περιπτώσεις που κάποιος προσπαθεί να εντοπίσει την τσάντα ή τα κλειδιά του. Όπως φαίνεται όμως, επιτήδειοι στον Καναδά βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους να το χρησιμοποιήσουν, συνδέοντας το σε ακριβά αυτοκίνητα που σκοπεύουν να κλέψουν.

Προειδοποίηση από την Αστυνομία

Η Αστυνομία μάλιστα στο Ontario, αφού έπεσε στην αντίληψή της η νέα μέθοδο κλοπής, εξέδωσε και σχετική προειδοποίηση. Οι δράστες, όπως όλα δείχνουν, κρύβουν τους trackers σε μέρη που δεν είναι ευκόλως ορατά, όπως π.χ. το καπάκι της βενζίνης, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να μην αντιλαμβάνονται κάτι ύποπτο. Βέβαια, η Apple γνωρίζει ότι το AirTag μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο παρακολούθησης ή εντοπισμού άλλων χωρίς την έγκρισή τους, γι’ αυτό έχει ενσωματώσει anti-stalker χαρακτηριστικά σε αυτό.

Για παράδειγμα, ένας τρόπος προφύλαξης είναι όταν το AirTag συνδέεται με κάποιον που δεν συνάδει όμως με τη συσκευή του, το iPhone ειδοποιεί για την παρουσία του. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν όλοι iPhone. Η Αστυνομία έχει εντοπίσει τους τελευταίους 2 μήνες πέντε κλοπές που συνδέονται πάντως με τη χρήση των AirTags.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Περισσότεροι από 300.000 χρήστες Android εγκατέστησαν μολυσμένες εφαρμογές

Περισσότεροι από 300.000 χρήστες Android έχουν κατεβάσει και εγκαταστήσει στις συσκευές τους "μολυσμένες" εφαρμογές από το Google Play, σύμφωνα με το ThreatFabric. Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο σκοπός του κώδικα malware που περιλαμβάνουν, είναι να αποσπάσει χρήματα. Γι’ αυτό, όσοι χρήστες διαπιστώσουν ότι εγκατέστησαν κάποιο από τα παρακάτω app, καλό είναι να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς τους σε εφαρμογές, συνδρομητικές υπηρεσίες ή το e-banking τους. Όπως ενημερώνουν […]

today7 Δεκεμβρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%