Τεχνολογία

Οι χρήστες του Metaverse θα μπορούν να φιλιούνται

today4 Μαΐου, 2022

Background
share close

Από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας και ειδικά ο τομέας των social media με μπροστάρη τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ προωθεί τη δημιουργία ενός εικονικού κόσμου που θα αντικαταστήσει τον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από ερευνητές και εταιρείες για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, εφαρμογών και κάθε είδους συστημάτων που θα εμπλουτίζουν και θα κάνουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμπειρία την είσοδο στο Metaverse, όπως ονομάστηκε αυτός ο εικονικός κόσμος.

Ερευνητές του φημισμένου στον τομέα των τεχνολογικών ερευνών Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα απτική τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια κάσκα εικονικής πραγματικότητας. Οι ερευνητές που δημοσίευσαν την έρευνα τους ανέπτυξαν μια τεχνολογία που προσομοιώνει μια σειρά από αισθήσεις και ειδικότερα αυτές που σχετίζονται με τα χείλη, τα δόντια και τη γλώσσα. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν ανάμεσα στα άλλα να πίνουν καφέ, να δροσίζονται από μια πηγή τρεχούμενου νερού, να καπνίζουν αλλά και να φιλιούνται μέσα στο Metaverse. Θα μπορούν επίσης να νιώθουν στο στόμα τους την βροχή και τον άνεμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνολογία τους προσομοιώνει με ρεαλιστικό τρόπο τις δυνάμεις που ασκούνται, τις δονήσεις και τελικά την αίσθηση που παράγεται από τα όργανα του στόματος.

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Future Interfaces Group του πανεπιστημίου και σύμφωνα με τους ερευνητές η περιοχή του στόματος αν και είναι δεύτερη σε βαθμό σημαντικότητας μετά την αφή στα δάκτυλα δεν έχει αποτελέσει μέχρι σήμερα αντικείμενο ενασχόλησης στον τομέα της απτικής τεχνολογίας.

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε είναι καινοτόμος αφού ενσωματώνεται στην κάσκα VR και δεν χρειάζεται ο χρήστης να είναι καλωδιωμένος ή να χρησιμοποιεί κάποιο έξτρα εξοπλισμό. Το σύστημα αποτελείται από «υπερηχητικές διατάξεις», όπως τις ονομάζουν οι ερευνητές, οι οποίες προσαρμόζονται στην κάσκα και μεταδίδουν τα απτικά φαινόμενα στο στόμα του χρήστη.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%