Τεχνολογία

Steam Deck: Είναι τελικό! Κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου…

today28 Ιανουαρίου, 2022

Background
share close

Το Steam Deck πρόκειται για την προσπάθεια της Valve να φέρει έναν portable αέρα στο PC gaming, αποτελώντας μια φορητή κονσόλα, η οποία είναι σχεδιασμένη να τρέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των games που υπάρχουν στη Steam Library ενός χρήστη. Το Steam Deck ήταν προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνιση του στα τέλη του 2021, ωστόσο λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην παραγωγή hardware, λόγω των ελλείψεων στους ημιαγωγούς, η κυκλοφορία της φορητής κονσόλας της Valve πήγε… πίσω.

Όπως όλα δείχνουν όμως η αναμονή των gamers σε λίγες μέρες τελειώνει, καθώς το Steam Deck θα είναι διαθέσιμο από τις 25 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες που έχουν κάνει το registration τους, θα έχουν τρεις ημέρες στη διάθεση τους για να ολοκληρώσουν την αγορά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό. Σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει μέσα στο τριήμερο, τότε θα χάνει τη σειρά του. Όπως ανέφερε η Valve σε σχετική ανακοίνωση της, τα πρώτα Steam Deck θα βρίσκονται στα χέρια των gamers που τα έχουν αγοράσει στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα official tech specs της συσκευής, το portable PC της Valve θα διαθέτει οθόνη touch screen 7 ιντσών με ανάλυση στα 1280 x 800 pixels και 16:10 aspect ratio, 400 nits brightness levels και 60Hz refresh rate. Επιπλέον, διαθέτει δύο thumbsticks, δύο trackpads και έναν κλασικό αναλογικό D-Directional pad, 4 κύρια fire buttons, triggers και grip buttons. Επιπλέον, στο Steam Deck θα συναντήσετε ένα headphone jack, διπλά μικρόφωνα και τη δυνατότητα για haptic feedback, με τη συσκευή να «ζυγίζει» κοντά στα 669 γραμμάρια.

Παράλληλα, σε ότι έχει να κάνει με την CPU του, βρίσκεται ένα custom-designed chipset, χρονισμένη στα 2.4 με 3.5GHz, ενώ η ειδική GPU τρέχει στο 1 με 1.6GHz, με 8 RDNA 2 compute units. Σύμφωνα με την Valve, το ειδικό chipset που σχεδίασε η AMD για το Steam Deck πρόκειται για ένα μικρό Zen 2 powerhouse, το οποίο δύναται να τρέξει ακόμη και τα πιο απαιτητικά PC games. Επιπλέον, η φορητή πρόταση της Valve έρχεται με 16GB LPDDR5 RAM και 512GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου NVMe, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD card.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%