Festival

8ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών” / Αθήνα, 1 – 3 Ιουλίου

today16 Ιουνίου, 2022

Background
share close

8ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών”

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID)

Με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Αθήνα, 1 – 3 Ιουλίου 2022

Σάββατο – Κυριακή 2 μοναδικές Παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου 1 – 3 Ιουλίου 2022.

Τρεις  ημέρες «κατάδυσης» στον πολιτισμό, γεμάτες από μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική.

“Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού”.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, διαγωνισμός χορού, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

14 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΥ

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 13 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: TraditionalBollywood, BollywoodItemSong, Indian-ContemporaryFusion, OdissiDance, Kuthu, Kathak, Bhangra, BollywoodFusion, Tollywood, WesternFusion, BollywoodHeels, Bolly-BellyFusion, BollyBlastκαι άλλα.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και BollywoodDanceMasterTrainingτου προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος BollywoodDance».

Θα είναι όλοι τους εκεί!! H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου (Traditional Bollywood, Bolly-Belly Fusion), o Χορογράφος, δάσκαλος και performer SumonRudra (Bollywood Item Song, Western Fusion), o AmitPatel (Indian-Contemporary Fusion) από τις ΗΠΑ, η CarolinaRubio (Odissi Dance) από την Ισπανία, η VinathaSreeramkunar (Kuthu) από την Ισπανία, η KingaMalec (Κathak) από την Πολωνία, o LaveshPritmani (Bhangra Bollywood) από τις ΗΠΑ, η SnehaMistri από την Ισπανία (Bollywood Fusion), o PavanPrasad (Tollywood) από την Γερμανία, ο AmitPatel (Bollywood Heels) από τις ΗΠΑ, o AmineAmoura (Bolly Blast) από την Γαλλία κ.ά.

2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στις 2 εντελώς διαφορετικές Παραστάσεις του Φεστιβάλ (Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουλίου 2022) θα εμφανισθούν μεγάλοι δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα. Μαζί τους φυσικά η 1stBollywoodDanceAcademyGreece σε αποκλειστικές χορογραφίες.

Ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός BollywoodDance

Το Φεστιβάλ, φιλοξενείεπίσης και τον «7ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood» στην Ελλάδα που διοργανώνει το “OrientalExpressionAwards”. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Θεάτρου, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, ενώπιον 9μελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το Ερασιτεχνικό και το Επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (Ατομικό και Ομαδικό). Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

MiniBazaar και Ινδικές γεύσεις

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων,  των 2 μεγάλων show και  του Διαγωνισμού, θα λειτουργεί στο χώρο του Θεάτρου μίνι Bazaar. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν ινδικά μικρογεύματα σε φιλικές τιμές από το DOSA HOUSE.

ToOpeningParty

Πρόκειται για το πανηγυρικό πάρτυ καλωσορίσματος, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ. Θα είναι γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, όπου όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!!! Το πάρτυ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στο RockCafé BarAntika!!

Το κοινωνικό πρόσωπο του Φεστιβάλ

Κατά τη διάρκεια των 2 μεγάλων Παραστάσεων του Φεστιβάλ  θα είναι κοντά μας η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων (Πρόγραμμα Υιοθεσίας Ζώων), η Φωνή του Παιδιού (Σύλλογος Συμπαράστασης Παιδιών με καρκίνο) και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς !

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID) και με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%