Τεχνολογία

Τελικά πόσα hashtags πρέπει να χρησιμοποιούμε στο Instagram;

today11 Φεβρουαρίου, 2019

Background
share close

Ξέρουμε ότι τα hashtags συμβάλλουν κατά πολύ στην “κίνηση” των ποστ μας στο Instgram, είναι ένα απαραίτητο στοιχείο αν θέλουμε οι αναρτήσεις μας να έχουν απήχηση και κυρίως να τα δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Πόσα όμως πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Καθημερινά διαβάζουμε σε άρθρα ποια είναι η σωστή ώρα ν’ ανεβάζουμε τη φωτογραφία μας, ποια είναι η σωστή μέρα ή το κατάλληλο φίλτρο και τώρα ερχόμαστε να μιλήσουμε για το ποιος είναι ο σωστός αριθμός για τα hashtags στο Instagram.

Αρχικά, ν’ αναφέρουμε τα βασικά. Τα hashtags όσο κι εάν μερικοί τα σνομπάρουν και τα αποφεύγουν πραγματικά κάνουν τις αναρτήσεις μας στο Instagram να είναι περισσότερο ορατές, ανεξάρτητα εάν έχουμε λογαριασμό για κάποιο brand ή απλά είναι το προσωπικό μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 από τη Simply Measured, ένα τουλάχιστον hashtag αυξάνει κατά 12,6% το engagement στην ανάρτησή μας.

Παρόλα αυτά, ένα hashtag δεν είναι αρκετό. Σύμφωνα με τον blogger Alex York, ο σωστός αριθμός για τα hashtags είναι 30, ενώ μια ανάλυση από τον Track Maven απέδειξε ότι ο καταλληλότερος αριθμός είναι 9, καθώς οι αναρτήσεις με τόσα hashtags είχαν και το περισσότερο engagement.

Ωστόσο, άλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι ο σωστός αριθμός για τα hashtags έχει να κάνει και με τη προσωπική μας σελίδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hubspot θα πρέπει να βρούμε τον «μαγικό αριθμό» που λειτουργεί καλύτερα για εμάς και μέχρι τότε μπορούμε να δοκιμάζουμε όλες τις εναλλακτικές. Όχι και πολύ βοηθητικό, θα λέγαμε!

Τι είδους hashtags πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Αρχικά, να σημειώσουμε μερικούς κανόνες:

  • Όσοι έχουν ιδιωτικό προφίλ δεν θα εμφανίζονται στις δημόσιες αναζητήσεις, οπότε η χρήση των hashtag δεν έχει νόημα.
  • Οι αριθμοί επιτρέπονται στα hashtags. Ωστόσο, τα κενά και τα σύμβολα, όπως $ ή %, δεν συνιστώνται.
  • Μπορείς να κάνεις tag μόνο στις δικές σου αναρτήσεις και δεν μπορείς στις φωτογραφίες/βίντεο των άλλων χρηστών.
  • Μπορείς να προσθέσεις έως και 30 tags σε μια ανάρτηση. Αν βάλεις περισσότερα σε μια μόνο φωτογραφία/βίντεο, τότε το σχόλιο σου δεν θ’ αναρτηθεί.

Πέρα από αυτούς τους κανόνες, συνιστάται να χρησιμοποιούμε πάντα hashtags που σχετίζονται με αυτό που δημοσιεύουμε. Παράλληλα, το Hubspot αναφέρει ακόμη ότι τα μικρά hashtags είναι καλύτερα εάν θέλουμε περισσότερο engagement.

 

Πηγή: ipop.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%