Μουσική

The Page of Cups LIVE @ The Intermission | Σάββατο 28 Μαΐου 2022

today26 Μαΐου, 2022

Background
share close

The Page of Cups at The Intermission

Σκηνική επιμέλεια Γιάννης Βαρελάς

Ο εκθεσιακός χώρος σύγχρονης τέχνης The Intermission παρουσιάζει το νεοσύστατο αθηναϊκό συγκρότημα The Page of Cups σε σκηνογραφική επιμέλεια από τον διεθνή Έλληνα εικαστικό Γιάννη Βαρελά.

Μία εκδήλωση συγγενή στο πνεύμα του The Intermission, που συνεχίζει να επενδύει στην καλλιέργεια δυναμικών και δημιουργικών συνεργασιών, εντός αλλά και παρακείμενες της σύγχρονης σκηνής τέχνης. Το The Intermission είναι ένα εκθεσιακό πρόγραμμα και χώρος τέχνης στην πόλη του Πειραιά, που ίδρυσε η Άρτεμις Μπαλτογιάννη.

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, το πενταμελές συγκρότημα The Page Of Cups θα παρουσιάσει τα τέσσερα πρώτα τους single με τη συμμετοχή της ράπερ Mi55t, του Iam Nothe (solo project του Σπυρέα Σιδηρόπουλου, των Cyanna και Cyanna Mercury) και του Complex Shadow (ιδρυτικό μέλος της μουσικής κολεκτίβας ATH Kids).

Οι Τhe Page of Cups (Πάνος Βλασόπουλος, Δημήτρης Βλασόπουλος – Jay Βλασόπουλος – Θοδωρής Κλαυδιανός – Χρήστος Μπεκίρης) συστήθηκαν στο κοινό τον Απρίλιο με το single “ΑDULTS”, o ήχος τους χαρακτηρίζεται από ένα fusion ηλεκτρονικών και ακουστικών indie rock στοιχείων.

Μπορείτε να ακούσετε τα πρώτα τρία singles εδώ: https://cutt.ly/mHlZ5u4

Ο Γιάννης Βαρελάς οραματίζεται το σκηνικό και ντύνει τους μουσικούς με την παιχνιδιάρικη αισθητική που χαρακτηρίζει τη δουλειά του. Ο καλλιτέχνης μας έχει άλλωστε συνηθίσει στις εναλλαγές ρόλων αφού τον ξέρουμε ως ζωγράφο, ως γλύπτη αλλά και ως σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή στις performance του. Οι χαρακτήρες και τα μοτίβα του, δραπετεύουν από τον καμβά για να δανείσουν τη φόρμα τους σε κάποιο γλυπτό, πριν μας συναντήσουν ξανά σαν props σε διαδραστική performance. Αν νιώσετε τα όρια μεταξύ του πραγματικού και φαντασιακού να χάνονται είναι γιατί έχετε εισέλθει στο μοναδικό κόσμο του Γιάννη Βαρελά.

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

The Intermission

Διεύθυνση: Πολυδεύκους 37Α, 18545 Πειραιάς

Ώρα έναρξης live act : 21:00

Είσοδος ελεύθερη

The Page of Cups

Τέσσερα από τα μέλη του συγκροτήματος αποτελούν το γνωστό heavy rock συγκρότημα Bombing the Avenue, που παραμένει σταθερά ενεργό από το 2010 και έχει συμμετάσχει σε αγαπημένα φεστιβάλ (Plissken, Schoolwave κ.α.) και ως opening act σε πολυάριθμες συναυλίες (Dub Trio, Trackfighters, Black Lips κ.α.). Ο ιδρυτής και frontman Πάνος Βλασόπουλος είναι σταθερά ενεργός στη μουσική σκηνή την τελευταία περίπου δεκαετία και συνεργάζεται με μεγάλα μουσικά project όπως τους ATH KIDS των Valentin Rivera και Kareem Kalokoh. Ο Δημήτρης Βλασόπουλος, παίζει μπάσο στους Deaf Radio και The Same River. Ο Θοδωρής Κλαυδιανός και ο Ιάσονας Βλασόπουλος είναι ενεργά μέλη των Oxfloyd, παίζοντας κιθάρα και drums αντίστοιχα.

Πέμπτο μέλος της μπάντας είναι ο Χρήστος Μπεκίρης, γνωστός στο ευρύ κοινό με το solo project του Bhukhurah, και από τα συγκροτήματα CHICKN και The Callas.

Στον πυρήνα του The Page of Cups βρίσκεται μια συλλογική πρακτική και η συγκέντρωση διαφορετικών δημιουργικών φωνών και οραμάτων. To project βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων μουσικών συνεργασιών, καθώς ο σκοπός του είναι η μουσική ποικιλομορφία, η ανάδειξη της διαφορετικότητας και η στυλιστική επανεφεύρεση.

Γιάννης Βαρελάς

Ο Γιάννης Βαρελάς γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας, Βιέννης και Λος Άντζελες. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών και του Royal College of Arts στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις του ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των «Double-Blind» στη γκαλερί The Breeder (Αθήνα, 2021), «The Island» στη Galerie Forsblom (Ελσίνκι, 2020), «Jannis Varelas – Tennis Elbow» (Νέα Υόρκη, 2019), «Anima I» στο Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα, 2019), «Our House» στη Galerie Forsblom (Στοκχόλμη, 2018), «The Pomegranate Circus / Under The Chair» στη Galerie Forsblom (Ελσίνκι, 2017), «Monster» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Αθήνα, 2017),

«A Duck and a Crutch» στη Galerie Krinzinger (Βιέννη, 2016), «Common People» στη James Fuentes LLC (Νέα Υόρκη, 2016), «New Flags for A New Country / Destroying Elvis» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Αθήνα, 2016), «New Flags for a New Country» στη γκαλερί The Breeder (Αθήνα, 2015), «Sleep My Little Sheep Sleep» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σινσινάτι (ΗΠΑ, 2012) και «Brown Box and the Broken Theater» στη Galerie Krinzinger (Βιέννη, 2012).

Οι ομαδικές εκθέσεις όπου έχει λάβει μέρος περιλαμβάνουν ενδεικτικά τις «Distorted Portrait» στη Space K Seoul (Νότια Κορέα , 2020), «Supergood-dialogues with Ernesto de Sousa» στο MAAT (Λισσαβώνα, 2018), «Instructions for Happiness» στο μουσείο Belvedere 21 (Βιέννη, 2017), «Ametria, based on an idea by Roberto Cuoghi» του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη (Αθήνα, 2015), «Paper – works from the Saatchi Collection» στη Saatchi Gallery (Λονδίνο , 2013), «Hell As Pavilion» στο Palais de Tokyo (Παρίσι , 2013), Βραβεία ΔΕΣΤΕ 2011 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, (Αθήνα, 2011), «Skin Fruit: Selections from The Dakis Joannou Collection», υπό την επιμέλεια του Jeff Koons, στο New Museum (Νέα Υόρκη, 2010), «Lebt und arbeitet in Wien III: Stars in a Plastic Bag», υπό την επιμέλεια των Ξένια Καλπακτσόγλου, Raphaela Platow, Olga Sviblova και Angela Stief, στην Kunsthalle Wien (2010), 12η Μπιενάλε του Καΐρου (2010), «Prospect 1 Biannual» της Νέας Ορλεάνης, υπό την επιμέλεια του Dan Cameron (2008) και «Destroy Athens», 1η Μπιενάλε της Αθήνας (2007).

Πολυάριθμες συλλογές ανά τον κόσμο φιλοξενούν έργα του. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται ενδεικτικά, η συλλογή The Saatchi Collection στο Λονδίνο, η συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, η συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας στη Ρωσία, η συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Kiasma στο Ελσίνκι, η συλλογή του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα, η συλλογή The Zabludowicz Collection στο Λονδίνο και η συλλογή Hort Family Collection στη Νέα Υόρκη.

The Intermission

Το «The Intermission» είναι ένα εκθεσιακό πρόγραμμα και χώρος τέχνης στην πόλη του Πειραιά, που ίδρυσε η Άρτεμις Μπαλτογιάννη τον Σεπτέμβριο του 2019.

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο προσκαλούνται να παρουσιάσουν έργα τους σε συνεργασία με την γκαλερί που τους εκπροσωπεί. Το «The Intermission» στηρίζει τη δημιουργία νέων παραγωγών έργων τέχνης. Δεν εκπροσωπεί καλλιτέχνες, αλλά στοχεύει στην καλλιέργεια δυναμικών και δημιουργικών συνεργασιών.

Αυτό το νέο μοντέλο επιτρέπει έναν ευέλικτο και αντισυμβατικό προγραμματισμό για να καλύπτει τις διαρκώς εναλλασσόμενες ανάγκες της καλλιτεχνικής κοινότητας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το «The Intermission» εκθέτει αναγνωρισμένους, καθιερωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες.

The Intermission https://theintermission.art/
Instagram: @theintermissionart

Γιάννης Βαρελάς

Instagram: @jv_studio

The Page Of Cups
Spotify: https://cutt.ly/mHlZ5u4
Facebook: @thepageofcupsband
Instagram: @thepageofcupsband

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%