Τεχνολογία

Προσοχή! Ιός ξεγελά τους χρήστες WhatsApp

today14 Ιανουαρίου, 2016

Background
share close

Η εφαρμογή WhatsApp είναι από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές για επικοινωνία παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό το λόγο λοιπόν αποτελεί δελεαστικό στόχο για ορισμένους χάκερ, με σκοπό τη μετάδοση ιών.

Ένας νέος ιός λοιπόν έχει δημιουργηθεί με στόχο να ξεγελάσει και να παρασύρει τους χρήστες της εφαρμογής. Πρόκειται για ένα ψεύτικο e-mail που εγκαθιστά έναν επικίνδυνο ιό στα τηλέφωνα των χρηστών. Το email μεταφέρει ένα κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ξεγελάσει τους χρήστες του WhatsApp είτε σε iPhone ή σε Android συσκευές. Ο ιός κυκλοφορεί μέσω ενός e-mail και μοιάζει σαν να έχει σταλεί από μια νόμιμη πηγή μπερδεύοντας τους ανυποψίαστους χρήστες. Οι δημιουργοί του ιού «ποντάρουν» στο ότι οι χρήστες θα ανοίξουν το email-απάτη και θα «κατεβάσουν» τον συνημμένο ιό, ο οποίος στη συνέχεια «διεισδύει» σε όλες τις εφαρμογές του κινητού.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνονται μπορεί να περιέχουν ύπουλους τίτλους θέματος για να γίνουν πιο ελκυστικά στο να τα ανοίξει κάποιος όπως «νέο φωνητικό μήνυμα» και «ένα ηχητικό σημείωμα χάθηκε», ακολουθούμενα από ένα κουμπί play. Παρά το γεγονός ότι κανένα από τα emails δεν προέρχεται από την επίσημη διεύθυνση WhatsApp είναι «μεταμφιεσμένα» με το logo της εφαρμογής για να γίνουν πιο πειστικά στους ανυποψίαστους χρήστες σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Η WhatsAppers επισημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλες οι φωνητικές σημειώσεις, ηχητικές σημειώσεις, ηχογραφήσεις και κοινοποιήσεις θα λαμβάνονται μόνο μέσω της εφαρμογής και όχι μέσω κάποιου mail και έτσι οι χρήστες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τα ανοίγουν καθώς θέτουν την συσκευή τους και τα προσωπικά τους δεδομένα σε κίνδυνο.

Κάθε e-mail-απάτη περιέχει ένα συμπιεσμένο αρχείο ZIP που «εξαπολύει» το μυστικό κακόβουλο λογισμικό στο τηλέφωνό σας κατά τη λήψη του.

Εταιρεία antivirus, καταπολέμησης και πρόληψης από ιούς αναφέρει ότι οι εγκληματίες του διαδικτύου ολοένα αυξάνονται και οι εταιρείες πλέον εργάζονται για τη δημιουργία όλο και περισσότερων καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που θα είναι ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για την προστασία και την ασφάλεια των χρηστών. Ωστόσο θα πρέπει και οι ίδιοι οι χρήστες να είναι υποψιασμένοι και να προσέχουν τα e-mails που ανοίγουν.

Το email που αποστέλλεται και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να ανοίξετε θα είναι κάπως έτσι:

whatsapp

whatsapp2

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%