Διάφορα

Φωτογραφία δείχνει σμήνος πουλιών να σχηματίζουν ένα γιγάντιο πουλί

today13 Ιανουαρίου, 2018

Background
share close

Μερικές φορές στη φύση συμβαίνουν πράγματα που φαίνονται πάρα πολύ καλά για να είναι αληθινά, τέλειες περιπτώσεις που απεικονίζουν έντονα την ομορφιά και το θαύμα του κόσμου γύρω μας. Ένα τέτοιο επεισόδιο συνέβη στην Κόστα Μπράβα της βορειοανατολικής Ισπανίας, όταν ένα σμήνος πουλιών (Στουρνίδες) άρχισε να συγκεντρώνεται σχηματίζοντας ένα κινούμενο σύννεφο.

Αυτό το φαινόμενο είναι ένα αληθινό θέαμα, με εκατοντάδες, μερικές φορές χιλιάδες ή περισσότερα πτηνά που κινούνται και στρέφονται σε αυτό που φαίνεται να είναι ένας συντονισμένος, μοναδικός οργανισμός που μπορεί γρήγορα να μεταμορφωθεί σε κάποια εκπληκτικά σχήματα.

Ο φωτογράφος Ντάνιελ Μπίμπερ από το Χίλτσινγκεν της Γερμανίας ήταν εκεί όταν άρχισαν να στροβιλίζονται, πιθανότατα το αποτέλεσμα ενός αρπακτικού πτηνού όπως ένα γεράκι που τα κυνηγούσε εκεί κοντά. Ήταν σχεδόν υπερφυσικό ότι σε απάντηση του αρπακτικού, το σύννεφο των πουλιών καταλήγει να στρέφεται και να μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο, ενιαίο πουλί, σαν να λέει στον εχθρό τους: «Είμαστε μεγαλύτεροι από εσένα».

Οι φωτογραφίες του κ. Μπίμπερ έχουν βραβευτεί σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, αλλά αυτός δεν συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει τέτοιες μοναδικές λήψεις. «Μόνο όταν είδα αργότερα τις εικόνες στον υπολογιστή, συνειδητοποίησα το σχηματισμό που είχαν δημιουργήσει τα πουλιά», δήλωσε στην Daily Mail. «Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στη λήψη φωτογραφιών εκείνη τη στιγμή που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα πουλιά είχαν δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο πουλί στον ουρανό».

Ήταν μια περίπτωση όπου η υπομονή του κ. Μπίμπερ, ο οποίος είχε ξανά δοκιμάσει και απέτυχε να συλλάβει τις εικόνες που κατάφερε τώρα, ανταμείβεται.» «Προσπάθησα να φωτογραφήσω τα πουλιά, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε όπως ήλπιζα », είπε. «Τελικά πήγαινα στο συγκεκριμένο μέρος επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες για να τραβήξω αυτές τις φωτογραφίες. Διάλεξα ένα σημείο όπου σκέφτηκα ότι θα εμφανιστούν και περίμενα “.

Μερικές φορές στη φύση συμβαίνουν πράγματα που φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά 

 

Ο φωτογράφος Ντάνιελ Μπίμπερ από το Χίλτσινγκεν της Γερμανίας προσπαθούσε να συλλάβει το σμήνος των πουλιών επί τέσσερις ημέρες, ώσπου τελικά τα κατάφερε.

«Προσπάθησα να φωτογραφήσω τα πουλιά, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε όπως ήλπιζα».

«Τελικά πήγαινα στο συγκεκριμένο μέρος για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες για να τραβήξω αυτές τις φωτογραφίες».

«Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στη λήψη φωτογραφιών εκείνη τη στιγμή που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα πουλιά είχαν δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο πουλί στον ουρανό»

 

«Τα πουλιά χρειάστηκαν λιγότερα από δέκα δευτερόλεπτα για να δημιουργήσουν αυτόν τον σχηματισμό».

«Συνειδητοποίησα ότι είχα καταγράψει ένα μοναδικό στιγμιότυπο, τεχνικά, με καλή εστίαση και υψηλή ποιότητα.

«Συμβαίνει συνήθως τα αρπακτικά πτηνά να εμφανίζονται και τα πουλιά αυτά να δημιουργούν παράξενους σχηματισμούς”. 

«Μερικοί άνθρωποι παρακολουθούσαν το σκηνικό, αλλά από άλλα σημεία και ίσως να μην είχαν δει αυτό που έβγαλα».


Οι εκπληκτικές εικόνες κατέληξαν να κερδίσουν ένα διεθνές βραβείο φωτογραφίας!

 

 

Πηγή: tilestwra.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%