Τεχνολογία

Το νέο κουμπί του Facebook είναι το “ΒUY”!

today24 Ιουλίου, 2014

Background
share close

Μια νέα δυνατότητα έχει λανσάρει, από την προηγούμενη εβδομάδα, το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προσθέτοντας το κουμπί «BUY» στη ροή ειδήσεων των Αμερικανών χρηστών του.

Το κουμπί “BUY”, το οποίο προς το παρόν εμφανίζεται στα news feed μόνο των Αμερικανών, επιτρέπει τις online αγορές προϊόντων απευθείας από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο timeline.

Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται προς το παρόν δοκιμαστικά και στο… πείραμα συμμετέχουν μέχρι στιγμής μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας συνίσταται στο ότι όταν ο χρήστης πατήσει το κουμπί «buy», το Facebook αντί να τον στέλνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του εμπόρου, αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την αγοραπωλησία μέσα από το δίκτυό του.

Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει το εν λόγω εγχείρημα, όπως αναφέρει το Cnet, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο επιχειρεί να συγκεντρώσει πληροφορίες όπως τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Όπως αναφέρει το imerisia τo 2012 είχε προσπαθήσει ξανά να χρησιμοποιήσει τους σέρβερ του για αγοραπωλησίες, μια απόπειρα που τότε είχε αποτύχει παταγωδώς, ενώ αυτή τη φορά η προσπάθειά του συνδέεται περισσότερο με τις διαφημίσεις παρά με κάποια άλλη υπηρεσία.

Αντίστοιχες παροχές έχει δοκιμάσει ήδη το Twitter, μέσω του κουμπιού «Buy» που εμφανίστηκε τον Ιούνιο σε επιλεγμένα εμπορικού χαρακτήρα Tweets, ενώ η Amazon επιτρέπει την προσθήκη προϊόντων στο ηλεκτρονικό της καλάθι με ένα Tweet.

Πηγή:patrasevents.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%