Τεχνολογία

Νέα σειρά emojis από πίνακες του 15ου και 16ου αιώνα!

today1 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Αν δεν μπορείς να το πεις με λέξεις, τώρα μπορείς να το πεις με εκφράσεις από πίνακες μεγάλων ζωγράφων του παρελθόντος (μας κλείνει το μάτι το Hyperallergic).

Και παρουσιάζει το καινούργιο πακέτο emojis που χρειαζόμαστε για texting, το οποίο ετοίμασαν η καλλιτέχνης Molly Young και ο σχεδιαστής Teddy Blanks.

Σαράντα emojis, που το ντουέτο άντλησε από πίνακες του τέλους του 15ου και του 16ου αιώνα, μεταξύ των οποίων οι Ολλανδοί Jan Cornelisz Vermeyen, Jan Mardijn, και Jacob Cornelisz van Oostanen, οι Γερμανοί Bernhard Strigel και Hans Baldung-Grien (μαθητής του Άλμπρεχτ Ντίρερ, ο τελευταίος). Βεβαίως, ανάμεσά τους, υπάρχει και ένας Ρέμπραντ.

artemot1

Με τα στυλιζαρισμένα πρόσωπά τους, πρόσωπα από πίνακες εκείνης της εποχής μπορούν, στις μέρες μας, να φανούν ιδιαίτερα κωμικά. Ακόμη και στις πιο αυστηρές ή λυπημένες εκφράσεις τους.

Ανάμεσα σε αυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι – σύμφωνα με τους Young και Blanks – ένα «παιχνιδιάρικο χαμόγελο», ένα «χλωμό βλέμμα μοχθηρίας», μια «άγρια ματιά ενοχλημένου», μια «γκριμάτσα κάποιου που είναι σκεπτικός» και «το ανοιχτό στόμα ενός που έχει μείνει κατάπληκτος».

artemot2

«Τα αντιμετωπίζουμε ως emojis για ενήλικες» εξηγεί η Young. «Ακόμη και για έναν που δεν εκφράζεται, τα emojis μπορούν να είναι ένας φτωχός τρόπος επικοινωνίας. Τα “Rejoinders” είναι ακριβή μέχρι βαθμού τιμωρίας και για αυτό είναι παγκόσμια, σε βαθμό που προκαλεί έκπληξη».

Ειδοποίηση: Η σειρά «Rejoinders» είναι μόνο για συσκευές με λειτουργικό iOS και είναι διαθέσιμη στο app store της Apple.

artemot3

artemot4

artemot5

 

Πηγή: newsbeast.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%