Νέα

Τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο στο ρόλο «ξεναγού»

today26 Σεπτεμβρίου, 2013

Background
share close

Οι ηλεκτρονικές συσκευές μας βοηθούν στην καθημερινότητα με διάφορους τρόπους, αναλαμβάνοντας όλο και περισσότερες δραστηριότητες.

Μια ομάδα έρχεται τώρα να μετατρέψει ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο σε… «ξεναγό» που μπορεί να καθοδηγήσει φοιτητές και επισκέπτες μέσα στην πανεπιστημιούπολη του MIT. Το ελικόπτερο «ενημερώνεται» για τον επιθυμητό προορισμό και ακολουθώντας συντεταγμένες δείχνει το δρόμο.

Το πρωτότυπο σύστημα που ανέπτυξε η ομάδα SENSEable City Lab και ονομάζεται Skycall, αποτελείται από ένα drone quadcopter το οποίο εξοπλίζεται με αυτόματο πιλότο, κάμερα, Wi-Fi, GPS και αισθητήρες ώστε να πετά μόνο του σε καθορισμένη τοποθεσία.

Όταν κάποιος βρεθεί μέσα στην ακτίνα δράσης του ελικοπτέρου, μπορεί να το καλέσει με τη βοήθεια μιας εφαρμογής για smartphone. Οι συντεταγμένες του, μεταδίδονται άμεσα στο όχημα το οποίο πετά και φτάνει σε αυτόν που το κάλεσε. Ο χρήστης δεν έχει παρά να θέσει τον κωδικό του προορισμού του και το όχημα θα τον καθοδηγήσει, πετώντας λίγα μέτρα μπροστά του.

Το drone επικοινωνεί με το χρήστη μέσω της ειδικής εφαρμογής και του Wi-Fi. Ο χρήστης μπορεί να σταματήσει προσωρινά το όχημα, να το αφήσει να πετάει επί τόπου και να συνεχίσουν τη διαδρομή, όποτε το επιθυμεί.

Αντίστοιχα θα λειτουργήσει και από μόνο του το drone, όποτε αντιληφθεί ότι ο καθοδηγούμενος μείνει πίσω. Επιπλέον, λειτουργώντας σαν ένας προσωπικός τουριστικός οδηγός, «μιλάει» για τα σημεία ενδιαφέροντος από τα οποία περνάνε, μέσω της εφαρμογής.

Δείτε τον τρόπο λειτουργίας του Skycall στο παρακάτω βίντεο…

SkyCall1

SkyCall2

SkyCall3

SkyCall4

SkyCall5

SkyCall6

Πηγή: Newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%