Διασκέδαση

“ΜΕΤΑΧΟΡΔΕΣ ” – Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη| Σάββατο 22/2

today17 Φεβρουαρίου, 2020

Background
share close

Στο Μουσείο Μπενάκη επιστρέφει η Φιλαρμόνια για μια ακόμη συναυλία – την τρίτη της φετινής της σειράς – υπό τον τίτλο ΜΕΤΑΧΟΡΔΕΣ το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Στο πρώτο μέρος, οι δεξιοτέχνες μουσικοί του συνόλου εγχόρδων της ορχήστρας θα συνεργαστούν με τον εξαιρετικό Έλληνα διεθνούς φήμης μαέστρο, Γιώργο Μπαλατσινό, σε ένα πρόγραμμα με μουσική του 20ού αιώνα για έγχορδα.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με το έργο του Γιώργου Σισιλιάνου «Μεταμορφώσεις». Το έργο αυτό, σε ελεύθερη μορφή παραλλαγών, γράφτηκε το 1993 και αποτελεί μεταγραφή μιας σπουδής για πιάνο του ίδιου συνθέτη.


Θα ακολουθήσει το Κοντσερτίνο για όμποε και ορχήστρα εγχόρδων του Νίκου Σκαλκώτα. Πρόκειται για ένα έργο που ο μεγάλος συνθέτης δεν πρόλαβε να ενορχηστρώσει. Η Φιλαρμόνια επιλέγει για τη συναυλία αυτή την ενορχήστρωση του Piero Guarino. Σολίστ στο όμποε είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης Κώστας Γιοβάνης.

Η συναυλία θα κλείσει με ένα από τα εμβληματικότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας. Ξεκινώντας τη συμμετοχή της στο διεθνές έτος Μπετόβεν (250 χρόνια από τη γέννησή του), η Φιλαρμόνια αναμετράται με την δημοφιλή Συμφωνία αρ. 5, σε ντο ελάσσονα. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκαν ολόκληρες αισθητικές θεωρίες και ρεύματα και με βάση το οποίο χαρακτηρίστηκαν συνθέτες, έργα, αλλά και ολόκληρες ιστορικές περίοδοι. Ένα έργο στο μεταίχμιο μεταξύ απαράμιλλης κλασικής αυστηρότητας και εκρηκτικής ρομαντικής εκφραστικότητας, σε μια ξεχωριστή και πολυαναμενόμενη ερμηνεία από τη Φιλαρμόνια και τον Γιώργο Μπαλατσινό.

Πληροφορίες

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, Ώρα 20:30

Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: https://www.apho.gr/

Εισιτήρια:

●10 € (φοιτητές, 65+, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

●15 € (γενική είσοδος)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/mouseio/mpenaki/metaxordes/

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Ακούμε | Οι εραστές έχουν ανάψει | #11me1

Η εκπομπή που μεταδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, για να μην είναι η μόνη άσχετη με τον Άγιο Βαλεντίνο σε σχέση με τις υπόλοιπες του σταθμού, διότι ελάχιστα με ενδιέφερε ποτέ αυτή η μέρα, είχε θέμα της τη λέξη Εραστής. Όπως λέει και στο διαφημιστικό σποτ της εκπομπής "Έντεκα Με Μία" "μόνο για τους εραστές της μουσικής", παρηγορήθηκα και πήρα φόρα να στήσω μία τέτοια θεματική ένεκα της ημέρας. Το θέμα […]

today17 Φεβρουαρίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%