Ο NG προτείνει

«Απόλλων Σωτήρ, ο Έλλην Λόγος» | Το νέο βιβλίο του Φοίβου Πιομπίνου

today5 Οκτωβρίου, 2018

Background
share close

Με τίτλο «Απόλλων Σωτήρ, ο Έλλην Λόγος» κυκλοφόρησε από τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ» το νέο βιβλίο του συγγραφέα, μεταφραστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Φοίβου Πιομπίνου.

Συνεπής στη μελέτη του της ανά τους αιώνες συνέχειας του ελληνικού πολιτισμού, ο συγγραφέας προσπαθεί να ερμηνεύσει το γεγονός ότι στον ναό του Επικουρίου Απόλλωνος, στη Φιγάλεια, μόνο από όλους τους αρχαιοελληνικούς ναούς, δεν υπήρχε λατρευτικό άγαλμα της θεότητας του ναού αλλά αντί αυτού, στην προβλεπόμενη θέση του, ένας κορινθιακού ρυθμού κίονας. Τούτο οδηγεί τον συγγραφέα στην τολμηρή προσέγγιση και τελικά ταύτιση του θεού Απόλλωνος με τον Ιησού Χριστό.

Ο Φοίβος Ι. Πιομπίνος, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Dörpfeld Gymnasium), σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα (ΑΣΟ&ΕΕ) και οικονομία και φιλοσοφία στο Παρίσι (Σορβόννη και École Pratique des Hautes Études). Είναι συνταξιούχος της Ε.Τ.Ε, όπου εργάστηκε επί 32 χρόνια.Τα τελευταία δώδεκα χρόνια της υπαλληλικής του σταδιοδρομίας ήταν προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου της Ε.Τ.Ε.
Το 1979 δημοσίευσε το βιβλίο «Έλληνες αγιογράφοι μέχρι το 1821» (β΄ έκδ. αναθεωρημένη και βελτιωμένη, Ε.Λ.Ι.Α., 1984), το 1996 τη «Σπουδή θανάτου» (β’ έκδ., Μαΐστρος, 2006), το 2003 τη μαρτυρία του για τον ζωγράφο Θεόδωρο Στάμο (έκδ. Fagotto/Θρόισμα) και το 2014 το «Τόπων ενθυμήματα» (έκδ. Θίνες). Εξάλλου το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Επίσκεψη σε μια έκθεση και άλλα διηγήματα» (έκδ. Κίχλη). Από τις «Εκδόσεις του Φοίνικα» κυκλοφορούν άλλα τρία δοκιμιακά κείμενά του: οι «Σκόρπιες σκέψεις πάνω στην ελληνική γραμμή» (2016), «Η διαφορετική πνευματική οπτική Ελλάδας και Δύσης μέσα από την τέχνη»(2017) και «Περί των διαφορών ιερής εικόνας και θρησκευτικού πίνακα» (2017).  Ο Φοίβος Ι. Πιομπίνος μεταφράζει γαλλική, γερμανική και ιταλική λογοτεχνία και συνεργάζεται με τα σημαντικότερα ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%