Ο NG προτείνει

«Η Συμβολική παρουσία του λιονταριού στην Αργολιδοκορινθία» – Νέο βιβλίο από τον Φοίβο Ι. Πιομπίνο

today14 Δεκεμβρίου, 2019

Background
share close

Στο νέο του βιβλίο διαπιστώνει και επισημαίνει τη συνεχή παρουσία ενός τοτεμικού συμβόλου σε μία συγκεκριμένη περιοχή της χώρας μας ανά τους αιώνες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φοίβος Ι. Πιομπίνος, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Dörpfeld Gymnasium), σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα (ΑΣΟ&ΕΕ) και οικονομία και φιλοσοφία στο Παρίσι (Σορβόννη και École Pratique des Hautes Études).

Είναι συνταξιούχος της Ε.Τ.Ε, όπου εργάστηκε επί 32 χρόνια.Τα τελευταία δώδεκα χρόνια της υπαλληλικής του σταδιοδρομίας ήταν προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου της Ε.Τ.Ε.

Το 1979 δημοσίευσε το βιβλίο «Έλληνες αγιογράφοι μέχρι το 1821» (β΄ έκδ. αναθεωρημένη και βελτιωμένη, Ε.Λ.Ι.Α., 1984), το 1996 τη «Σπουδή θανάτου» (β’ έκδ., Μαΐστρος, 2006), το 2003 τη μαρτυρία του για τον ζωγράφο Θεόδωρο Στάμο (έκδ. Fagotto/Θρόισμα) και το 2014 το «Τόπων ενθυμήματα» (έκδ. Θίνες). Εξάλλου το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Επίσκεψη σε μια έκθεση και άλλα διηγήματα» (έκδ. Κίχλη).

Από τις «Εκδόσεις του Φοίνικα» κυκλοφορούν άλλα πέντε δοκιμιακά κείμενά του: «Σκόρπιες σκέψεις πάνω στην ελληνική γραμμή» (2016), «Η διαφορετική πνευματική οπτική Ελλάδας και Δύσης μέσα από την τέχνη»(2017), «Περί των διαφορών ιερής εικόνας και θρησκευτικού πίνακα» (2017), «Απόλλων Σωτήρ, ο Έλλην Λόγος» (2018) και «Η Ελλάδα και ο Δικέφαλος Αετός» (2019)

Ο Φοίβος Ι. Πιομπίνος μεταφράζει γαλλική, γερμανική και ιταλική λογοτεχνία και συνεργάζεται με τα σημαντικότερα ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%