Διάφορα

Έκθεση – Αφιέρωμα στις ‘’Ηλεκτρικές Τέχνες’’ στο Βeton7 και στο Tokyo

today25 Μαρτίου, 2015

Background
share close

Το BETON7 και το παρισινό Palais de  Tokyo, σε συνεργασία με το Contemporary Art Showcase Athens, στήνει μια γέφυρα ηλεκτρισμού ανάμεσα στην Αθήνα και το Tόκιο. Η εκδήλωση ‘‘Electric Night’’ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παράλληλα στο Tόκιο της Ιαπωνίας και στο ΒΕΤΟΝ7 στον Βοτανικό.

Στo πλαίσιο του ‘‘Electric Night #3’’, πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου “N,AI” του διεθνούς Έλληνα ποιητή και εικαστικού των διαμέσων Δημοσθένη Αγραφιώτη, σε δίγλωσση ιαπωνική / αγγλική έκδοση, από την Estepa Press Editions, με σχέδια του θρυλικού Ιάπωνα εικαστικού και μέλους του κινήματος Gutai της Osaka, Takesada Matsutani.

Στο ‘‘Electric Night #3’’ συμμετέχουν έξι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, εκθέτοντας έργα βιντεoτέχνης σε Ιαπωνία και Αθήνα, σε μια εκδήλωση που παίρνει την μορφή δύο παράλληλων συμβάντων, που γεφυρώνονται χωροχρονικά, ηλεκτρικά.

Το “Electric Night” είναι μια σειρά εκδηλώσεων παρεμβατικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται δίνοντας νέα ζωή σε διάφορους χώρους του Tokyo της Ιαπωνίας, με εστίαση στον πειραματισμό πάνω στις ‘‘Ηλεκτρικές Τέχνες’’. Αποφεύγοντας τις ταξινομήσεις (video-art, sound-art, ψηφιακή τέχνη), οι εκδηλώσεις του ‘‘Electric Night’’, με επιμέλεια του οργανωτή του Palais de paris, Frederic Weigel, εξερευνούν το ευρύ φάσμα της τέχνης που βασίζεται, είτε άμεσα, είτε συμβολικά, στην σημαντικότερη μορφοποιητική δύναμη του αιώνα μας, την ηλεκτρική ενέργεια. Το “Electric Night #1’’ πραγματοποιήθηκε στο Denkinkan (κυριολεκτική μετάφραση: το σπίτι της ηλεκτρικής ενέργειας), το αρχαιότερο θέατρο της περιοχής του Takasaki, σε συνεργασία του Palais de paris με την ταινιοθήκη Takasaki.

Το Palais de paris είναι ένας θεσμός που γεφυρώνει πολλούς παράγοντες της σύγχρονης τέχνης στη Γαλλία και την Ιαπωνία, όπως είναι η   Σχολή Καλών Τεχνών της

Besanson, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας, το Atelier Vortex, και η Jeune Création.

 

ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, Βοτανικός (σταθμός μετρό Κεραμικός)

Εγκαίνια: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, ώρα 20.00

Διάρκεια: 29 Μαρτίου – 5 Απριλίου

Συμμετέχουν: Video – Artists – Αντώνης Αντωνίου, Άννα Παπαθανασίου, Χρυσάνθη Μπαϊράμη, Ανσίς Ντομπίσιν, Ελίνα Νιάρχου, Μυρτώ Βρατσάνου

 

Παρουσίαση βιβλίου N,AI: 

Eπιτέλεση: Δημοσθένης Αγραφιώτης

Οργάνωση: Palais de paris, BETON7, Contemporary Art Showcase Athens

denkikan-takasaki-electric-night-05 denkikan-takasaki-electric-night-12 electric-night-takasaki-kannon-yro-06

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%