Διάφορα

Βάζουμε τέλος στις αμφιβολίες για το επιχειρηματικό σας πλάνο

today18 Ιουλίου, 2023

Background
share close

Τα στάδια που μεσολαβούν από τη λήψη μιας επιχειρηματικής ιδέας έως την (επιτυχή) υλοποίησή της, είναι πολλά, περίπλοκα, και δημιουργούν ένα κοκτέιλ συναισθημάτων.
Έτσι, για κάποιον που φλερτάρει με την ιδέα να δώσει ζωή σε κάτι που καιρό τώρα πλανάται στις σκέψεις του, είναι αρκετοί οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αμφιβολίες και να λειτουργήσουν ανασταλτικά. 

Σκοπός αυτού του άρθρου του ngradio.gr, είναι να παραθέσουμε μερικούς από αυτούς τους παράγοντες, προσφέροντας λύσεις που θα σας γλυτώσουν από την περιττή κατανάλωση ενέργειας.

  1. Χρόνος & Οικονομικοί Πόροι

Ένα νέο εγχείρημα, όποιο και αν είναι αυτό, τόσο για το στήσιμο όσο και όλα τα επιμέρους στάδια μέχρι ότου να αποκτήσει μια ομαλή και πιο σίγουρη πορεία, απαιτεί αφοσίωση και επιμονή, που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της ύπαρξης αρκετού διαθέσιμου χρόνου.

Για το λόγο αυτό πρέπει το χρονοδιάγραμμα που θα δημιουργηθεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλιστικό,  με βάση τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας, όπως τρέχουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οικογενειακές απαιτήσεις, προσωπικές φιλοδοξίες, και φυσικά χωρίς να υπερβαίνετε τις προσωπικές σας αντοχές, θυσιάζοντας σε υπερβολικό βαθμό τον ύπνο και την ξεκούρασή σας.

Αμέσως μετά, μια ιδέα, μπορεί να σκοντάψει στην ανυπαρξία ή τον φόβο για τη συνέχιση της ύπαρξης, των απαιτούμενων οικονομικών πόρων. Σε αυτό το σημείο, και σαν νέος επιχειρηματίας πιστεύουμε ότι η παρακολούθηση ενός κύκλου σεμιναρίων επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ορισμένων κριτικών δεξιοτήτων και καλύτερης επινοητικότητας. Έτσι θα μπορέσετε να πληροφορηθείτε και για όλους τους τρόπους εύρεσης και εξασφάλισης του απαραίτητου εναρκτήριο κεφαλαίου, όπως είναι για παράδειγμα το crowdfunding ή η συμμετοχή σε σχετικούς διαγωνισμούς.

  1. Χώρος Δραστηριοποίησης

Έστω ότι ξεκινώντας φιλοξενώ την ανάπτυξη της επιχειρηματικής μου ιδέας στο χώρο μου. Ποιες είναι οι διαδικασίες ώστε αυτό να θεωρηθεί νόμιμο;
Πώς ξέρω ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσω νέο χώρο, έχοντας ως κριτήριο τον όγκο της παραγωγής, και ποιος είναι ο κατάλληλος χώρος;
Πόσο μεγάλο ρίσκο είναι να επενδύσω σε μια κατασκευή που να προορίζεται αποκλειστικά ως στέγης της επιχείρησής μου ικανής να ανταποκριθεί και στη μελλοντική ανάπτυξή της, και ποιες προδιαγραφές πρέπει να φέρει; Πού θα βρω τον κατάλληλο κατασκευαστή;

Αυτά είναι κατά πάσα πιθανότητα τα κυριότερα ερωτήματα που πλανώνται και αυξάνουν (αναίτια, αν μας ρωτάτε) τα επίπεδα άγχους σας, και σας απομακρύνουν από την ενσάρκωση της ιδέας σας.

Απαντάμε λοιπόν, πως οι κατασκευές που προορίζονται για βιομηχανική χρήση ίθιστε να πραγματοποιούνται από χάλυβα, λόγω κάποιων πλεονεκτημάτων του υλικού, και πως υπάρχουν τεχνικά γραφεία εξειδικευμένα σε αυτές, για να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας. Αναζητώντας τις κατάλληλες ειδικές μεταλλικές κατασκευές από την Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ και επικοινωνώντας με τους σχετικούς επαγγελματίας, θα λάβετε απαντήσεις για την πλειοψηφία των ερωτημάτων που σας απασχολούν.

  1. Δυναμική της Αγοράς

Η εγκαθίδρυση στην αγορά και η αποδοχή από το ευρύ κοινό, είναι αν μη τι άλλο πολλοί λογικοί προβληματισμοί και μπορούν να επηρεάσουν το βαθμό τις επιτυχίας και των κερδών σας, επηρεάζοντας και την ψυχολογία σας. Όσο οι στρατηγικές που υιοθετούνται χαρακτηρίζονται από σύνεση και σταθερότητα, σε συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου στο Μάρκετινγκ, την Επικοινωνία και την εξωστρέφεια, παρακολουθώντας στενά την αγορά και τις τάσεις της, κατά πάσα πιθανότητα δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Στην περίπτωση πάλι, που συμπεριλάβουμε αναπάντεχες κρίσεις και γεγονότα, όπως αυτό της πανδημίας και των περιορισμών της, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν περνάνε πάντα όλα από το χέρι μας, και άλλωστε σε αυτές τις συνθήκες είναι σημαντικότερο να επιβιώσουμε παρά να επιβληθούμε των ανταγωνιστών.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%