Διάφορα

Εκπαιδευμένοι σκύλοι εντοπίζουν τον κορονοϊό σε συναυλίες των Metallica και των Tool

today12 Ιανουαρίου, 2022 2 5

Background
share close

Αρκετές είναι οι φορές που έχουμε εντυπωσιαστεί από τις εξαιρετικές ικανότητες των σκύλων της αστυνομίας, καθώς συχνά τους βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων να εντοπίζουν ναρκωτικά ή εκρηκτικά. Εν μέσω πανδημίας όμως, τα λαγωνικά κάνουν ένα βήμα παρά πάνω, αφού είναι σε θέση να εντοπίσουν τον Covid-19 και να βοηθήσουν διεθνούς φήμης μουσικούς να πραγματοποιήσουν τις συναυλίες τους με μειωμένο κίνδυνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone, εκπαιδευμένοι σκύλοι με καλή αίσθηση όσφρησης για να μυρίζουν τους μουσικούς και τους τεχνικούς, προσλαμβάνονται από καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Eric Church, Tool, Metallica και The Black Keys . Οι σκύλοι είναι σε θέση να εντοπίσουν τον ιό και στη συνέχεια κάθονται κάτω, ειδοποιώντας τους ενδιαφερόμενους.

Ακρίβεια σε ποσοστό 98-99%

Οι τετράποδοι «αστυνομικοί», που κάνουν «γρήγορα τεστ αντιγόνου για Covid-19», εκπαιδεύονται από την υπηρεσία Bio-Detection K9 στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι σκύλοι που έχει εκπαιδεύσει ήταν «σε ποσοστό 98-99% ακριβείς σε μελέτες επικύρωσης σε κλινικά δείγματα και πραγματικούς ανθρώπους».

Ενώ οι εκπαιδευόμενοι ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν προηγούμενα στελέχη της Covid-19 μυρίζοντας χέρια και πόδια, είναι κατά κάποιο τρόπο σε θέση να εντοπίζουν καλύτερα την παραλλαγή Omicron στις χρησιμοποιημένες μάσκες προστασίας από το κορονοϊό.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%