Τεχνολογία

Έρχεται το πρώτο στρογγυλό κινητό

today3 Μαρτίου, 2016

Background
share close

Μια νέα παράξενη εκδοχή των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων φέρνει μια εταιρεία σχεδιάζοντας το πρώτο στρογγυλό τηλέφωνο, το οποίο προορίζεται κυρίως για γυναίκες σύμφωνα με το δημοσίευμα του mashable.

Το νέο κινητό τηλέφωνο ονομάζεται Cyrcle και αφορά κυρίως το γυναικείο φύλο καθώς, όπως αναφέρει, οι τσέπες των γυναικών είναι συνήθως μικρότερες και δεν χωράνε τις μεγαλύτερες συσκευές κινητών τηλεφώνων ή εάν τις χωρέσουν φαίνονται άσχημα.

run2

Πρόκειται για μια στρογγυλεμένη συσκευή με έντονα χρώματα που διαφέρει από τα ορθογώνια κινητά που γνωρίζουμε και μπορεί να θυμίσει ακόμα και ένα μικρό στρoγγυλό καθρεφτάκι. Το στρογγυλό κινητό παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη και η εταιρεία πίσω από αυτό ονομάζεται Dtoor δηλαδή «Designing the opposite of rectangle» (σχεδιάζοντας το αντίθετο του ορθογωνίου). Οι ιδρυτές της εταιρείας είναι οι Christina Cyr και Linda Inagawa, πρώην υπάλληλοι της Microsoft που σκοπεύουν να κάνουν Crowd funding το καλοκαίρι, δηλαδή διαδικτυακή εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να λανσάρουν το 2G κινητό.

run1

Σκοπός των δημιουργών είναι, εκτός από το να κυκλοφορήσει στην αγορά βέβαια, να καθιερωθεί περισσότερο ως γυναικείο τηλέφωνο που θα είναι πιο ελκυστικό από την ορθογώνια και συνήθως μεγάλη και «άχαρη» συσκευή τηλεφώνου σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αν και οι εταιρείες με τα πιο σύγχρονα smartphones ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο με ορθογώνιο σχήμα (με μια τάση αύξησης του μεγέθους τους) και με την οθόνη αφής, υπάρχουν άλλες εταιρείες που όπως φαίνεται προσπαθούν να ταρακουνήσουν το σημερινό σχεδιασμό smartphones με τον δικό τους τρόπο. Πέρυσι επίσης η startup εταιρεία Monohm από την Καλιφόρνια είχε παρουσιάσει μια ιδιαίτερη κυκλική συσκευή που λεγόταν Runcible.

Επρόκειτο ουσιαστικά για μια συσκευή τσέπης η οποία μπορούσε να κάνει και να δέχεται κλήσεις. Το νέο στρογγυλό κινητό θα έχει επιπλέον λειτουργίες όπως ακόμη και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

runcible

Πηγή: Newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%