Τεχνολογία

Νέα τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο γρήγορο ίντερνετ στο μέλλον

today25 Οκτωβρίου, 2018

Background
share close

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT University) πάνω στις οπτικές ίνες, η ταχύτητα του ίντερνετ μπορεί να προσφέρει ακόμα και 100 φορές ταχύτερες συνδέσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Guardianτα καλώδια οπτικής ίνας χρησιμοποιούν παλμούς φωτός για τη μετάδοση πληροφοριών, αλλά επί της παρούσης η πληροφορία μπορεί να αποθηκεύεται μόνο μέσω του χρώματος του φωτός, και με βάση αν το κύμα είναι οριζόντιο ή κάθετο.

Στρεβλώνοντας το φως σε σπιράλ, οι μηχανικοί είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια τρίτη διάσταση για μεταφορά πληροφοριών από το φως: Πρόκειται για το επίπεδο της τροχιακής στροφορμής (spin).

«Είναι σαν το DNA, αν δείτε τη σπείρα της διπλής έλικας» είπε ο Μιν Γκου, του Βασιλικού Ινστιτούτου. «Όσο περισσότερο μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη στροφορμή, τόσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταφέρετε».

Ερευνητές στις ΗΠΑ είχαν προηγουμένως δημιουργήσει μια ίνα που θα μπορούσε να στρεβλώνει το φως, αλλά η ομάδα του Γκου είναι η πρώτη που δημιουργεί έναν αισθητήρα/ ανιχνευτή «λογικού» μεγέθους που να μπορεί να διαβάζει τις πληροφορίες που φέρει. Οι προηγούμενοι αισθητήρες τέτοιου τύπου ήταν μεγέθους τραπεζαρίας, ωστόσο ο νέος έχει πλάτος ανθρώπινης τρίχας. «Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το πρώτο τσιπ που εντοπίζει αυτή τη στρέβλωση και να το χρησιμοποιήσουμε για mobile εφαρμογές» είπε ο Γκου.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση δικτύων οπτικής ίνας, και, σύμφωνα με τον Γκου, θα μπορούσε να λειτουργήσει και με δίκτυα με μεγάλες ποσότητες καλωδίων χαλκού. Ωστόσο, δεδομένου του ότι τα νέα καλώδια θα έπρεπε να στρεβλώνουν αποτελεσματικά φως, οποιαδήποτε αναβάθμιση θα συμπεριελάμβανε την αναβάθμιση των υπαρχόντων δικτύων ίνας.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διασκέδαση

50 Years Deep Purple | A Unique Live Tribute Show by The Stormbringer @Kyttaro

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018   Special Guests: Black Strat Band   Είναι γνωστό πόσο το Κύτταρο και Rockin The Blues Events αγαπάνε την classic Rock και τους «ήρωες της».. Είναι επίσης γνωστό πως όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις αγάπες τους αξέχαστα sold out Σαββατόβραδα γεννιούνται..(βλ. Shadow Play Fest & Band of Friends of Rory Gallagher, Hatts Off to Led Zeppelin, η περσινή εμφάνιση του Martin Turner – Wishbone […]

today25 Οκτωβρίου, 2018

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%