Ο NG προτείνει

Έκθεση φωτογραφίας: “Common Routes IV | Αλβανία” @ Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών | από 23 Νοεμβρίου

today7 Νοεμβρίου, 2019

Background
share close

Εγκαίνια: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ώρα Έναρξης: 19.00

Διάρκεια: 23 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου

ΑΣΚΤ Αθηνών, Πειραιώς 256, Αθήνα

Η ομάδα Common Routes παρουσιάζει το τέταρτο φωτογραφικό της οδοιπορικό στα Βαλκάνια στο πλαίσιο του project “Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές”. Μετά τις αποστολές σε Τουρκία, Σερβία – Βοσνία Ερζεγοβίνη  και Ρουμανία, οι φωτογράφοι Γιώργος Ασημακόπουλος, Χαρά Έρτσου, Τάσος Κουτσιαύτης, Δημοσθένης Μαραγκός, Μιχάλης Νικολαίδης, Γιώργος Τσακανίκας και Τόλης Χατζηγνατίου  ταξίδεψαν το Νοέμβριο του 2018 στη Αλβανία καλύπτοντας φωτογραφικά 1.300 περίπου οδικά χιλιόμετρα. Κύριοι σταθμοί του φωτογραφικού μας οδοιπορικού στην Αλβανία ήταν οι πόλεις Τίρανα, Σκόδρα, Φουσέ-Αρέζ, χωριά της βόρειας Αλβανίας (όπως Qerret, Puke κλπ) Κούκες, Επισκοπή, Λίμνη Οχρίδας, Κορυτσά, Μπόγκραντεζ και Μπεράτ.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θα διαρκέσει από 23 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν 23/11, ημέρα Σάββατο και ώρα έναρξης 19.00.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό “Common Routes/ Balkan Project” έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά με επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο και με φόντο το πολυδιάστατο μωσαϊκό πολιτισμού των Βαλκανίων. Παράγοντες όπως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, η κουλτούρα, η ιστορία κάθε λαού επηρεάζει την συμπεριφορά μας συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ διαφορετικότητας αλλά και γνώσης για τον ταξιδιώτη που επισκέπτεται διαφορετικούς τόπους. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πάνω από την διαφορετικότητα του κάθε τόπου, όχι εθνικό, όχι πρόσκαιρο κάτι που έχει να κάνει με την φύση μας και την κοινή μας πορεία ως άνθρωποι.

Η ομάδα Common Routes ξεκίνησε τη δράση της το 2014 με το Common Routes/ Balkan Project. Η αγάπη για το ταξίδι, η αποτύπωση του μέσα από την προσωπική οπτική και αισθητική του κάθε φωτογράφου αλλά και η βαθύτερη ανάγκη για έκφραση μέσα από μια ερμηνεία του οδοιπορικού αποτελούν το συνδετικό κρίκο και την κοινή φιλοσοφία της ομάδας.

Το πρώτο φωτογραφικό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 με αφετηρία την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, την Κωνσταντινούπολη, το Παμούκαλε και τέλος την Σμύρνη. Το δεύτερο αφορούσε στην Βοζνία/ Ερζεγοβίνη – Σερβία, το τρίτο στη Ρουμανία και το τέταρτο στην Αλβανία. Το πέμπτο θα πραγματοποιηθεί στο Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου 2019. Έπειτα από κάθε οδοιπορικό πραγματοποιείται και η αντίστοιχη έκθεση φωτογραφικού υλικού στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σε άλλους χώρους της πόλης όπως το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η φωτογραφική ομάδα Common Routes αποτελείται από τους φωτογράφους:

Γιώργος Ασημακόπουλος

Χαρά Έρτσου

Τάσος Κουτσιαύτης

Δημοσθένης Μαραγκός

Μιχάλης Νικολαίδης

Γιώργος Τσακανίκας

Τόλης Χατζηγνατίου

Info: Φωτογραφική έκθεση Common Routes ΙV: Albania

Διάρκεια: 23 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου

Χώρος: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)

Ωράριο λειτουργίας: 10.00 – 20.00 (Ανοιχτά όλες τις μέρες) 

Εγκαίνια: 23 Νοεμβρίου 2019, στις 19.00

HyperLinks:

Official Facebook Εvent: https://www.facebook.com/events/536136987200757/

Common Routes Video:

Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Τουρκία – Aftermovie

https://www.youtube.com/watch?v=v2Bv-DdRmrM

Common Routes ΙΙ: Serbia | Bosnia and Herzegovina (Teaser) 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διασκέδαση

MCF | “Lulu” – σκηνοθεσία Γιάννης Χουβαρδάς. Παίζει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

O Γιάννης Χουβαρδάς διασκευάζει και σκηνοθετεί το αριστούργημα του Φρανκ Βέντεκιντ, LULU. Ένα από τα κορυφαία κείμενα του σύγχρονου θεάτρου ζωντανεύει στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από 6 Νοεμβρίου, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών που αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργο Μπινιάρη, Άλκηστη  Πουλοπούλου, Άκη Σακελλαρίου, Αλέκο Συσσοβίτη, Χάρη Φραγκούλη, Νίκο Χατζόπουλο. Από 6 Νοεμβρίου 2019 Ο Γερμανός συγγραφέας Φρανκ Βέντεκιντ απελευθέρωσε τα σκοτεινά ένστικτα της αστικής […]

today7 Νοεμβρίου, 2019

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%