Τεχνολογία

Οι δονήσεις της μοτοσυκλέτας βλάπτουν την κάμερα του iPhone

today13 Σεπτεμβρίου, 2021

Background
share close

Η χρήση του iPhone ως εργαλείο πλοήγησης είναι πλέον δεδομένη. Και φυσικά είτε στο αμάξι είτε στη μοτοσικλέτα, συνηθίζουμε να στερεώνουμε τη συσκευή μας σε σχετική βάση για να μπορούμε να βλέπουμε τις οδηγίες.

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε η Apple στην περίπτωση της μοτοσυκλέτας κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κάμερα του iPhone.

Με νέο post στο Support page, η Apple προειδοποιεί πως οι δονήσεις με μεγάλο πλάτος κύματος και ειδικά αυτές που παράγονται από μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και μεταδίδονται μέσω του τιμονιού, μπορούν να βλάψουν τις κάμερες των iPhone.

Οι αναβάτες συχνά χρησιμοποιούν το iPhone τους στερεωμένο στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας, κυρίως για χρήση πλοήγησης, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναφορές σε forums τα τελευταία χρόνια για χαλασμένες κάμερες μετά από τέτοια χρήση. Η Apple τονίζει πως αυτή η ζημιά θα είναι μόνιμη, καθώς η έκθεση σε δονήσεις αυτού του είδους καταστρέφει την οπτική σταθεροποίηση της κάμερας (OIS) και το autofocus.

Το OIS επιτρέπει στο γυροσκόπιο της συσκευής να αντιληφθεί την κίνηση και έτσι να αλλάζει τη γωνία του, κινώντας το φακό σύμφωνα με την κίνηση. Το autofocus λειτουργεί με μαγνητικούς αισθητήρες που μετράνε τις δονήσεις για να αντισταθμίσουν την κίνηση, έτσι ώστε να τοποθετηθούν σωστά οι φακοί. Όλα τα μοντέλα μετά το iPhone 7 διαθέτουν και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά.

Η Apple συνιστά να μη στερεώνετε το iPhone σας σε μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, ενώ για τα μηχανάκια και τα scooters συνιστά βάσεις που αποσβένονται έως ένα βαθμό οι δονήσεις για να μειωθεί το ρίσκο ζημιάς στην κάμερα. Αποφύγετε επίσης τη συχνή χρήση για παρατεταμένες περιόδους.

Πηγή: unboxholics.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διάφορα

Η Μήλος αναδείχθηκε το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

Οι αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure» επέλεξαν τη Μήλο ως το αγαπημένο τους νησί για το 2021. Η χώρα μας παραμένει σταθερά μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των Αμερικανών παγκοσμίως, καθώς οι ελληνικοί προορισμοί γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Γεγονός που αντανακλάται άλλωστε και στις αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα φέτος, οι οποίες υπερέβησαν το 55% εκείνων του 2019 στο πρώτο οκτάμηνο. Ως το […]

today13 Σεπτεμβρίου, 2021 2

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%