Διάφορα

Η συμμετοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στις εκδηλώσεις για την 77η Επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης

today25 Μαΐου, 2018

Background
share close

Αντιπροσωπεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, αποτελούμενη από τον στρατηγό διοικητή , τρεις αξιωματικούς και σαράντα ευέλπιδες , συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από 17-20 Μαΐου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 , οι Ευέλπιδες , επισκέφθηκαν τη Μονή Γωνιάς όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής. Στη συνέχεια, ένοπλο τμήμα ευέλπιδων απέδωσε τιμές στο Κολυμβάρι, στο μνημείο πεσόντων Ευελπίδων εκεί που οι νεαροί Ευέλπιδες τον Μάιο 1941 θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Ο αρχηγός της 1ης τάξης, κατέθεσε στεφάνι στο υπόψη μνημείο , ενέργεια η οποία συμβολίζει την θέληση των σημερινών ευέλπιδων, εφόσον χρειαστεί να φανούν αντάξιοι της ιστορίας και των παραδόσεων της Σχολής.  Aκολούθησε χαιρετισμός και  ομιλία από τον δήμαρχο Πλατανιάς κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και  τον διοικητή της 5ης ΤΑΞ ΠΖ ταξίαρχο Κοκολάκη Γρηγόριο , στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Με το πέρας των δύο προαναφερομένων ομιλιών , ο αρχηγός 1ης τάξης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης και η συμμετοχή των Ευελπίδων».

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 , ένοπλο άγημα ευέλπιδων συμμετείχε στην επίσημη έπαρση σημαιών στο φρούριο «Φιρκά» και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στην έκθεση που διοργάνωσε η Σχολή στο πλαίσιο εορτασμού 190 χρόνων από την ίδρυσή της , η οποία φιλοξενήθηκε σε ειδικό εκθεσιακό χώρο της πόλης των Χανίων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό Κέντρο Χανίων η εορταστική εκδήλωση για τα 190 χρόνια της Σχολής. Ο διοικητής της Σχολής , πραγματοποίησε επετειακή ομιλία  και στη συνέχεια προβλήθηκε σχετικό ιστορικό οπτικοακουστικό υλικό. Η χορωδία και η ορχήστρα της Σχολής ερμήνευσε παρουσία των πολιτικών-δημοτικών και στρατιωτικών αρχών επετειακά άσματα, συμβάλλοντας στην ιστορική μνήμη των γεγονότων της Εποχής. Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 , αντιπροσωπεία των ευέλπιδων  επισκέφθηκε το αεροδρόμιο του Μάλεμε, όπου και έγινε σύντομη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων , από τον  αντιστράτηγο ε.α.  κ.  Κωνσταντίνο Κόρκα, που συμμετείχε στη μάχη της Κρήτης. Επίσης , η αντιπροσωπεία της Σχολής συμμετείχε στη τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης στο συμμαχικό νεκροταφείο της Σούδας , παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη Ευάγγελου ΠΝ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας , οι Ευέλπιδες παρακολούθησαν εκδήλωση και συναυλία που οργανώθηκε από την  περιφέρεια των Χανίων  στο πνευματικό κέντρο της πόλης , παρουσία του κ. Α/ΓΕΕΘΑ καθώς και πολιτικών-δημοτικών και σσατιωτικών αρχών.

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 η αντιπροσωπεία της Σχολής παρευρέθηκε στην επίσημη  δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και το απόγευμα παρακολούθησαν την τελετή λήξης του εορτασμού της 77ης επετείου για  τη Μάχη της Κρήτης στο αεροδρόμιο του Μάλεμε.

H Μάχη της Κρήτης, καθώς επίσης και η συμμετοχή τωντριακοσίων ευέλπιδων σε αυτήν, αποτελεί ένα από τα ενδοξότερα παραδείγματα θάρρους και ανδρείας. Για τις μελλοντικές γενιές ευέλπιδων , οι ηρωικές πράξεις τωντριακοσίων ευέλπιδων αποτελούν παρακαταθήκη και παράδειγμα προς μίμηση.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%