Τεχνολογία

Το YouTube Music έρχεται για να αποτελέσει τον ικανότατο αντίπαλο των Spotify και Apple Music

today18 Μαΐου, 2018

Background
share close

Μια νέα υπηρεσία streaming μουσικής θα κάνει την εμφάνισή της στις 22 Μαΐου, και αυτή δεν είναι άλλη από το YouTube Music.

Η από καιρό αναμενόμενη κίνηση της Google, έρχεται να αποτελέσει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο για το Spotify και το Apple Music που κυριαρχούν στην αγορά, έχοντας αρκετά πλεονεκτήματα στη φαρέτρα του. Αν και γνωρίζουμε το YouTube πολύ καλά ως υπηρεσία video, μέσω των εφαρμογών YouTube Music για smartphones και υπολογιστές, ο καθένας θα μπορεί να κάνει streaming μόνο της μουσικής περιορίζοντας δραματικά το απαιτούμενο bandwidth. Φυσικά αν επιθυμεί, θα μπορεί να βλέπει παράλληλα και το βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι. Όπως αναφέρει το YouTube, η νέα του υπηρεσία «έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για τη μουσική» και σ’ αυτή περιλαμβάνονται τραγούδια και άλμπουμ από επίσημες πηγές, χιλιάδες λίστες μουσικής, remixes, ζωντανές ηχογραφήσεις, covers και ραδιοφωνικές εκπομπές, ένας συνδυασμός που ο χρήστης δε μπορεί να βρει σε άλλη υπηρεσία streaming μουσικής.

Παράλληλα, η υπηρεσία θα προτείνει στον χρήστη διάφορα κομμάτια με βάση τις προτιμήσεις του, έχοντας βασιστεί στο ιστορικό χρήσης που έχει κάνει στο YouTube αλλά και με βάση διάφορα άλλα μοντέλα χρήσης. Ένα από αυτά περιλαμβάνει και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, για ανακάλυψη μουσικής που αρέσει στον χρήστη με βάση τους στίχους ή μιας γενικής περιγραφής όπως «αυτό το hipster κομμάτι που περιέχει σφυρίγματα». Αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός ότι το YouTube Music θα διαθέτει το δικό του δωρεάν πακέτο χρήσης στο οποίο θα υπάρχει μετάδοση διαφημίσεων αλλά και περιορισμοί. Ένας από αυτούς είναι η δυνατότητα να ακούει ο χρήστης της μουσική στο background όσο χειρίζεται άλλες εφαρμογές, ένας περιορισμός που δεν υπάρχει στο YouTube Music Premium συνδρομητικό πακέτο, με μηνιαίο κόστος $9,99 και χωρίς τη μετάδοση διαφημίσεων. Το πακέτο αυτό δίνει επιπλέον τη δυνατότητα “κατεβάσματος” των τραγουδιών προκειμένου ο χρήστης να τα ακούει ακόμα και χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο Internet. Ίσως πιο ενδιαφέρον είναι και ένα δεύτερο συνδρομητικό πακέτο, το YouTube Premium όπου με κόστος $11,99 αφαιρεί τις διαφημίσεις από τα βίντεο, επιτρέπει το κατέβασμά τους, την αναπαραγωγή τους στο background αλλά και την αναπαραγωγή των τηλεοπτικών παραγωγών YouTube Originals.

Android_All_English.jpg.15f53695281d97c3101d251678144ab0.jpg

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα εμφανιστεί η υπηρεσία, κάτι που θα γίνει αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότιο Κορέα. Τις επόμενες εβδομάδες, η παρουσία του YouTube Music θα επεκταθεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Ελβετία, Δανία, Ιρλανδία, Ρωσία, Σουηδία και Καναδά. Όσοι δεν βρίσκονται σε κάποια από τις παραπάνω χώρες, θα πρέπει να επισκεφθούν αυτή την ιστοσελίδα και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, με το YouTube να τους ενημερώνει όταν θα υπάρχουν εξελίξεις.

 

 

Πηγή: insomnia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%