Ο NG προτείνει

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Φοίβου Πιομπίνου

today16 Ιουλίου, 2017

Background
share close

…με τίτλο “Η διαφορετική πνευματική οπτική Ελλάδας και Δύσης μέσα από την τέχνη”.

Όπως φαίνεται κι από τον τίτλο του βιβλίου ο συγγραφέας επιχειρεί, ως συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου του “Σκόρπιες σκέψεις πάνω στην ελληνική γραμμή“,  να καταδείξει τη διαφορετική κοσμοθεώρηση (Weltanschauung) μεταξύ Ελλάδας και Δύσης πάντοτε μέσα από την τέχνη την οποία γνωρίζει καλύτερα κι όχι μέσα από την κοινωνιολογία ή την πολιτική.

Κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις του Φοίνικα”.

Ο Φοίβος Πιομπίνος, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Dörpfeld Gymnasium), σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα (ΑΣΟ&ΕΕ) και οικονομία και φιλοσοφία στο Παρίσι (Σορβόννη και École Pratique des Hautes Études). Είναι συνταξιούχος της Ε.Τ.Ε, όπου εργάστηκε επί 32 χρόνια.Τα τελευταία χρόνια της υπαλληλικής του σταδιοδρομίας ήταν προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου της Ε.Τ.Ε.
Το 1979 δημοσίευσε το βιβλίο «Έλληνες αγιογράφοι μέχρι το 1821» (β΄ έκδ. αναθεωρημένη και βελτιωμένη 1984, Ε.Λ.Ι.Α.), το 1996 τη «Σπουδή θανάτου» (β’ έκδ. 2006, Μαΐστρος), το 2003 τη μαρτυρία του για τον ζωγράφο Θεόδωρο Στάμο (έκδ. Fagotto/Θρόισμα) και το 2014 το «Τόπων ενθυμήματα» (έκδ. Θίνες). Εξάλλου το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Επίσκεψη σε μια έκθεση και άλλα διηγήματα»(έκδ. Κίχλη). Μεταφράζει γαλλική, γερμανική και ιταλική λογοτεχνία και συνεργάζεται με τα σημαντικότερα ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%