Διάφορα

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο Hellas Filmbox Berlin ξεκινούν στις 18 Αυγούστου

today17 Αυγούστου, 2016

Background
share close

 

Στις 18 Αυγούστου 2016 ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο Hellas Filmbox Berlin, που θα πραγματοποιηθεί 18 – 22 Ιανουαρίου 2017. Το περιθώριο υποβολής αιτήσεων  θα κλείσει στις 10 Οκτωβρίου 2016. Όπως και την περσινή χρονιά, έμφαση θα δοθεί σε παραγωγές που προσεγγίζουν με σύγχρονο τρόπο τα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας, ιστορίας και κουλτούρας φωτίζοντας την Ελλάδα που δεν απεικονίζεται στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Στόχος είναι η δημιουργία μιας διαπολιτισμικής πλατφόρμας των δύο χωρών που θα προωθήσει το διάλογο.

 

Οι ταινίες που μπορούν να υποβληθούν πρέπει να είναι παραγωγής από το 2013 και μετά. Για το πρόγραμμα New Vision μπορούν να υποβληθούν παραγωγές του 2015-2016. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν ελληνικό θέμα στο επίκεντρο.

 

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά προγράμματα: α. Νέο Ελληνικό Σινεμά, που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους. β. New Vision, που περιλαμβάνει ταινίες Digital Art, Video Art, Art Films και Animation.

 

Περισσότερες πληροφορίες, τον Κανονισμό και την Αίτηση Συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και το link http://www.hellasfilmbox.de/el/ypovoles-tainiwn/

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν ταυτόχρονα με το opening του Hellas Filmbox Revisited στο Babylon, που θα διαρκέσει από 18 έως 28 Αυγούστου, οπότε θα προβληθούν είκοσι ελληνικές ταινίες (τελικός αριθμός). Οι σκηνοθέτες των ταινιών «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» Έκτορας Λυγίζος και «Κατηφόρα» Στέλιος Καμμίτσης θα είναι παρόντες στις προβολές της 18/8.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%