Τεχνολογία

Πως θα φαινόταν το Wi-Fi αν το βλέπαμε

today3 Αυγούστου, 2013

Background
share close

Το Wi-Fi είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, πως θα ήταν όμως ο κόσμος μας αν οι ακτίνες του Wi-Fi ήταν ορατές?

Την απάντηση σε αυτό έρχεται να δώσει ο καλλιτέχνης Nickolay δημιουργώντας απεικονίσεις που αποκαλύπτουν το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα των σημάτων, αν αυτά ήταν ορατά στο ανθρώπινο μάτι.

Για να είναι μάλιστα ακριβείς οι εικόνες του, ο συνεργάστηκε με τον αστροβιολόγο της NASA, M. Browning Vogel, ο οποίος εξήγησε την επιστήμη πίσω από την ασύρματη τεχνολογία, όπως το μέγεθος του ενεργειακού πεδίου του Wi-Fi αλλά και τον τρόπο που μεταδίδεται το σήμα, χρησιμοποιώντας ως υπόδειγμα την πόλη της Ουάσιγκτον.

wi-fi

 

Το Wi-Fi είναι λοιπόν ένα ενεργειακό πεδίο που διαβιβάζεται μέσω κυμάτων. Η απόσταση μεταξύ των κυμάτων του Wi-Fi είναι μικρότερη από την αντίστοιχη των ραδιοκυμάτων και μεγαλύτερη από των μικροκυμάτων, δίνοντας μια ιδιαίτερη ζώνη μετάδοσης στο Wi-Fi που δεν μπορεί να διακοπεί από άλλες εκπομπές…

wi-fi2

 

Τα κύματα του Wi-Fi ταξιδεύουν μέσα στον χώρο ως ταχύτατοι παλμοί με κωδικοποιημένα δεδομένα. Τα Wi-Fi routers είναι στην ουσία κεραίες που μπορούν να στείλουν ταυτοχρόνως δεδομένα μέσω πολλαπλών συχνοτήτων (οι οποίες απεικονίζονται με μπλε, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα χρώματα).

wi-fi3

 

Τα κύματα του Wi-Fi καταλαμβάνουν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα τη ραδιοσυχνότητα μεταξύ των πραγματικών ραδιοκυμάτων και των μικροκυμάτων, την ίδια στιγμή που τα πεδία του Wi-Fi είναι συνήθως σφαιρικά ή ελλειψοειδή και εκτείνονται τυπικά στα 20-30 μέτρα.

wi-fi4

Τα Wi-Fi routers μπορούν να προσαρμοστούν σε δέντρα, κτίρια, φανοστάτες και άλλες κατασκευές, εμπόδια ωστόσο όπως τα δέντρα μπορούν να παρακωλύσουν τη μετάδοση του σήματος. Πολλαπλά routers δημιουργούν ένα πεδίο που εκτείνεται πάνω από τα κτίρια, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη μετάδοση του σήματος…

wi-fi5

 

Είπαμε, τα Wi-Fi routers που επικολλούνται σε κτίρια και φανοστάτες δημιουργούν ένα κυκλικό πεδίο δεδομένων γύρω τους, το οποίο εκτείνεται μάλιστα ισόποσα προς κάθε κατεύθυνση…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%