Τεχνολογία

Τέλος τα iPod! Η κασέτα επιστρέφει!

today11 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Η Sony λανσάρει ξανά το παλιό και αγαπημένο gadget ιδιαίτερα αναβαθμισμένο

Για μια εποχή οι κασέτες ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της μουσικής βιομηχανίας. Μόνο τη χρονιά 1990 είχαν πωληθεί 442 εκατομμύρια κασέτες. Βέβαια, μετά ήρθε το CD, στη συνέχεια το mp3 και το iPod και γενικότερα τα ψηφιακά μέσα.

Τον τελευταίο καιρό βέβαια βλέπουμε το βινύλιο να αναγεννιέται από τις στάχτες του, καθώς και οι αγαπημένες των 80’s και 90’s κασέτες −απαραίτητο εξάρτημα των θρυλικών walkmans− ενώ είχαν περάσει στην αφάνεια επιστρέφουν με τεράστιες βελτιώσεις.

Η Sony λοιπόν έρχεται να τις ξανακάνει in, τόσο που θα σε κάνει να πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων το αγαπημένο σου iPod.

Σύμφωνα με το project που παρουσίασε η εταιρεία σε συνέδριο στη Δρέσδη, η κασέτα του 2016 θα έχει 74 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις συμβατικές κασέτες, ήτοι θα χωράει περίπου 64.750.000 τραγούδια. Αν δηλαδή υπολογίσουμε πως το κάθε τραγούδι διαρκεί κατά μέσο όρο 3 λεπτά, τότε με τη νέα κασέτα θα μπορείς να ακούς διαφορετικά τραγούδια χωρίς διακοπή για 134.896 ημέρες. Εκτός αυτού και μόνο η κασέτα σαν αξία είναι ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας.

Για να δούμε λοιπόν…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%