Οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους είναι σαν τα δέντρα!

today29 Οκτωβρίου, 2020

Background
share close

Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα φύλλα του δέντρου!

Τους δίνει φορά ο άνεμος, δεν έχουν σταθερότητα. Κι όταν αλλάζουν οι εποχές, τα φύλλα αυτά μαραίνονται και πέφτουν. Πετάνε μακριά και βγαίνουν νέα. Όμως δεν πειράζει. Σκοπός τους είναι να πάρουν από το δέντρο και να προσφέρουν την σκιά τους από εδώ και από εκεί.

Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα κλαδιά του δέντρου!

Είναι πολύ σημαντικοί, αλλά αν κρατηθούμε από πάνω τους για αρκετή ώρα κινδυνεύουν να σπάσουν. Με αποτέλεσμα να πέσουμε, να τραυματιστούμε και να πονέσουμε.

Αλλά υπάρχουν λίγοι άνθρωποι στην ζωή μας, που είναι σαν τις ρίζες των δέντρων!

 Αν είμαστε αρκετά τυχεροί και έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μας, είμαστε ευλογημένοι. Δεν είναι στόχος τους να φανούν δίπλα μας, ούτε γνωρίζουν απαραιτήτως το ποσό σημαντικοί είναι για εμάς, αλλά αν αυτές οι «ρίζες» δεν ήταν εκεί, το δέντρο δεν θα ζούσε.

Όλοι μας χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τις ρίζες των δέντρων, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της ζωής, για να μοιραστούμε τις όμορφες στιγμές μας, τις χαρές, τις λύπες μας και για να νιώθουμε ασφάλεια.

Η φιλία είναι ένας πολύ ισχυρός δεσμός όταν είναι αγνή η υπόσταση της. Είναι η ευρύτερη οικογένεια που μας συντροφεύει. Επιλέγουμε τους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν. Οι φίλοι μας αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες μας και το ποιοί είμαστε. Δεν είναι τυχαίο που λένε «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι».

Όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε όλο και πιο επιλεκτικοί με τους φίλους μας. Αυτό δεν είναι αρνητικό. Κατανοούμε καλύτερα καθώς ωριμάζουμε τις ανάγκες μας και αντιλαμβανόμαστε πιο καλά τα όρια μας. Όμως δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε ποτέ την αξία της φιλίας.

Η φιλία ενισχύει την ευεξία, μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς και μπορεί να χτίσει καλύτερα τις αρετές στον χαρακτήρα. Ανιδιοτέλεια, αγάπη, κατανόηση, συγχώρεση, σεβασμό και τόσα αλλά.

Με βάση τον Αριστοτέλη τρία είναι τα είδη της φιλίας:
Η φιλία που έχει ως κίνητρο το συμφέρον.
Η φιλία που έχει ως κίνητρο την ηδονή, την απόλαυση και την ευχαρίστηση.
Η φιλία που έχει σκοπό το ηθικό καλό, την αρετή και την ανθρωπιά.
Οι τυχεροί, αλλά και οι καθαροί στην καρδιά, έχουν την ευλογία να διαμορφώνουν φιλίες ανώτερες, ουσιαστικές, διότι μαγνητίζουν αυτό που οι ίδιοι είναι!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%