Περί της νίκης της Δημοκρατίας

today11 Οκτωβρίου, 2020

Background
share close

Μετά τη λήξη επιτέλους της πολύκροτης δίκης των συντελεστών της «Χρυσής Αυγής», όλοι οι πολιτικοί μίλησαν με εμφανή ικανοποίηση για την πάταξη αυτής της οργάνωσης και δεν παρέλειψαν να πλέξουν το εγκώμιο των δικαστών που την έφεραν εις πέρας και να κάνουν λόγο για τη νίκη της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει ωστόσο να επιχαίρουν, να εφησυχάζουν και να πιστεύουν πως εξάλειψαν το φασιστικό φίδι. Δυστυχώς οι φασίστες οπαδοί αυτού του ναζιστικού μορφώματος θα είναι δυσκολότερο τώρα πια να εντοπίζονται και να ελέγχονται, αφού δεν θα εμφανίζονται απροκάλυπτα ως κόμμα. Τα δε ευρωπαϊκά κράτη καλά θα κάνουν να ασχολούνται με τις δικές τους φασιστοειδείς οργανώσεις και να μάς αφήσουν ήσυχους. Ο φασισμός δεν είναι μια πολιτική ιδεολογία, όπως νομίζει ο πολύς κόσμος, αλλά μια αυταρχικού, ολοκληρωτικού χαρακτήρα, τερατώδης νοοτροπία, και οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε κατόπιν μιας δικαστικής απόφασης. Εδώ δεν μπόρεσε ο σοβιετικός ολοκληρωτισμός να μεταβάλει ύστερα από τόσα χρόνια καταπίεσης τη νοοτροπία των πολιτών και θα το μπορέσει ένα, έστω και καταχρηστικά λεγόμενο,  δημοκρατικό καθεστώς!

Ποια είναι όμως η νίκη της Δημοκρατίας για την οποία έκαναν λόγο οι πάντες; Μήπως άλλαξε τίποτα στο  πολίτευμά μας και δεν το πήρα είδηση; Διότι συνέβη κάτι το εντελώς φυσιολογικό σε ένα δημοκρατικό καθεστώς. Οι δε δικαστές έπραξαν απλώς το καθήκον τους. Προς τι λοιπόν να θριαμβολογούμε για τα αυτονόητα;  Τι νόημα είχε λοιπόν η προσέλευση 15.000 ατόμων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας,  μπρος από τα δικαστήρια; Γιατί αυτή η σπουδή έκδοσης της ετυμηγορίας; Και τούτο συνέβη με την πλειονότητά τους να διαδηλώνει χωρίς μάσκα, τη ανοχή  της Πολιτείας. Και να σκέφτεσαι πως μάς απαγόρευσαν να αναστήσουμε τον Εσταυρωμένο, ακόμα και με κωδωνοκρουσίες, και απαγορεύουν την παρέλαση για την εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Απλώς τα πολιτικά κόμματα και οι «προοδευτικές» οργανώσεις παγίδευσαν τους καλοπροαίρετους οπαδούς τους και έκαναν μιαν υποχθόνια επίδειξη της ικανότητάς τους να αμφισβητούν  την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και μάλιστα στο όνομα δήθεν της Δημοκρατίας, ενώ λεκτικά τουλάχιστον όλοι  στηρίζουν αυτή την ανεξαρτησία ή δεν τολμούν να μην τη στηρίζουν. Δεν νίκησε λοιπόν η Δημοκρατία, αλλά υπονομεύτηκε, αφού αμφισβητήθηκε εμμέσως η αντικειμενικότητα της δικαστικής Εξουσίας. Εξάλλου δεν είδαμε  τα πλήθη να διαδηλώνουν εναντίον της τουρκικής απειλής  ή για τα Βαρώσια της Κύπρου, που  παραγκωνίστηκαν από τη δίκη της «Χρυσής Αυγής».  ΄Οσο για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, αυτοί θα έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι (!)

Φοίβος Ι. Πιομπίνος     piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Γλωσσικά (ΤΛ’): τα επίθετα ανθρώπινος και ανθρωπινός

      Το επίθετο ανθρώπινος, -η, -ο αναφέρεται: 1. σε εκείνο που σχετίζεται με τον άνθρωπο(π.χ.στον  προγραμματισμό της επιχείρησης δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας /η ανθρώπινηδράση,ζωή, φυλή / το ανθρώπινο γένος, δυναμικό μιας επιχείρησης / το ανθρώπινο κεφάλαιο, πνεύμα / τα ανθρώπινα δικαιώματα) 2. σε εκείνο πουχαρακτηρίζεται από στοιχεία τα οποία συνδέονται με τον άνθρωπο, που αναφέρεται στις ιδιότητές του, στις αδυναμίες του, στα πάθη του, στις αρετές του, στην ανθρωπιά του ή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως κοινωνικό […]

today9 Οκτωβρίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%