Ο NG προτείνει

«Στον ιστό της Πηνελόπης» | εικαστική έκθεση από την ομάδα ΔΙΠΟΛΑ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

today16 Φεβρουαρίου, 2022

Background
share close

Έκθεση «Στον ιστό της Πηνελόπης»

ΔΙΠΟΛΑ, Penelope’s Web, Υ@old.nursery(Γιάφκα. Παλιό φυτώριο)

Επιμέλεια Έκθεσης Ευθύμης Λαζόγκας

19 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2022 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εκθεσιακός χώρος & Foyer 2ου ορόφου

Η ομάδα ΔΙΠΟΛΑ με συνέπεια και συνεχή παρουσία στη καλλιτεχνική σκηνή της χώρας ( σε πινακοθήκες και χώρους πολιτισμού, από το 2015 έως σήμερα), παρουσιάζει την νέα της έκθεση, με τίτλο: «Στον ιστό της Πηνελόπης», ανοίγοντας το πεδίο συνεργασιών της με άλλες ομάδες και κολεκτίβες. Στόχος είναι η δημιουργία πλατφόρμας η οποία φιλοδοξεί να ενώσει σκόρπιες δημιουργικές δυνάμεις, όχι με κύριο και αποκλειστικό στόχο την επιμέλεια εκθέσεων, αλλά την προσπάθεια της να αποτελέσει την αφετηρία μιας δημιουργικής αναμόχλευσης «από τα κάτω».

Πρόκειται για μια αγωνία καλλιτεχνικής αναζήτησης συγγενειών που δε λειτουργεί με την λογική των αναθέσεων αλλά της έρευνας μέσα στην καλλιτεχνική κοινότητα.

Στην παρούσα έκθεση ΔΙΠΟΛΑ συνεργάζονται και συν – παρουσιάζονται με δύο διαφορετικές αλλά δραστήριες ομάδες: τις Penelope’s Web των : Μπεσκίντα Κραγιά/ Ευαγγελία Μπασδέκη / Δήμητρα Χανιώτη / Μαργαρίτα Πέτροβα και η ομάδα Υ@old.nursery (Γιάφκα. Παλιό Φυτώριο: μία πρόταση του εικαστικού και καθηγητή της σχολής καλών τεχνών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ζουγρούδη).

Οι δύο ομάδες αν και διαφορετικές ως προς την εικαστική προσέγγιση, έχουν ως κοινό άξονα δράσης το κοινωνικό πεδίο, το αισθητικό φαινόμενο και τελικά τη σύγχρονη τέχνη.

Στην έκθεση συμμετέχουν και οι:  Άγγελος Σκούρτης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Γιάννης Σκαλτσάς, Κατερίνα Διακομή.

Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Ευθύμης Λαζόγκας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την υποστήριξη του @Kroma Magazine.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%