Διασκέδαση

Έξι κινηματογραφικά ψέμματα που έχουν επικρατήσει σε όλες τις ταινίες που βλέπουμε

today26 Φεβρουαρίου, 2018

Background
share close

Έχοντας ως στόχο να διηγηθούν μεγάλες ιστορίες και αλήθειες για τη ζωή μας, οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές συχνά «κλέβουν» και παρουσιάζουν ανακρίβειες κυρίως όταν πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες. Κανείς δεν κλείνει το τηλέφωνο λέγοντας «γεια» και αυτό είναι μια λεπτομέρεια που άπειρει θεατές έχουμε εντοπίσει.

 Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια παραδείγματα στιγμών που το Hollywood παραβλέπει την πραγματικότητα για να ταιριάζει στο σενάριο:
Τα καθίσματα του αυτοκινήτου δεν έχουν στήριγμα κεφαλιού

Την επόμενη φορά που θα δείτε τους χαρακτήρες μιας ταινίας να οδηγούν, παρατηρήστε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του οχήματος. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, το στήριγμα της κεφαλής λείπει. Στη θέση του συνήθως βρίσκονται ρυθμιζόμενα μαξιλάρια που προστατεύουν το κεφάλι και τον λαιμό σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά στη μυθοπλασία αυτά έχουν την τάση να είναι εμπόδια για την κάμερα στο γύρισμα. Το ίδιο ισχύει και για την έλλειψη εσωτερικού καθρέφτη.

Οι δρόμοι τη νύχτα συνήθως είναι βρεγμένοι 

Κι ενώ οι πρωταγωνιστές οδηγούν απρόσεκτα κατά τη διάρκεια της νύχτας γύρω από την πόλη, ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι στις βραδινές σκηνές οι δρόμοι είναι συνήθως γλιστεροί και βρεγμένοι, σαν μόλις να έχει βρέξει. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει επειδή το ζητάει επίτηδες ο σκηνοθέτης: Το υγρό οδόστρωμα κόβει τις επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργούν οι σκιές του εξοπλισμού παραγωγής στον φωτισμό της σκηνής. Επίσης μπορεί να γίνει αντανάκλαση του ήδη υπάρχοντος φωτισμού ώστε να δημιουργήσει μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Τα συστήματα ψεκαστήρα βρέχουν τα πάντα

α συστήματα καταστολής φωτιάς συνήθως λειτουργούν όταν κάποιος χαρακτήρας ανάβει ένα σπίρτο και αμέσως ανάβουν όλα τα συστήματα ψεκαστήρα στο κτίριο. Ωστόσο, ο κλάδος των εν λόγω συστημάτων έχει ενημερώσει ότι δεν λειτουργούν έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι ταινίες – γιατί κανένας δεν θέλει να καθαρίσει τόσους ορόφους διαρροής νερού.

Το χλωροφόρμιο λειτουργεί αμέσως και είναι αβλαβές

ο χλωροφόρμιο απέκτησε νέα ζωή στον κινηματογράφο ως έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να καθυστερεί τον θάνατο των «κακών» αλλά σημαντικών χαρακτήρων στις ταινίες. Όμως, σε αντίθεση με το γρήγορο αποτέλεσμα που φαίνεται να έχει το χλωροφόρμιο στις ταινίες όταν το τοποθετούν πάνω σε ένα βρεγμένο πανί, στην πραγματικότητα θέλει λίγα λεπτά μέχρι να δράσει και να αρχίσει να έχει επιπτώσεις στις αισθήσεις. Επίσης είναι πολύ επικίνδυνο να το αναπνεύσουμε.

Οι αεραγωγοί είναι εύκολος τρόπος μετακίνησης χωρίς να σας ανιχνεύσουν

Για ήρωες ταινιών που παγιδεύονται σε μέρη χωρίς έξοδο, τίποτα δεν είναι πιο συναρπαστικό και απολαυστικό από το να κινούνται μέσω αεραγωγών και να μην τους καταλαβαίνει κανείς. Δυστυχώς στην πραγματικότητα οι αεραγωγοί είναι τόσο στενοί που δεν χωράει ανθρώπινο σώμα. Επιπλέον, θα είναι γεμάτοι σκόνη και σίγουρα όποιος καταφέρει να περάσει μέσα από αυτούς θα γίνει αντιληπτός και λόγω θορύβου.

Οι σιγαστήρες καλύπτουν όποιον θόρυβο βγάζει ένα όπλο

Όταν ένας δολοφόνος θέλει να είναι διακριτικός, συνήθως βιδώνει έναν σιγαστήρα στο όπλο με στόχο να καλύψει τον θόρυβο του πυροβολισμού. Κι ενώ στις ταινίες ακούγεται ένας πολύ μικρός θόρυβος, στην πραγματικότητα οι σιγαστήρες βγάζουν δυνατό θόρυβο και σπάνια καλύπτουν τον ήχο των όπλων.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%