Τεχνολογία

Samsung Galaxy S22: Επίσημη παρουσίαση όλων των μοντέλων

today10 Φεβρουαρίου, 2022

Background
share close

Η Samsung προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S22, η οποία περιλαμβάνει τρεις συσκευές με κορυφαία όλων φυσικά το Galaxy S22 Ultra. Ξεκινάμε από αυτό διότι είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας μετά την οικογένεια Galaxy Note που διαθέτει πλέον ξεχωριστή υποδοχή για τη γραφίδα S Pen στο κάτω μέρος.

Κατασκευή – Σχεδιασμός

Μια 4χρονη μικρή νεράιδα εύχεται να γίνει η Barbie γοργόνα00:00PreviousPauseNext00:28 / 02:11UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox PlayerΗ κατασκευή του Samsung Galaxy S22 Ultra έχει γίνει με χρήση υλικού Armour Aluminum και επικάλυψη Gorilla Glass Victus+ στην πρόσοψη και το πίσω μέρος. Η εταιρεία τονίζει πως έχει χρησιμοποιήσει οικολογικά υλικά από το πακέτο της συσκευής μέχρι όλη την κατασκευή του, στέκεται στον ταχύτατο επεξεργαστή κλίμακας 4nm, αλλά και στο γεγονός ότι η μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh φορτίζει πλέον στο 50% μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Η διαφοροποίηση του σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα είναι η καμπύλη στο περίγραμμα, αλλά και το γεγονός ότι οι αισθητήρες της κάμερας στο πίσω μέρος είναι «βυθισμένοι” μέσα στο υπόλοιπο σώμα και όχι σε ξεχωριστό camera module. Οι διαθέσιμες αποχρώσεις είναι οι Phantom Black, Phantom White, Green και Burgundy.

Σε ό,τι αφορά ταSamsung Galaxy S22 και Galaxy S22+, ο σχεδιασμός ακολουθεί την κλασική φιλοσοφία της σειράς, δηλαδή μια μινιμαλιστική προσέγγιση με flat γυαλί και απόλυτη συμμετρία της οθόνης προς όλες τις πλευρές, ενώ στο πίσω μέρος η μόνη «παραφωνία» είναι το camera module στην επάνω αριστερή γωνία που μοιάζει να χάνεται στο περίγραμμα. Και σε αυτά τα μοντέλα έχει χρησιμοποιηθεί το ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό Armor Aluminum, αλλά και επικάλυψη Gorilla Glass Victus+ στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος, ένα υλικό που για την ώρα αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της σειράς Galaxy S22. Οι διαθέσιμες αποχρώσεις είναι Phantom White, Phantom Black, Green και Pink Gold. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος για την κατασκευή διάφορων εξαρτημάτων των μοντέλων της σειράς, αλλά και του πακέτου τους που είναι ακόμη μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Οθόνη

Η Samsung καινοτομεί στη σειρά Galaxy S22 με την οθόνη Intelligent Display, η οποία αναλύει τον περιβάλλοντα φωτισμό για να βελτιστοποιεί αυτόματα την εμπειρία θέασης, ακόμα και στο έντονο φως του Ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υποστηρίζει υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας με δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής από 1Hz έως 120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο, προκειμένου να εξοικονομείται όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια.

Η εταιρεία τονίζει πως για να βελτιώσει την ευκρίνεια της οθόνης ανέπτυξε έναν νέο αλγόριθμο που ονομάζεται Visual Booster. Χάριν σε αυτόν γίνεται δυναμική χαρτογράφηση του ιδανικού τόνου μιας εικόνας μέσω μεγιστοποίησης της αντίθεσης των χρωμάτων ανάλογα με τον περιβάλλοντα χώρο και το θέμα της εικόνας, έτσι ώστε να απολαμβάνεις τα ίδια επίπεδα υψηλής λεπτομέρειας και όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους. Σχετικά με την φωτεινότητα, τα Galaxy S22 Ultra και Galaxy S22+ φτάνουν πλέον σε μέγιστο 1750nits, το μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ στη σειρά.

S Pen

Σχετικά με τη γραφίδα S Pen, οι χρήστες θα δουν βελτιωμένο χρόνο καθυστέρησης (latency) από 9ms σε 2.8ms για πιο φυσική και ομαλή γραφή. Σε αυτό βοηθά η αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού της Wacom, αλλά και η τεχνολογία πρόβλεψης με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης. Η τελευταία προβλέπει την κατεύθυνση της γραφίδας όταν γράφει ή σχεδιάζει ο χρήστης, ενώ η τεχνολογία Wacom IC βελτιώνει την ταχύτητα από 360 στα 480 circuits ανά δευτερόλεπτο. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει βελτιωθεί και η αναγνώριση της γραφής (Handwriting) για άμεση μετατροπή σε κείμενο, με αναγνώριση για 88 γλώσσες (12 περισσότερες απ’ ό,τι συνήθως). Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κρατάς γρήγορες σημειώσεις γράφοντας με το S Pen και αυτές να μετατρέπονται αυτόματα σε ψηφιακό κείμενο που σαφέστατα διαβάζεται πολύ πιο εύκολα και ταυτόχρονα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε άλλες ενέργειες (π.χ. copy-paste, search).

Παράλληλα, η Samsung ενσωματώνει δύο νέες λειτουργίες για την εφαρμογή Samsung Notes. Η πρώτη από αυτές είναι το Quick Note που επιτρέπει στον χρήστη να επισυνάψει πανεύκολα κάποιο αρχείο ή link σε ένα Pop Up note όταν χρησιμοποιεί κάποια από τις εφαρμογές Samsung Internet, Gallery και Messages. Αντιλαμβάνεστε ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα βήματα που χρειάζονται για να μοιραστείς περιεχόμενο. Η δεύτερη είναι το Collaboration View που βελτιστοποιεί την εμπειρία επεξεργασίας και την επικοινωνία μεταξύ του Samsung Galaxy S22 Ultra και των tablets της σειράς Samsung Galaxy Tab S8. Για παράδειγμα, μπορείς να ζωγραφίζεις στο tablet και να αλλάζεις το μέγεθος της ακίδας, το χρώμα κλπ. από το smartphone βλέποντας τις αλλαγές αυτόματα στην οθόνη του tablet.

Hardware

Για κάποιον περίεργο λόγο η Samsung δεν αναφέρει την ονομασία του επεξεργαστή που χρησιμοποιεί, αλλά στέκεται στο γεγονός ότι είναι το πρώτο SoC κατασκευασμένο στα 4nm με ενισχυμένο chipset ασφαλείας που απομονώνει τα ευαίσθητα δεδομένα από το λειτουργικό σύστημα και 2x φορές ταχύτερη NPU για όλες τις διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης που πραγματοποιούνται στη συσκευή. Εκτός από τις βελτιώσεις που είδαμε σχετικά με την κάμερα, η νέα NPU όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης για να προσφέρει συνολικά βελτιστοποιημένη απόδοση της συσκευής.

Η Samsung κατάφερε να μειώσει τον χρόνο καθυστέρησης (latency) στην επικοινωνία των Galaxy S22 με το δίκτυο WiFi (υποστηρίζουν το πρότυπο Wi-Fi 6E) χωρίς να θυσιάσει την αυτονομία τους. Αυτό έγινε εφικτό με χρήση νέων έξυπνων αλγορίθμων που αντιλαμβάνονται πότε ο χρήστης έχει ανάγκη την άμεση απόκριση έτσι ώστε να αδρανοποιούν άλλες ανοικτές εφαρμογές. Παράλληλα, όμως, η AI εντοπίζει μικρά κενά στο παιχνίδι για να απενεργοποιήσει την κεραία WiFi προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας mobile gamer μπορεί να κερδίσει έως και 30% μεγαλύτερη αυτονομία με αυτόν τον τρόπο χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση.

Κάμερες

Στον τομέα της κάμερας, η Samsung έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία: να δώσει στον κάθε χρήστη, είτε αρχάριο είτε επαγγελματία, τη δυνατότητα να παίρνει κορυφαίες λήψεις με ένα άγγιγμα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Σε αυτό βοηθά η νέα μονάδας επεξεργασίας διεργασιών μηχανικής μάθησης / τεχνητής νοημοσύνης NPU) που επιτρέπει στο σύστημα της AI κάμερας να λειτουργεί ακόμα πιο γρήγορα και αξιόπιστα. Σημαντικές οι βελτιώσεις στο Night mode, ενώ για τους πιο εκπαιδευμένους χρήστες υπάρχει πλήρης έλεγχος των παραμέτρων της κάμερας στο Pro mode και στην downloadable εφαρμογή Expert RAW. Η τελευταία επιτρέπει την αποθήκευση και πλήρη επεξεργασία αρχείων 16-bit RAW.

Όλες οι συσκευές της σειράς Galaxy S22 προσφέρουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες των καμερών τους απευθείας σε δημοφιλείς social εφαρμογές. Η Samsung αναφέρθηκε για παράδειγμα στη συνεργασία της με το Snapchat για χρήση του Super Resolution Night mode απευθείας από την εφαρμογή. Υποστηρίζονται, επίσης, οι τεχνολογίες AI Auto Focus, Super Steady System και Super HDR. Με τη βοήθεια της ενισχυμένης NPU, η AI λειτουργεί ακόμη πιο έξυπνα φωτίζοντας τη λήψη video σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να χάνεται η λεπτομέρεια από το κάδρο του χρήστη. Αξιοσημείωτη και η νέα λειτουργία Auto Framerate, η οποία επιλέγει αυτόματα τον καλύτερο αριθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό. Ακόμη, η Samsung ενισχύει τους αισθητήρες των καμερών για καλύτερη λειτουργία του HDR και με τη νέα τεχνολογία Adaptive Pixel γίνεται συνένωση (nona-binning) μιας φωτεινής λήψης με μία ακόμη λήψη στα 108MP για να μη θυσιάζεις την ποιότητα όταν φωτογραφίζεις τη νύχτα.

Η Samsung τολμά να αναφέρει ότι μπορείς πλέον πανεύκολα να τραβάς video χωρίς να χρησιμοποιείς κάποιο τρίποδο χάριν στο αναβαθμισμένο Super Steady System. Το τελευταίο ελαχιστοποιεί τις μικροδονήσεις και τα κουνήματα, έτσι ώστε να πραγματοποείς σταθερότατες λήψεις ακόμα και τη νύχτα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα τεχνολογία είναι το Auto Framing, χάριν στην οποία τα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S22 μπορούν να αναγνωρίζουν και να ακολουθούν έως 10 ανθρώπους σε απόσταση έως 5 μέτρων για να χωρέσουν όλοι στο κάδρο κατά τη λήψη video. Η εικόνα “ανοίγει” αυτόματα σε μέγεθος όσο προστίθενται νέα πρόσωπα στο κάδρο. Επίσης, εάν επιλέξεις κάποιο από τα πρόσωπα, η κάμερα προσαρμόζει το zoom σε αυτό για να το φέρει στο επίκεντρο του video και ακολουθεί τις κινήσεις του.

Οι αισθητήρες της κάμερας είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να προσφέρουν βελτιστοποιημένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο κύριος αισθητήρας 108MP διαθέτει pixels με μέγεθος 1.23x φορές μεγαλύτερο από αυτά του Galaxy S21 Ultra. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την τεχνολογία Multi-Frame Processing επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη σε διαφορετικά επίπεδα έκθεσης για να λαμβάνεις μια υψηλής ανάλυσης, φωτεινή και καθαρή εικόνα ανεξάρτητα από το επίπεδο του φωτισμού. Γίνεται λόγος και πάλι για την ενισχυμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που επεξεργάζεται με άνεση 4 φορές περισσότερα δεδομένα για να βελτιώσει τις λεπτομέρειες στις λήψεις, μειώνοντας τον θόρυβο ειδικά στις νυχτερινές λήψεις. Η AI αναγνωρίζει αντικείμενα και σκηνικά για να συνθέσει πολλαπλά έξτρα καρέ που ενισχύουν την τελική ποιότητα της φωτογραφίας.

Δεν λείπουν οι καινοτομίες και στην περίπτωση των πορτραίτων. Η τεχνολογία AI Stereo Depth Map που τροφοδοτείται από πιο εξελιγμένους αλγορίθμους οδηγεί σε λήψεις πιο φυσικών πορτραίτων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Ανεξάρτητα από το πόσο “φορτωμένο” είναι το φόντο, το AI Stereo Depth Map καταφέρνει να κρατά στο επίκεντρο μέχρι και την τελευταία τρίχα από το πρόσωπο που φωτογραφίζεις, θολώνοντας μόνο αυτά που πρέπει στο κάδρο σου. Έχουν προστεθεί και νέα εφέ φωτισμού, ενώ αναγνωρίζεται αυτόματα ο φωτισμός για να ενεργοποιηθεί το Night Portrait mode (διαθέσιμο και για την εμπρόσθια κάμερα). Όσοι έχετε κατοικίδια, θα χαρείτε να μάθετε πως οι καινοτομίες του Portrait mode βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή και στην περίπτωση τους!

Τέλος, η ξεχωριστή εφαρμογή Expert RAW έρχεται για να ανοίξει νέους ορίζοντες στη λήψη και την επεξεργασία εικόνων. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τραβήξει εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης σε Multi-Frame RAW format, με δραματικά καλύτερα επίπεδα λεπτομέρειας και καθαρότητας για ένα όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Από εκεί μπορεί να γίνει χειροκίνητη ρύθμιση όλων των παραμέτρων (ISO, White Balance, EV, Focus) και φακών, ενώ οι λήψεις αποθηκεύονται ταυτόχρονα σε JPG και DNG format εάν θέλεις να τις επεξεργαστείς απευθείας από το Adobe Lightroom.

One UI 4.1

Η ανάπτυξη του περιβάλλοντος χρήσης One UI 4.1 έγινε με σκοπό να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στους χρήστες. Οι τελευταίοι θα βρουν πληθώρα νέων εργαλείων για να διαμορφώσουν ανάλογα με τα γούστα τους τη home screen, τα εικονίδια, τις ειδοποιήσεις, τα wallpapers κλπ. Μέσω του Color Palette θα βρούμε προτάσεις για themes, menus και εικονίδια που ταιριάζουν χρωματικά με το wallpaper που έχουμε επιλέξει. Επίσης, έχουν προστεθεί πολλά νέα emojis, GIFs και stickers για το πληκτρολόγιο.

Στον τομέα της ιδιωτικότητας, θα βρούμε ένα νέο dashboard που περιλαμβάνει όλες τις σχετικές ρυθμίσεις σε ένα μέρος. Στο μενού των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας υπάρχει πλέον ένα γράφημα που εμφανίζει ποιες εφαρμογές έχουν άδεια πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως η κάμερα, το μικρόφωνο και η τοποθεσία. Από εκεί μπορείς πολύ εύκολα να άρεις την άδεια που έχεις δώσει σε κάποια εφαρμογή με ένα άγγιγμα. Επίσης, έχει προστεθεί δείκτης που ενημερώνει τον χρήστη πως βρίσκεται σε λειτουργία η κάμερα ή/και το μικρόφωνο της συσκευής του, ενώ από τα quick settings μπορείς άμεσα να αποκόψεις την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές.

Η Samsung συνεργάζεται και πάλι με τη Google για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών που αφορούν τις τηλεδιασκέψεις, αλλά και με τη Microsoft για απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ της Galaxy συσκευής και του PC. Εξυπακούεται πως όλες οι συσκευές του οικοσυστήματος Samsung Galaxy (tablets, smartphones και smartwatches) συγχρονίζονται και επικοινωνούν αυτόματα και άμεσα μεταξύ τους.

Σχετικά με την εφαρμογή Google Duo, η Samsung προσθέτει τη λειτουργία Live Sharing προκειμένου να μπορεί όλη η παρέα να παρακολουθεί ταυτόχρονα κάποιο video ή να μοιράζεται κάποιος τον web browser για μια ταυτόχρονη αναζήτηση ή να βλέπουν τις φωτογραφίες από τη γκαλερί κάποιου συμμετέχοντα.

Μέσω του Link to Windows μπορείς να βλέπεις τη Galaxy συσκευή σου στο PC για να έχεις άμεση πρόσβαση στις αγαπημένες mobile εφαρμογές σου απευθείας από τον υπολογιστή. Για παράδειγμα, μπορείς να στέλνεις μηνύματα, να διαχειρίζεσαι τις ειδοποιήσεις, να συγχρονίζεις τις φωτογραφίες, να δέχεσαι ή να πραγματοποιείς κλήσεις από τον υπολογιστή.

Να σημειωθεί ότι η Samsung θα προσφέρει έως και 4 μεγάλα updates για το λειτουργικό σύστημα Android, καθώς και ενημερώσεις ασφαλείας για 5 χρόνια.

Τιμές και Διαθεσιμότητα

Το Samsung Galaxy S22 Ultra αναμένεται στην Ελλάδα από τις 25 Φεβρουαρίου 2022 σε τιμές €1299 (128GB), €1399 (256GB) και €1499 (512GB). Τα Samsung Galaxy S22 και Galaxy S22+ αναμένονται από τις 11 Μαρτίου 2022 σε τιμές €899 (128GB) και €949 (256GB) για το πρώτο και €1099 (128GB) και €1149 (256GB) για το δεύτερο.

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Οθόνη 6.8’’ Dynamic AMOLED 2X QHD+ (1-120Hz ,1750nits, 3.000.000:1 αντίθεση) με τεχνολογία Vision Booster
  • Επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen1 ή Exynos 2200
  • Μνήμη RAM 8GB/12GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 128GB/256GB/512GB/1TB
  • Τετραπλή κάμερα 108MP f/1.8 (º85, Dual Pixel AF) + 12MP f/2.2 ultrawide 120º + 10MP f/2.4 telephoto (3x οπτικό zoom) + 10MP f/4.9 telephoto (10x οπτικό zoom, 100x Space Zoom)
  • Εμπρόσθια κάμερα 40MP f/2.2 (º80)
  • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G, UWB
  • Λειτουργικό σύστημα Android 12 με OneUI 4.1
  • Μπαταρία 5000mAh (φόρτιση σε ισχύ έως 45W ενσύρματα ή 15W ασύρματα)
  • Υποδοχή USB Type-C
  • Διαστάσεις 163.3 x 77.9 x 8.9mm
  • Βάρος 229gr
  • Κατασκευή πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη

Samsung Galaxy S22+

  • Οθόνη 6.6’’ Dynamic AMOLED 2X FHD+ (10-120Hz ,1750nits, 3.000.000:1 αντίθεση) με τεχνολογία Visin Booster
  • Επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen1 ή Exynos 2200
  • Μνήμη RAM 8GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 128GB/256GB
  • Τριπλή κάμερα 50MP f/1.8 (º85, Dual Pixel AF, OIS) + 12MP f/2.2 ultrawide 120º + 10MP f/2.4 telephoto (3x οπτικό zoom)
  • Εμπρόσθια κάμερα 10MP f/2.2 (º80)
  • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G, UWB
  • Λειτουργικό σύστημα Android 12 με OneUI 4.1
  • Μπαταρία 4500mAh (φόρτιση σε ισχύ έως 45W ενσύρματα ή 15W ασύρματα)
  • Υποδοχή USB Type-C
  • Διαστάσεις 157.4 x 75.8 x 7.6mm
  • Βάρος 196gr
  • Κατασκευή πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη

Samsung Galaxy S22

  • Οθόνη 6.1’’ Dynamic AMOLED 2X FHD+ (10-120Hz) με τεχνολογία Visin Booster
  • Επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen1 ή Exynos 2200
  • Μνήμη RAM 8GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 128GB/256GB
  • Τριπλή κάμερα 50MP f/1.8 (º85, Dual Pixel AF, OIS) + 12MP f/2.2 ultrawide 120º + 10MP f/2.4 telephoto (3x οπτικό zoom)
  • Εμπρόσθια κάμερα 10MP f/2.2 (º80)
  • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G
  • Λειτουργικό σύστημα Android 12 με OneUI 4.1
  • Μπαταρία 3700mAh (φόρτιση σε ισχύ έως 25W ενσύρματα ή 15W ασύρματα)
  • Υποδοχή USB Type-C
  • Διαστάσεις 146 x 70.6 x 7.6mm
  • Βάρος 168gr
  • Κατασκευή πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%