Ο NG προτείνει

Σκακιστικό Φεστιβάλ «Chessnale Θεσσαλονίκη 2016» 14- 23 Οκτωβρίου

today12 Οκτωβρίου, 2016

Background
share close

Η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale» και το Mediterranean Cosmos, θα διοργανώσουν για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 14 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016, το Φεστιβάλ «Chessnale Thessaloniki 2016», στους χώρους του Mediterranean Cosmos και στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία, προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

Αυτή την πετυχημένη διοργάνωση μεταφέρουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση του «Chessnale Thessaloniki 2016» , με στόχο να προσεγγίσουμε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων θα αποτελέσει η παρουσία του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόβ δίνοντας έναν αγώνα Σιμουλτανέ στο Mediterranean Cosmos στο χώρο του Αιθρίου- Ισόγειο, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα.

Στην ίδια διοργάνωση θα διεξάγονται καθημερινά, αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά – ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Σχολικά Πρωταθλήματα Ακαδημιών καθώς και διαλέξεις πρωταθλητών στους χώρους του Mediterranean Cosmos.

Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane όπως η παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου στην κατηγορία των νέων, την Παρασκευή 21/10/2016 στο Mediterranean Cosmos

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως, χειροτεχνίες εικαστικές εκθέσεις, face painting live performances, καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις “fun family chess ”.

Mediterranean Cosmos: 11οχλμ. οδού Θεσ/νίκης – Μουδανιών
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Διάρκεια: 14 Οκτωβρίου 2016 – 23 Οκτωβρίου 2016

Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά!
document-page-001

document-page-002

document-page-003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%