Τεχνολογία

Το Facebook μπορεί να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα σου στο web

today1 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει το privacy feature του Facebook που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του την προηγούμενη χρονιά, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Αποκαλείται Δραστηριότητα εκτός Facebook και σου επιτρέπει τη θέαση και τον έλεγχο των δεδομένων που οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες μοιράζονται με την πλατφόρμα.

Με το εν λόγω privacy feature, θα μπορέσεις να προβείς στην εκκαθάριση του ιστορικού των εφαρμογών και των ιστοσελίδων που έχουν μοιραστεί τα δεδομένα σου.

Μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις εντελώς την εκτός Facebook δραστηριότητα, κάτι που λέει στην πλατφόρμα να αποσυνδέσει οποιαδήποτε πληροφορία η εταιρεία έχει μοιραστεί από τον λογαριασμό σου. Ή μπορείς να επιλέξεις εσύ με ποιες εταιρείες θέλεις να σταματήσεις τον διαμοιρασμό της δραστηριότητας και έτσι θα σταματήσει η εμφάνιση αυτών των στοχευμένων διαφημίσεων.

Αρχικά, πήγαινε στο Ρυθμίσεις και Απόρρητο, Ρυθμίσεις, Η δραστηριότητά σας στο Facebook, Η δραστηριότητά σας εκτός Facebook. Από εκεί μπορείς να διαχειριστείς την δραστηριότητα εκτός Facebook, να προβείς στην εκκαθάριση του ιστορικού και να απενεργοποιήσεις οποιαδήποτε μελλοντική δραστηριότητα.

Τι θα συμβεί αν την διαγράψεις ή την απενεργοποιήσεις

Μόλις προβείς στην εκκαθάριση της δραστηριότητας, το Facebook θα αφαιρέσει τις πληροφορίες που οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες μοιράζονται μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook δεν θα γνωρίζει ποιες ιστοσελίδες έχεις επισκεφθεί και δεν θα βλέπεις στοχευμένες διαφημίσεις από αυτές τις σελίδες.

Πηγή: techmaniacs.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%