Διάφορα

Ανακαλύψτε ποια είναι η κατάλληλη άσκηση για εσάς ανάλογα με το ζώδιό σας

today17 Μαΐου, 2015

Background
share close

To καλοκαίρι πλησιάζει. Αν επιθυμείτε μια «θεαματική είσοδο» στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου,  θα πρέπει να δώσετε βάση σε τρία πράγματα: στιλ, αυτοπεποίθηση και υγιεινό τρόπο ζωής. Στιλ γιατί είναι προσωπικό, αιώνιο και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε. Αυτοπεποίθηση καθώς έρχεται και προσθέτει στην γοητεία σας και γιατί αποτελεί ένα αέναο ταξίδι εσωτερικής ανασκόπησης και δουλειάς με τον εαυτό σας. Τέλος, ο υγιεινός τρόπος ζωής γιατί σας κάνει να νιώθετε και να είστε υπέροχες. Η αφοσίωση στο συνδυασμό στιλ και αυτοπεποίθησης σημαίνει αυτόματα ότι θα δημιουργήσετε μια φιγούρα με τέτοιον αέρα και ταπεραμέντο που θα κάνετε όλα τα κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμά σας. Το τρίτο χαρακτηριστικό, ο υγιεινός τρόπος ζωής, περιλαμβάνει κάποιες καθημερινές ασκήσεις που όχι μόνο θα κρατήσουν το σώμα σας σε εξαιρετική φόρμα αλλά και θα ενισχύσουν την υγεία σας. Παρακάτω θα βρείτε ποιες ασκήσεις σας ταιριάζουν, ανάλογα με το ζώδιό σας.

ΚΡΙΟΣ

Fitness: Σας αρέσει η έντονη άσκηση και ωφελήστε από οποιαδήποτε μορφή αεροβικής γυμναστικής η οποία βοηθάει να απελευθερώσετε την υπερβολική ένταση, κάτι το οποίο συνεισφέρει στο να χαλαρώσουν οι γραμμές του στρες στο πρόσωπό σας. Με μια ανταγωνιστική φύση σαν τη δική σας, ξεχωρίζετε στις προκλήσεις που θέτετε στον εαυτό σας. Μην εγκαταλείψετε αν δε δείτε άμεσα αποτελέσματα. Να είστε αφοσιωμένοι και επίμονοι. Πρόγραμμα γυμναστικής: ως δραστήρια άτομα, η υπερβολική ρουτίνα μπορεί να σας οδηγήσει σε κώμα από τη βαρεμάρα. Η λύση συνεπώς είναι να κάνετε πάντοτε τη γυμναστική σας ενδιαφέρουσα. Βάλτε ποικιλία στο πρόγραμμά σας με μια σειρά από διαφορετικές ασκήσεις όπως γρήγορο ποδήλατο, τένις ή τρέξιμο για μαραθώνιο. Όταν υπάρχει ένας στόχος για τον οποίο εργάζεστε, τότε μένετε ενθουσιώδες και θα δείτε αποτελέσματα. Μυστικό αυτοπεποίθησης: Προσποιηθείτε μέχρι να τα καταφέρετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Fitness: Ένας τυπικός Ταύρος προτιμά ένα χαλαρό και άνετο πρόγραμμα. Αν προσπαθήσετε να χωρέσετε υπερβολική άσκηση στο πρόγραμμά σας από την αρχή, το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε πολύ κουρασμένες και να χάσετε το άγγιγμα της Αφροδίτης που σας χαρακτηρίζει. Εξάλλου δε θέλετε να χαλάσετε το υπέροχο και πανάκριβο χτένισμα που μόλις κάνατε. Αφοσιωθείτε σε εσάς και όχι τους άλλους και θέστε τα δικά σας στάνταρ για να πετύχετε. Πρόγραμμα γυμναστικής: Συμπεριλάβετε εξωτερικούς χώρους στην άσκησή σας για μια πιο χαλαρή αίσθηση όπως ένας δυναμικός περίπατος με κάποιο φίλο ή φίλη σας στο πάρκο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ χαλαρού jogging, χορό της κοιλιάς, ιστιοπλοΐας, τένις ή οτιδήποτε έχει να κάνει με κοινωνικοποίηση ή κηπουρική εφόσον προτιμάτε την απομόνωση κάποιες φορές. Ακούστε μουσική καθώς γυμνάζεστε, αν θέλετε να κάψετε κάποια γλυκιά ή αλμυρή αμαρτία στην οποία υποκύψατε το προηγούμενο βράδυ, και επιλέξτε γραφικά τοπία για να αποτελέσουν το φόντο της άσκησής σας και να αλλάξετε παραστάσεις. Μυστικό αυτοπεποίθησης: Αγωνιστείτε για να γίνετε καλύτερη από την πρώην του φίλου σας –ναι αυτή με το αγαλματένιο κορμί λέμε. Νά το κίνητρό σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Fitness: Ως ερευνητική και φιλοπερίεργη φύση μπορείτε να παραμείνετε ακούραστοι και η γυμναστική είναι ο ιδανικός τρόπος να κρατήσετε το μυαλό και το σώμα σας σε φόρμα. Όταν ερευνάτε όλα τα κομμάτια της διατροφής και της άσκησής σας μπορείτε να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα –όσο περισσότερη επίγνωση έχετε για το αποτέλεσμα που επιτυγχάνει μια άσκηση τόσο πιο αφοσιωμένοι θα γίνετε στον να την κάνετε. Πρόγραμμα γυμναστικής: Ο Δίδυμος είναι ένα διπλό ζώδιο, συνεπώς ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να γυμναστείτε με κάποιο φίλο σας ή οι ομαδικές συγκεντρώσεις μπορεί να είναι περισσότερο διασκεδαστικές και να σας δώσουν επιπλέον κίνητρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια βόλτα στο πάρκο, χαλαρά ή τρέχοντας, με το σκύλο σας ή ένα παιχνίδι Frisbee, μπάντμιντον, βόλεϊ και γενικά οτιδήποτε σας κάνει να κινήστε και σας δίνει εγκεφαλικά ερεθίσματα. Μυστικό αυτοπεποίθησης: Μην μπείτε σε ρουτίνα. Αντίθετα, μάθετε μια ποικιλία ασκήσεων τις οποίες θα μπορείτε να εξερευνήσετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Fitness: Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που στρέφεται γύρω από τις δραστηριότητες και δουλεύει καλύτερα όταν υπάρχει προγραμματισμένη άσκηση. Ως ζώδιο του νερού, είναι ωφέλιμο να δεσμευτείτε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή δραστηριότητα στα πλαίσια της οποίας θα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άλλους και θα αποτελείτε κομμάτι μιας ομάδας αλλά κατά καιρούς χρειάζεστε και κάποιο χρόνο για τον εαυτό σας για να σκεφτείτε. Πρόγραμμα γυμναστικής:Ιστιοπλοΐα, αεροβική άσκηση στο νερό, γκολφ ή τρέξιμο στην παραλία είναι μερικές από τις ασκήσεις που μπορούν να σας χαλαρώσουν και να καταπραΰνουν το στρες και τα νεύρα. Για να εξυγιάνετε το πνεύμα σας, συμπεριλάβετε τη γιόγκα ή το πιλάτες στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Μυστικό αυτοπεποίθησης: Όταν η σελήνη επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σας, μερικές ασκήσεις για το σώμα και το πνεύμα, που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε από μόνοι σας στο σπίτι, θα εξισορροπήσουν την ενέργειά σας.

ΛΕΩΝ

Fitness: Η συνολική σας παρουσία και στιλ είναι πολύ σημαντική και τα κομπλιμέντα αποτελούν την κινητήριο δύναμή σας, καθώς σας κινητοποιούν να δώσετε περισσότερη προσοχή στην εξωτερική σας εμφάνιση. Προσπαθείτε σκληρά για να δείχνετε εκθαμβωτικοί και μπορεί να σας βρουν να συζητάτε για ακραίες μεθόδους στον τομέα της υγείας μαζί με άλλους που επίσης ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους. Είστε κοινωνικά πλάσματα και θέλετε να είστε οι καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Πρόγραμμα γυμναστικής: Γραφτείτε στο πιο δημοφιλές γυμναστήριο της πόλης και παρακολουθήστε μια σειρά από μαθήματα -εξάλλου είναι σημαντικό να σας δουν στα σωστά μέρη- και παράλληλα δικτυωθείτε με τον κόσμο. Δοκιμάστε καινούρια πράγματα όπως ένα παιχνίδι γκολφ ή ιστιοπλοΐα. Η γυμναστική με βάρη ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα που απαιτεί δύναμη όπως το kick boxing θα σας κρατήσει δυνατούς και άψογους. Μυστικό αυτοπεποίθησης:Πάρτε τον έλεγχο. Είστε γεννημένοι ηγέτες, γι’ αυτό δημιουργήστε το δικό σας πρόγραμμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Fitness: Ως σχολαστικοί άνθρωποι με έμφαση στη λεπτομέρεια, διατηρείτε τη σιλουέτα σας καταγράφοντας οποιαδήποτε άσκηση λεπτομερώς, αυτό επίσης σας κρατά δυνατούς και κινητοποιημένους. Το να μετράτε τις θερμίδες βοηθάει επίσης γι’ αυτό ψάξτε στο διαδίκτυο για να βρείτε τρόπους να καταγράφετε την καθημερινή σας δραστηριότητα. Ένας μετρητής βημάτων θα σας βοηθήσει πολύ να παραμείνετε στο στόχο σας. Κάνετε τη γυμναστική μέρος της καθημερινής σας ζωής, αν δεν είναι ήδη κομμάτι της αλλιώς δεν θα γίνει ποτέ. Πρόγραμμα γυμναστικής: Αργές και ισορροπημένες κινήσεις όπως αυτές του πιλάτες ή της γιόγκας ή η συγκέντρωση αρκούν για να κατευνάσουν τους θορύβους από το κεφάλι σας και σας επιτρέπουν να βρείτε τον τρόπο να στοχαστείτε. Οτιδήποτε περιλαμβάνει επιστήμες θα τραβήξει και θα διατηρήσει την προσοχή σας.Μυστικό αυτοπεποίθησης: Μάθετε τι είναι αυτό που δουλεύει για σας και το λόγο που συμβαίνει αυτό. Θέστε στόχους. Προγραμματίστε την άσκηση σας και μην απογοητεύσετε τον εαυτό σας.

ΖΥΓΟΣ

Fitness: Αυτό που λειτουργεί για έναν κοινωνικό Ζυγό είναι να γυμνάζεται μαζί με κάποιον φίλο του, γι’ αυτό και μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας ή τον αγαπημένο σας στο γυμναστήριο ή ομαδικές συγκεντρώσεις που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, ακόμη κι αν πρόκειται για μια βόλτα σε μια έκθεση ζωγραφικής. Σας αρέσει το φαγητό γι’ αυτό μην στερήστε τίποτα. Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα το οποίο θα σας επιτρέπει να παραμένετε σε φόρμα και να υποκύπτετε σε κάποιο γευστικό και παχυντικό πειρασμό παράλληλα, αλλιώς οι πιθανότητες λένε ότι θα τα παρατήσετε. Πρόγραμμα γυμναστικής: Τένις, ρακέτες, γκολφ και γενικά οτιδήποτε περιλαμβάνει κοινωνικοποίηση θα σας διασκεδάσει και θα σας κρατήσει σε φόρμα την ίδια στιγμή. Αν μάλιστα επιλέξετε να γραφτείτε σε κάποια λέσχη και εκεί υπάρχουν χώροι στους οποίους μπορείτε να ξεκουραστείτε και να γνωριστείτε με άλλους ανθρώπους, μάλλον βρήκατε τα κίνητρο που αναζητούσατε. Μυστικό αυτοπεποίθησης: Βρείτε χρόνο για εσάς. Ισορροπήστε τη δουλειά με την ευημερία. Ιδανικό θα ήτα να βρείτε ένα πρόγραμμα που κυλάει ομαλά και δεν σας στρεσάρει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Fitness: Φιλόδοξοι και με εξαιρετικά έντονες προσωπικότητες, οι Σκορπιοί θα ήταν ιδανικοί για έντονη άσκηση που επιτρέπει να εξωτερικεύσετε την ένταση σας. Ασκήσεις με εμπόδια κρατάνε το μυαλό σας και το σώμα σας συγκεντρωμένο και είναι γνωστό ότι καταφέρνετε ό,τι βάλετε στο μυαλό σας ειδικά αν το αποτέλεσμα περιλαμβάνει ένα αποτέλεσμα που θα αφήσει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό.Πρόγραμμα γυμναστικής: Διανύστε μια μεγάλη απόσταση τρέχοντας στο διάδρομο ή δοκιμάστε το μποξ. Για μια εξαντλητική πρόκληση, δοκιμάστε το τρίαθλο που είναι ανταγωνιστικό. Αν πονάει, δουλεύει. Μυστικό αυτοπεποίθησης: Μείνετε συγκεντρωμένοι. Κοιτάξτε αυτά που καταφέρνετε, όχι αυτά που δεν μπορείτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Fitness: Σας αρέσει να ταξιδεύετε και μπορείτε να αναμείξετε τις ασκήσεις σας καθώς εξερευνείτε τον κόσμο. Σας αρέσει να βιώνετε τις περιπέτειες της ζωής και δεν είστε ικανοποιημένοι με το να είστε απλά θεατές. Κάνετε ένα ταξίδι σε έναν πνευματικό προορισμό και σκαρφαλώστε ένα βουνό ή μια πυραμίδα. Περπατήστε κάθε γωνία του πιο κοντινού σας μουσείου ή κάντε ποδήλατο κατά μήκος ολόκληρης της πόλης. Πρόγραμμα γυμναστικής: Το να περπατάτε και να εξερευνάτε είναι η καλύτερη μορφή άσκησης για εσάς. Θα συνιστούσαμε δυναμικό περπάτημα και για να νιώσετε ότι καταφέρατε κάποιο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε βηματόμετρο. Επίσης, πηγαίνετε βόλτα με το σκύλο σας. Η ιππασία ή τα μαθήματα γιόγκα μπορούν να ηρεμήσουν το μυαλό σας και να σας συνδέσουν με το στόχο σας. Μυστικό Αυτοπεποίθησης: Κάντε κάτι που κανονικά δεν θα κάνατε. Πιστέψτε ότι θα τα καταφέρετε και θα συμβεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Fitness: Όταν ξεχωρίζετε ως άτομο και κάνετε την παρουσία σας αισθητή, τα αστέρι σας λάμπει περισσότερο. Σας αρέσει να παίρνετε το γνωστό μονοπάτι της επιτυχίας παρά να χαράζετε κάποιο νέο. Αν η ιστορία δείξει ότι λειτουργεί για όλους, τότε είστε ανοιχτοί στο να το δοκιμάσετε. Αλλά, έχετε ένα δυνατό μυαλό και την ικανότητα να ακούτε το σώμα σας, οπότε στο τέλος της ημέρας θα κάνετε αυτό που θέλετε για εσάς. Πρόγραμμα γυμναστικής: Είστε πολυάσχολοι και ζείτε έντονα. Η γυμναστική θα πρέπει να χωρέσει στο πρόγραμμά σας αλλιώς δεν θα έχετε καθόλου χρόνο να ασχοληθείτε. Κλείστε ένα ραντεβού με κάποιον γυμναστή ή γραφτείτε στο γυμναστήριο και προγραμματίστε μαθήματα ακόμη και περισσότερα από όσα μπορείτε να παρακολουθήσετε. Μυστικό Αυτοπεποίθησης: Τα αποτελέσματα φαίνονται. Γι’ αυτό κάνετε ό,τι χρειαστεί -σηκωθείτε νωρίς, κοιμηθείτε αργά. Όλα ξεκινάνε από τη θέληση του μυαλού σας, τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Fitness: Τα κοινωνικά γεγονότα σας ταιριάζουν και είστε ανοιχτόμυαλοι όσον αφορά στην εισαγωγή νέων ιδεών στις καθημερινές σας ασκήσεις. Οι επικρατέστερες τάσεις και εξοπλισμός θα σας συναρπάσουν ειδικά αν είναι ό,τι πιο καινούριο και αποτελεσματικό κυκλοφορεί. Ακόμη κι αν οι άλλοι είναι διστακτικοί εσείς τολμάτε να τις δοκιμάσετε. Πρόγραμμα γυμναστικής: Γραφτείτε σε ένα μαραθώνιο 5χμ., προκαλέστε τον εαυτό σας για να δείτε μέχρι πού φτάνει η αντοχή σας ή ξεκινήστε πολεμικές τέχνες. Μυστικό Αυτοπεποίθησης: Η ελευθερία κινήσεων παίζει σημαντικό ρόλο στο να απολαμβάνετε τη γυμναστική σας. Και όσα περισσότερα ξέρετε για το αποτέλεσμα που επιφέρει η κάθε άσκηση στο σώμα σας, τόσο περισσότερο θα εμπνέεστε να συνεχίσετε.

ΙΧΘΥΕΣ

Fitness: Ως ευαίσθητοι άνθρωποι, μπορεί κάποιες φορές να νιώσετε αποθαρρυμένοι αλλά συνεχίζετε το πρόγραμμά σας χωρίς να τα παρατήσετε. Οι Ιχθύες είναι εξ ορισμού ξέγνοιαστοι, ευαίσθητοι και με ισχυρά ένστικτα, συνεπώς σας ταιριάζουν οι ασκήσεις που απαιτούν έντονη κίνηση και προσπάθεια. Βέβαια οι ασκήσεις αυτές θα σας κλέψουν την ενέργεια. Αποφύγετε οτιδήποτε το οποίο σας πιέζει μέχρι το σημείο του πόνου. Δοκιμάστε κάποιες πιο εύκολες μορφές άσκησης όπως τάι τσι, γιόγκα, πιλάτες ή φέλντενκραϊς  που δένουν το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Πρόγραμμα γυμναστικής: Επιλογές όπως η ζούμπα, τα μαθήματα σάλσα ή χιπ χοπ θα σας διασκεδάσουν αρκετά. Οι Ιχθύες επίσης λατρεύουν σπορ που έχουν σχέση με το νερό όπως το σερφ, η κολύμβηση, το πόλο και η αεροβική γυμναστική. Μυστικό Αυτοπεποίθησης: Χορέψτε στον δικό σας ρυθμό. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και δώστε προσοχή σε αυτά που σας λέει το σώμα σας. Ξέρετε τι είναι σωστό για εσάς.

instyle.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%