Διάφορα

Είκοσι πράγματα που πιθανόν να μην ξέρατε για το Lord Of the Rings

today10 Ιουνίου, 2015

Background
share close

Δείτε είκοσι πράγματα που πιθανόν να μη γνωρίζατε για τις τρεις ταινίες του Lord Οf Τhe Rings:

1. Ο φόβος του Sean Bean

Ο Άγγλος ηθοποιός είχε βραχύβια, η αλήθεια είναι, παρουσία στην υπόθεση, καθώς υποδύθηκε το ρόλο του Boromir. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία, υπήρξαν αρκετές σκηνές που έπρεπε να γυριστούν στα βουνά της χώρας. Ο φόβος του Sean Bean να πετάξει ήταν τέτοιος, που αρνούνταν να μεταφερθεί με το ελικόπτερο όπως οι υπόλοιποι και σκαρφάλωνε το βουνό, κάθε μια από τις ημέρες που χρειαζόταν.

2. Ο Stanley Kubrick και οι Beatles

Ο χαρισματικός σκηνοθέτης ήταν εκείνος που αρχικά είχε την ιδέα να μεταφέρει το έργο του Tolkien στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, επιθυμία του ήταν να πρωταγωνιστήσουν οι Μπητλς στην ταινία, αλλά η σκέψη του αυτή δεν ευδοκίμησε καθώς ο Τζων Λέννον φοβόταν πως δεν θα είχε επιτυχία μια τέτοια προσέγγιση.

3. Το δοκιμαστικό του Elijah Wood

Ο ηθοποιός που έμελλε να παίξει έναν εκ των κορυφαίων πρωταγωνιστικών ρόλων της τριλογίας, έφτιαξε από μόνος του ένα δοκιμαστικό βίντεο, το οποίο απέστειλε για να διεκδικήσει το ρόλο. Το γύρισε σε ένα δάσος, φορώντας ένα χειροποίητο κουστούμι που φιλοδοξούσε να μοιάζει με την πραγματική ενδυμασία του Frodo.

4. Η πραγματική διάρκεια του ταξιδιού

Βλέποντας τις ταινίες, συμπεραίνει κανείς πως το όλο ταξίδι του Frodo, ώσπου να κατορθώσει να καταστρέψει το δαχτυλίδι, διήρκεσε μερικές εβδομάδες ή και μήνες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα βιβλία του Tolkien, για να μπορέσει ο Frodo να καταστρέψει το δαχτυλίδι χρειάστηκαν συνολικά δεκαεπτά χρόνια.

5. Ο “παρά λίγο Aragorn” Nicolas Cage

Σε έναν από τους πιο αγαπημένους ρόλους της τριλογίας, είδαμε τον πολυτάλαντο και πολύγλωσσο Βίγκο Μόρτεσεν(σ.σ. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, δανέζικα και ισπανικά, πολύ καλά γαλλικά και ιταλικά, καταλαβαίνει σουηδικά και νορβηγικά) να παίζει τον ρόλο του Aragorn. Ωστόσο ο ρόλος αρχικά είχε προσφερθεί στον Νίκολας Κέιτζ, ο οποίος αναγκάστηκε να τον αρνηθεί “λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων”.

6. Η μάχη στο Helm’s Deep

Αποτελεί από τις πιο εντυπωσιακές πολεμικές σκηνές, αναμφισβήτητα. Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να γυριστεί ολόκληρη, με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τις νυκτερινές ώρες.

7. Περούκες για όλους- σχεδόν

Κάθε χαρακτήρας της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού φορούσε περούκα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο γιος του σκηνοθέτη της τριλογίας, του Peter Jackson, όμως, που έπαιξε τον Minto Boffin, ένα μικρό αγοράκι χόμπιτ, φαίνεται πως δεν είχε τέτοια ανάγκη, καθώς το φυσικό του μαλλί ήταν ακριβώς όπως το επιθυμούσαν οι παραγωγοί.

8. Όταν το σπαθί του Gandalf έπεσε θύμα περικοπών

Σε μια σκηνή όπου ο Gandalf βρίσκεται στα ορυχεία της Moria, το σπαθί που κρατάει στα χέρια του δεν λάμπει, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την υπόθεση. Ο λόγος είναι απλός: οι περικοπές που γίνονταν εκείνη την εποχή στον προϋπολογισμό της ταινίας.

9. Τα βέλη του Legolas

Όπως είναι λογικό (για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, πιθανότατα), ο Orlando Bloom δεν μπορούσε να ρίξει βέλη τόσο γρήγορα, όσο θα έπρεπε, σύμφωνα με το ρόλο του. Στις περισσότερες λοιπόν σκηνές στις οποίες πετάει βέλη, έχει βάλει η τεχνολογία το χεράκι της.

10. Τραυματισμοί (πολλοί)

Κατά τη διάρκεια των ιδιαιτέρως απαιτητικών γυρισμάτων, αρκετοί ήταν οι ηθοποιοί που τραυματίστηκαν. Για παράδειγμα, ο Βίγκο Μόρτεσεν κατέληξε με ένα-δυο σπασμένα δάχτυλα ποδιών και “έχασε” και ένα δόντι. Κατά τη διάρκεια μιας άλλης σκηνής, ο Orlando Bloom και ο κασκαντέρ του Gimli έπεσαν από το άλογο τους, με συνέπεια ο Orlando Bloom να τραυματιστεί ελαφρά, να γκρινιάξει πολύ, και να λάβει το ανάλογο πείραγμα από τους υπόλοιπους. Ο κασκαντέρ του Gimli (Brett Beattie), από την άλλη, είχε και άλλο τραυματισμό, όταν εξαρθρώθηκε το γόνατο του.

11. Τα δισκία του Elijah Wood

Στη σκηνή, κατά την οποία η τεράστια αράχνη Shelob “κυνηγάει” τον Frodo και εκείνος δέχεται αρκετά χτυπήματα, ο ηθοποιός είχε βάλει στο στόμα του ειδικά δισκία, ώστε να μπορεί να βγάζει αφρό από το στόμα, στην σκηνή που έπρεπε.

12. Όταν κλαις για κάποιον που δεν ξέρεις

Η σκηνή κατά την οποία οι ήρωες της τριλογίας πενθούν τον θάνατο του Gandalf, γυρίστηκε πριν ακόμη ο ίδιος ο ηθοποιός που έπαιζε τον μεγάλο μάγο, ο Ian McKellen, γυρίσει την οποιαδήποτε σκηνή για την τριλογία.

13. Οι αετοί “δουλεύουν” με ημι-απασχόληση;

Αλήθεια, δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι τεράστιοι αετοί, που κατά τα άλλα εμφανίζονται παντοδύναμοι, δεν παίρνουν απλώς όλη την ομάδα για να την μεταφέρουν, ώστε να κατορθώσει να καταστρέψει το δαχτυλίδι; Η εξήγηση της παραγωγής δεν θα ήταν άλλη φυσικά από το αναμενόμενο: αν όλα τελειώσουν τόσο εύκολα, πώς θα μπορέσουν να γυριστούν και οι τρεις ταινίες; Η απάντηση του Tolkien, από την άλλη, όπως δίνεται μέσα από τα βιβλία είναι σαφής: οι αετοί δεν δέχονται οδηγίες και δεν ακούν κανέναν.

14. Οι αναμνήσεις από τον Πόλεμο

Θυμάστε την σκηνή, στην οποία ο Frodo και ο Sam, έχουν βρεθεί στα έλη, όπου ο κουβαλητής του δαχτυλιδιού θα έχει μια ιδιαίτερα έντονη σκηνή; Η κόρη του Tolkien πιστεύει πως οι νεκροί που βρίσκονται στα έλη αναπαριστούν την εμπειρία του πατέρα της από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

15. Ο Christopher Lee είχε συναντήσει τον Tolkien

Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος στην τριλογία εμψυχώνει τον ρόλο του Saruman, ήταν ο μόνος από όλους τους ηθοποιούς που είχε γνωρίσει τον Tolkien, στην πραγματικότητα.

16. Ο Sean Connery αρνήθηκε τον ρόλο του Gandalf

Πριν ο ρόλος καταλήξει στον Ian McKellen, είχε προταθεί στον Sean Connery. Εκείνος όμως είχε αρνηθεί την πρόταση που του είχε γίνει, αν και εκείνη περιλάμβανε 30 εκατομμύρια δολάρια και 15% επί των κερδών της τριλογίας. Βέβαια, η εμπορική επιτυχία της τριλογίας ήταν τέτοια, που ο Connery έχασε πολύ περισσότερα- περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια, όπως υπολογίζεται.

17. Το βραβείο της καλύτερης εικόνας

Η πρώτη ταινία της τριλογίας, “Η συντροφιά του δαχτυλιδιού” ήταν η πρώτη ταινία φαντασίας που κέρδιζε ποτέ βραβείο Όσκαρ για την Καλύτερη Εικόνα.

18. “Η επιστροφή του βασιλιά”- Άλλο τίτλο ήθελε ο Tolkien

Ο συγγραφέας δεν ήθελε να είναι αυτός ο τίτλος του τρίτου μέρους της τριλογίας, καθώς πίστευε πως αποκαλύπτει υπερβολικά πολλά για την υπόθεση και την πλοκή. Ο εκδότης του δεν ικανοποίησε ωστόσο το αίτημά του.

19. Το πόδια των Χόμπιτ

Περισσότερα από 1.800 διαφορετικά ζευγάρια ειδικά κατασκευασμένων παπουτσιών χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να μπορέσουν οι χαρακτήρες χόμπιτ να ζήσουν τις περιπέτειες τους… ξυπόλητοι.

20. Η έβδομη εποχή

Ο Tolkien υποστήριζε πως η όλη υπόθεση του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” λάμβανε χώρα στον πραγματικό κόσμο- αυτό σημαίνει πως εμείς οι ίδιοι ζούμε στην Έβδομη Εποχή.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%