Η ζωή είναι διάσπαρτες στιγμές που σαν ενωθούν συνθέτουν την ύπαρξή μας!

today29 Οκτωβρίου, 2020

Background
share close

Όλες μαζί σμίγουν με έναν μαγικό τρόπο και πλάθουν το μοναδικό μωσαϊκό της αέναης πραγματικότητας μας! Παράδεισος και κόλαση, φως και σκοτάδι, μαζί, αναμειγμένα σε τούτη την υπόσταση!

Μια γλυκιά γεύση το πέρασμα κάθε όμορφης στιγμής, αφήνει στον ουρανίσκο της ψυχής μας! Εκείνες οι στιγμές που βιώσαμε με ολότητα, με όλες μας τις αισθήσεις, με απόλυτη παρουσία!

Η ανάμνηση της κάθε μέρας, της κάθε εβδομάδας, του κάθε μήνα, του κάθε έτους, θα πλάσει το πέρασμα μας ολάκερο! Και σαν εικόνα μακρινή κάποτε θα σβήσει! Αδιάφορο αν τελικά υπήρξαν οι στιγμές αυτές! Αδιάφορο αν τελικά υπήρξαμε εμείς ποτέ. Καθώς αλλάζουν οι γενεές, ξανά και ξανά, μέσα στους κύκλους του χρόνου!

Όσο όμως το άστρο της καρδιάς μας λάμπει έστω και νοερά, μέσα από το πέρασμα μας θα χαρίσει φως στο διάβα των ερχόμενων και ευτυχία στο τώρα μας. Διότι είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι είναι παράδεισος, μέσα στο σκοτάδι που συναντάμε!

Πρέπει μεμιάς να πάψουμε τον χρόνο, σαν μπερδευτούμε και να νιώσουμε τον παράδεισο. Να τον επιλέξουμε! Να επιστρέψουμε σε αυτόν! Να θυμηθούμε πως ο παράδεισος υπάρχει στην απλότητα…

Είναι το σώμα μας, είναι το τώρα μας, είναι το σπίτι μας, είναι τα κορμιά που κατοικούν όσοι αγαπάμε, είναι οι ψυχές που λάμπουν σαν βρεθείς κοντά τους! Είναι το βουνό, είναι η θάλασσα, είναι το χώμα που αγγίζουμε και ανθίζουν λουλούδια! Είναι όλα όσα θαυμάζουμε και γινόμαστε ένα με αυτά! Μα πάνω από όλα είναι η αγάπη που ρέει μέσα μας αδιάκοπα!

Επίλεξε ανθρώπους που να σε καλωσορίζουν στον παράδεισο τους! Που θέλουν να πάρεις από αυτούς, γιατί γνωρίζουν πως η αγνή πηγή είναι αστείρευτη!

Επίλεξε ανθρώπους που σε κοιτάνε στα μάτια και σκορπάνε μονάχα την αλήθεια! Γιατί η ειλικρίνεια είναι μια πράξη επαναστατική! Και συνάμα, μια πράξη που σε ωθεί πιο κοντά στον εαυτό σου, πιο κοντά σε εκείνους που ζουν με φως! Πιο κοντά στον παράδεισο σου!

Επίλεξε μια ρουτίνα με πληθώρα θετικότητας! Έτσι ώστε αν κάτι σε πτοήσει και νιώσεις πως χάνεις το σθένος σου ή την ισορροπία σου, να μπορείς να «γεμίζεις» άμεσα και να μην λυγίζεις εύκολα!

Αν αισθάνεσαι μακριά από τον παράδεισο σου, ξεκίνα το ταξίδι της επιστροφής με απλά πράγματα, γεμίζοντας την ζωή σου με πολλούς μικρούς παραδείσους, μέχρι η ζωή σου να γίνει ένα με αυτόν!

Άνοιξε ένα ποιοτικό βιβλίο!

Πιες ένα ποτήρι καλό κρασί!

Άκουσε μουσική που γαληνεύει το πνεύμα σου!

Παρατήρησε κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από ανθρώπινο χέρι!

Φέρε τον εαυτό σου σε επαφή με την φύση!

Αγκάλιασε κάποιον που αγαπάς!

Άγγιξε! Αφέσου! Ενώσου! Προσευχήσου! Τραγούδα! Νιώσε!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%