Διασκέδαση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: PHIL GATES – Ο εκρηκτικός κιθαρίστας του Blues @ Half Note Jazz Club

today9 Ιανουαρίου, 2018

Background
share close

PHIL GATES
Ο εκρηκτικός κιθαρίστας του Blues
Παρασκευή 19 έως Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Μία ξεχωριστή προσωπικότητα κι εκπρόσωπος του Chicago Blues, είναι ο μοναδικός κιθαρίστας Phil Gates και μας έρχεται για πρώτη φορά για συναυλίες στην Ελλάδα! Η blues κιθάρα όπως δεν την ακούσαμε ποτέ!  Ο Γκέιτς, γεννημένος στο Σικάγο -στη μητρόπολη του μπλουζ- και μέσα σε οικογένεια μουσικών,  άρχισε να ασχολείται παίζοντας και ακούγοντας διαφορετικά είδη μουσικής από την τρυφερή ηλικία των επτά ετών. Πρώτα τον συγκίνησε το βιολί, μετά το κλαρινέτο, τα τύμπανα για να καταλήξει στην κιθάρα που έμελλε να είναι το πεπρωμένο του και τον βοήθησε να προσαρμοστεί και να «εθιστεί» στο μπλουζ,  που ακουγόταν παντού στην πόλη του. Η εκφραστικότητα της ηλεκτρικής και της slide κιθάρας ήταν από τα πρώτα χρόνια και εξακολουθεί μέχρι σήμερα, να είναι ο μουσικός ακρογωνιαίος λίθος για τον ίδιο τον αυτοδίδακτο Phil Gates και το μεγαλύτερο κίνητρό του στην μουσική δημιουργία.

Οι πρώτες του μεγάλες επιρροές ήταν από την ευρύτερη πλατφόρμα της μουσικής αλλά απ’ αυτές ξεχώριζαν ο Buddy Guy, o Muddy Waters, o Roy Buchanan, ο Jimi Hendrix, o Shuggie Otis, o Rory Gallagher και ο Johnny Winter. H επαγγελματική καριέρα του Φιλ ξεκίνησε περίπου στην ηλικία των 18 ετών και άρχισε τις εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές αλλά και κλαμπ,  ενώ σύντομα άρχισε να γίνεται γνωστός και στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε και μοιράστηκε την σκηνή με ιερά τέρατα του μπλουζ όπως οι: Buddy Guy, John Mayall, Coco Montoya, Janiva Magness, Tommy Castro, Kenny Neal, Tower of Power, Eric Gales, Booker T κ.ά. ΄Ενθερμος εργάτης του μπλουζ, o Γκέιτς, τόσο επί σκηνής όσο και εκτός αυτής, μετακινήθηκε στην Δυτική ακτή όπου εκτός της live δραστηριότητάς του, δημιούργησε την Los Angeles Blues Society ενώ είναι διαρκώς μέλος των κριτών για τα Grammys σε όλες τις κατηγορίες του μπλουζ.  Είναι από τους κριτές του διαγωνισμού “King of the Blues” του Χόλλυγουντ  αλλά και του International Blues Challenge του Mέμφις.

Το στυλ και το ύφος του παιξίματος του εκπληκτικού Γκέιτς θυμίζει τα πρώτα μουσικά στάδια του Buddy Guy, μία περίοδο χαρακτηριστική για την υψηλή της ενέργεια αναμεμειγμένη όμως με λίγο με στοιχεία της τζαζ, του φανκ και του Rhythm & Blues ή ήχους Νέας Ορλεάνης. O Φιλ Γκέιτς ξεκίνησε σχετικά αργά την δισκογραφική του παρουσία, αφού αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της πορείας του ως session κιθαρίστας και παραγωγός δίσκων σε σπουδαίους καλλιτέχνες.  Συνολικά έχει κάνει επτά προσωπικά άλμπουμ και ένα soundtrack αλλά και δεκάδες συμμετοχές σε ομάδες άλλων, όμως τα άλμπουμ του “Addicted to the Blues” και “In the meantime” ήταν εκείνα που του άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για την κορυφή του μπλουζ. O εξαιρετικός Γκέιτς υπογράφει την μουσική για την κινηματογραφική ταινία “My normal Life”, ενώ ήταν συμπαραγωγός στην βραβευμένη δουλειά του Zac Harmon “The Blues according to Zacariah”.

Σημαντική και γνωστή είναι αφοσίωση και η αγάπη του στην δουλειά του Τζίμι Χέντριξ, ο οποίος πάντα ήταν μία από τις σημαντικότερες επιρροές του. Είναι άλλωστε πολύ γνωστή η εκτέλεση του περίφημου κομματιού  “Hey Joe” από τον Γκέιτς!  Αυτό τον καιρό o Φιλ Γκέιτς  είναι μουσικός διευθυντής του James Marshall Hendrix Foundation.

Ο Γκέιτς, πλαισιωμένος από το εξαιρετικό συγκρότημά του,  μας φέρνει ένα υπέροχο μείγμα σύγχρονου Chicago, Delta & Mississippi Blues με λίγο από φανκ και R&B. Με τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club από 19 έως 22 Ιανουαρίου 2018 θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν αυθεντικό βιρτουόζο κιθαρίστα & bluesman από κοντά!     

Phil Gates – κιθάρα/φωνητικά
Nick Thomas – ντραμς
Marc Ray Oxendine – μπάσο
Uwe Rodi – Keyboards

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

*** την Δευτέρα 22/1 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr
Καταστήματα: Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
210 9213310

www.halfnote.gr
www.facebook.com/halfnote.gr

Κερδίστε 1 διπλή πρόσκληση για την Παρασκευή 19/1!

  1. Κάντε κοινοποίηση τη δημοσίευση στο Facebook
  2. Κάντε Like στη σελίδα NGradio.gr στο Facebook
  3. Στείλτε «Phil Gates», Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο [email protected] και μπείτε στην κλήρωση.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 18/1!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%