Ο NG προτείνει

Hellas Filmbox Berlin 18 – 22 Ιανουαρίου 2017

today15 Ιανουαρίου, 2017

Background
share close

Το HELLAS FILMBOX BERLIN και το BOX FREIRAUM σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία – Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, παρουσιάζουν την έκθεση “FACES AND SPACES”, με φωτογραφίες της Νέλλης Τραγούστη. Η έκθεση, την οποία έχει επιμεληθεί το 2015 η Ελένη Βαροπούλου, επανέρχεται στο BOX. FREIRAUM, όπου θα περιλαμβάνει φωτογραφίες της καλλιτέχνιδας από το 2008, τις μέρες που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γύριζε στην Γερμανία, και κυρίως στο Βερολίνο, την τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του «Η σκόνη του Χρόνου».

Σε πρώτο πλάνο προβάλλεται η μορφή του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, το πρόσωπό του κάτω από τη μηχανή λήψης, οι χειρονομίες του την ώρα που μιλά, δίνει εξηγήσεις ή οδηγίες σε ηθοποιούς και συνεργάτες. Στους ηθοποιούς, η φωτογράφος συλλαμβάνει και αποτυπώνει κάτι παροδικό και πολύ προσωπικό από στιγμές που προηγούνται ή έπονται της καθαρά ερμηνευτικής εργασίας τους πάνω στον ρόλο. Συγχρόνως παραθέτει μπροστά στα μάτια μας το αστικό τοπίο και τους χώρους που στέγασαν τη δουλειά των ηθοποιών, του συνεργείου, του σκηνοθέτη.

Η φωτογραφία μοιάζει να συμπυκνώνει μιαν ολόκληρη ιστορία μέσα σε μία και μόνη σκηνή. Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι πολύτιμες. Κρατούν για πάντα τις νιφάδες της στιγμής, την στιγμή μιας παύσης, ενός χρόνου «ενδιάμεσου». Έτσι καθεμιά από τις φωτογραφίες ενσαρκώνει ένα παράδοξο: είναι μια «ατελεύτητη παύση» πλήρης αναμνήσεων, γεμάτη από τη θύμηση ενός από τους maîtres της κινηματογραφικής τέχνης που ξεπερνούν την εποχή τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 19.00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουαρίου στο BOX FREIRAUM.Bruno Ganz 1, ©Nelly Tragousti (1)

ΒΟΧ meets BOX
FACES AND SPACES της Νέλλης Τραγούστη
ΒOX MEETS BOX
HELLAS FILMBOX και BOX FREIRAUM
“FACES AND SPACES” της ΝΕΛΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΣΤΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 19.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 17.01.2017 – 28.01.2017
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 14.00 – 18.00

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:
http://www.box-freiraum.berlin/box-meets-box/
http://www.hellasfilmbox.de/

BOX FREIRAUM
Boxhagener Straße 93/96 (court yard)
10245 Berlin-Friedrichshain

Με την υποστήριξη:
Ελληνική Πρεσβεία – Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

 

Logos

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%