Τεχνολογία

Ο Chrome για υπολογιστή υποστηρίζει passwords με βιομετρικό έλεγχο

today11 Φεβρουαρίου, 2023

Background
share close

Την περασμένη εβδομάδα ο Google Chrome παρουσίασε μια νέα λειτουργία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας για Android που επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν φόρμες ανώνυμης περιήγησης πίσω από το δακτυλικό τους αποτύπωμα.

Chrome-desktop-biometric-authentication-password-manager.jpg.webp.1f964db386e799581945f0566f569258.webp

Πολλοί υπολογιστές εκμεταλλεύονται ήδη τη λειτουργία ασφαλούς πρόσβασης Windows Hello για την αποκάλυψη των στοιχείων που έχει περάσει ο χρήστης στο password manager ενός browser συμπεριλαμβανομένου του Chrome, του Edge και άλλων εφαρμογών. Όμως πλέον η λειτουργία γίνεται εγγενής, κάτι που είναι ευπρόσδεκτο ούτως ή άλλως.

Σε κάθε περίπτωση, η Google αναφέρει ότι οι χρήστες του Chrome για desktop μπορούν να χρησιμοποιούν το βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας για να συμπληρώνουν αυτόματα αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στις αντίστοιχες φόρμες. Η Google ανακοίνωσε αρκετές ακόμη βελτιώσεις στο blog post της, συμπεριλαμβανομένης της θόλωσης των ακατάλληλων εικόνων στην Αναζήτηση από προεπιλογή, της διευρυμένης λειτουργικότητας Virtual Card αλλά μόνο για τις ΗΠΑ, καθώς και των βελτιωμένων επιλογών απορρήτου στην Αναζήτηση για iOS.

Πηγή: insomnia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%