Τεχνολογία

ΠΡΟΣΟΧΗ… Μεγάλη απάτη με fake e-mails που «δήθεν» έχει στείλει η ΑΑΔΕ!

today19 Οκτωβρίου, 2022

Background
share close

Τις τελευταίες ημέρες οι λογαριασμοί χιλιάδων χρηστών του Taxisnet, έχουν αρχίσει να δέχονται e-mails που αναγράφουν ότι «η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου», αναγράφοντας μάλιστα και συγκεκριμένο ποσό. Το εν λόγω e-mail είναι φυσικά πλαστό και άκρως επικίνδυνο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΑΑΔΕ πρόκειται ουσιαστικά για μια καλοστημένη και καμουφλαρισμένη απάτη, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Η ΑΑΔΕ θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες απέστειλε e-mail στο σύνολο των χρηστών του Taxisnet, δίνοντας πληροφορίες για την εν λόγω απάτη και παράλληλα παραθέτοντας μια σειρά από tips για την προστασία των φορολογουμένων. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ αναφέρει το τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που λάβετε το συγκεκριμένο κακόβουλο e-mail, αναφέροντας 3 συμβουλές:

1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο ίδιο ενημερωτικό mail της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων: «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας αποστέλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, αναγράφει απαρέγκλιτα, στο πάνω μέρος της σελίδας, το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username)». Τα μάτια σας δεκατέσσερα λοιπόν γιατί οι καιροί είναι δυστυχώς πονηροί.  

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%