Τεχνολογία

Messenger Rooms: Ίσως η απάντηση του Facebook στο Zoom

today6 Μαΐου, 2020

Background
share close

Πρόκειται για μία εφαρμογή ομαδικών βιντεοδιασκέψεων που επιτρέπει τη δημιουργία ενός «δωματίου» (room) τηλεδιάσκεψης με βίντεο απευθείας από το Messenger στο Facebook, στην οποία μπορεί να προσκληθεί ο οποιοσδήποτε, ακόμα και αν δεν έχει λογαριασμό στο Facebook.

Από πολλούς θεωρείται η απάντηση του Facebook στο Zoom.

Δεδομένου μάλιστα ότι

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σταν Τσουντνόβσκι, αντιπροέδρου για το Messenger της εταιρείας, το Rooms σύντομα θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 50 άτομα, χωρίς χρονικό περιθώριο.

Όπως έγραψε, δεν χρειάζεται ο χρήστης να καλεί κάποιον και να ελπίζει πως είναι καλή στιγμή ή να τσεκάρουν όλοι τις ατζέντες τους αν μπορούν, καθώς «μπορείτε να αρχίσετε και να μοιραστείτε rooms στο Facebook μέσω News Feed, Groups και Events, οπότε είναι εύκολο να περάσουν άνθρωποι. Σύντομα θα προσθέσουμε τρόπους δημιουργίας rooms από το Instagram Direct, το WhatsApp και το Portal, επίσης».

Εάν οι φίλοι ή οι κοινότητες όπου συμμετέχει ο χρήστης δημιουργούν «δωμάτια» που είναι ανοιχτά για αυτόν, θα τα βλέπει στο Facebook. Όταν προσκαλείται σε ένα από αυτά, θα μπορεί να μπαίνει από το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να κάνει download κάτι.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Τσουντκόβσκι, η χρήση του Messenger και του WhatsApp είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε, καθώς πάνω από 700 εκατομμύρια λογαριασμοί συμμετέχουν σε ηχητικές και βίντεο κλήσεις καθημερινά, ενώ ο αριθμός των κλήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί σε πολλές χώρες από τότε που άρχισε η πανδημία. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, ο αριθμός των ομαδικών βιντεοδιασκέψεων έχει υπερδιπλασιαστεί.

Παράλληλα, πέραν των γνωστών AR effects που υπάρχουν στο Messenger, αρχίζει η διάθεση και νέων παρόμοιων λειτουργιών, όπως backgrounds 360 μοιρών που «σας μεταφέρουν σε όμορφους και γραφικούς χώρους, από την παραλία μέχρι λουξ διαμερίσματα στο νερό. Υπάρχουν 14 νέα φίλτρα κάμερας που παρέχουν περιβάλλοντα φωτισμό για να φωτίσουν τον χώρο και το πρόσωπό σας. Επίσης εισάγουμε νέα AR effects, έτσι ώστε να μπορείτε να γιορτάσετε γενέθλια ή να πάτε για κάμπινγκ μένοντας στο σπίτι με τους φίλους σας».

«Κοιτώντας» προς τη μεριά του Zoom, στο οποίο έχουν αναφερθεί διάφορα προβλήματα ασφαλείας, στην ανακοίνωση δίνεται έμφαση στον τομέα της ιδιωτικότητας: «Δεν βλέπουμε ούτε ακούμε τις κλήσεις σας, και αυτός που δημιούργησε το room ελέγχει ποιος μπορεί να μπει, ποιος βλέπει το room, και αν το room είναι κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο σε νέους καλεσμένους. Ο δημιουργός του room πρέπει να είναι παρών για να αρχίσει μια κλήση, και ο δημιουργός μπορεί να βγάλει καλεσμένους ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να αναφέρετε το όνομα ενός δωματίου ή να υποβάλετε feedback για ένα δωμάτιο, αν πιστεύετε πως παραβίασε τα Community Standards μας. Οι αναφορές δεν θα περιλαμβάνουν ήχο ή βίντεο από το room, από τη στιγμή που δεν βλέπουμε ή ακούμε τις κλήσεις σας».

Το Messenger Rooms διατίθεται ήδη σε κάποιες χώρες από αυτή την εβδομάδα και θα επεκταθεί στον υπόλοιπο κόσμο τις προσεχείς εβδομάδες.

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Ποιος ήταν ο Λαόνικος Ταμαίος;

      Ο Νικόλαος (Λαόνικος) Ταμαίος υπήρξε εξέχων μεταξύ του πλήθους των  ελλήνων  λογίων που μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης κατέφυγαν στη Δύση όπου δίδαξαν τα ελληνικά γράμματα. Πιο συγκεκριμένα, στο πανεπιστήμιο της Παδούης (Πάντοβα) είχε μαθητή τον άγιο Μάξιμο τον Γραικό, κατά κόσμον Μιχαήλ Τριβώλη (1470-1556).      Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

today6 Μαΐου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%