Τεχνολογία

Τα mobile games έχουν μεγαλύτερο τζίρο από τα PC/console games

today3 Φεβρουαρίου, 2022 1

Background
share close

Σύμφωνα με την Newzoo, η αγορά του mobile gaming ξεπερνά σημαντικά εκείνες των υπολογιστών και των κονσολών, καθώς κατέγραψε τζίρο μεγαλύτερο από $90 δισεκατομμύρια το 2021. Μπορεί οι υπολογιστές και οι κονσόλες να αποτελούν περιζήτητες συσκευές ύστερα από την επιβολή των lockdowns και του καθεστώτος της τηλεργασίας, ωστόσο, το mobile gaming εξακολουθεί να κατέχει την πρωτοκαθεδρία ως το ταχύτερο αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς.

Όπως διαφαίνεται από την έρευνα της Newzoo, οι πρώτες τρεις χώρες που απέφεραν τον μεγαλύτερο τζίρο στο mobile gaming είναι η Κίνα με πάνω από $30 δισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ με τζίρο άνω των $15 δισεκατομμυρίων και ακολουθεί η Ιαπωνία με περισσότερα από $15 δισεκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα κέρδη προέρχονται από τις αναδυόμενες οικονομίες στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Αν και αυτές οι περιοχές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των εσόδων της αγοράς, δεν παύουν να παρουσιάζουν την ταχύτερη ανάπτυξη που προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%