Διάφορα

Επιβιώνοντας τις ημέρες του καύσωνα στα αστικά κέντρα

today17 Ιουλίου, 2023

Background
share close

“Το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά..” ακούγεται ψιθυριστά στο μυαλό μας 24 ώρες το 24ώρο και 7 μέρες την εβδομάδα, σχεδόν για όλη διάρκεια από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Σεπτέμβρη, με την ένταση να ανεβαίνει παράλληλα με τις θερμοκρασίες.

Η ανάγκη μας για απόδραση από την ασφυκτική ατμόσφαιρα του αστικού κέντρου, που η έντονη παρουσία τσιμέντου και έλλειψη πρασίνου κάνει ακόμη πιο αισθητή την υψηλή θερμοκρασία, κορυφώνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, παρά τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, δεν είναι πάντα εφικτό να απολαύσουμε τις διακοπές μας δίπλα στο κύμα, ούτε να επισκεπτόμαστε σε τακτική βάση τις πλησιέστερες παραλίες. Ανεξάρτητα λοιπόν από το διάστημα που παραμένουμε στην πόλη, είναι ιδανικό να εφαρμόσουμε μεθόδους και πρακτικές που θα κάνουν την κατάσταση περισσότερο υποφερτή.

Δυνάμωσε τα ντεσιμπέλ στα ηχεία ή τα ακουστικά σου όσο ακούς ngradio.gr, και συνέχισε να διαβάζεις για να πληροφορηθείς τους 3 πιο εύκολους τρόπους που θα κάνουν το σπίτι σου πιο δροσερό. 

  1. Σύστημα ψύξης

Να πούμε ότι πέφτεις από τα σύννεφα; Σίγουρα όχι. Ο πιο αναμενόμενος τρόπος να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα, είναι χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό μέσο που θα ψυχράνει τον αέρα .  Η διαφορά ωστόσο είναι, ότι εμείς δεν σου προτείνουμε αποκλειστικά την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού ή τη χρήση ανεμιστήρων, αλλά έναν έξυπνο συνδυασμό αυτών. Τη δημιουργία δηλαδή ενός αυτοματοποιημένου δικτύου, που θα ανιχνεύει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, θα τη συγκρίνει με τη διαφορά που προκύπτει από την εξωτερική αλλά και τις ανάγκες λόγω του αριθμού των παρευρισκόμενων, και θα προσαρμόζει κατάλληλα τη διάρκεια λειτουργίας κάθε συσκευής, με τις κατάλληλες εναλλαγές.

Κάτι τέτοιο σε προστατεύει κι από την ατυχή περίπτωση που παρουσιαστεί βλάβη σε κάποια από τις συσκευές σου, με την εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή του κλιματιστικού από το arximastoras.gr .

Σημαντικό είναι επίσης να θυμάσαι να επιτρέπεις την ανανέωση του φυσικού αέρα στο χώρο. 

  1. Επαρκής Σκίαση

Η ποιότητα των κουφωμάτων είναι από τους καθοριστικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας, και ταυτόχρονα την προστασία από την εξωτερική, αφού μπορούν να επιφέρουν σημαντική βελτίωση ακόμη και σε μια οικία με μέτρια μόνωση στους τοίχος.
Όταν ωστόσο ο ήλιος είναι υπερβολικός καυτός και οι ακτίνες πολύ ισχυρές, είναι αδύνατον να μην υπάρξει επιρροή. Γι’ αυτό είναι σημαντική η επένδυση στα συστήματα σκίασης. Μοντέρνες κουρτίνες και στόρια, εναρμονισμένα με τη συνολική διακόσμηση και μεμβράνες στην εξωτερική πλευρά των παραθύρων είναι οι πιο συνήθεις λύσεις, ενώ για ακόμη μεγαλύτερη προστασία υπάρχει η επιλογή της εγκατάστασης τέντας ή πέργκολα jumbo από τη Nyfan

  1. Δροσερά Υφάσματα

Το λινό και το βαμβάκι αποτελούν τις πιο κατάλληλες επιλογές για τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού, για τα ρούχα και τα διάφορα υφάσματα διακόσμησης στο σπίτι, ενώ το δεύτερο είναι μονόδρομος για τα σεντόνια σου, αφού αναπνέει εξαιρετικά και απορροφά των ιδρώτα. Προτείνεται επίσης η συχνότερη αλλαγή τους, καθώς έτσι διατηρείς τις συνθήκης ύπνου δροσερότερες, στο ίδιο πλαίσιο που όταν κοιμάσαι και έχεις ζεσταθεί, γυρνάς το μαξιλάρι από την άλλη πλευρά.  

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%