Lifestyle

Διάσημοι που ξεκίνησαν από το μηδέν

today11 Νοεμβρίου, 2014

Background
share close

Μπορεί τώρα να είναι διάσημοι, πάμπλουτοι και να μπορούν να έχουν ό,τι επιθυμούν, πολλοί όμως από αυτούς ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν μόνοι τους να φτάσουν μέχρι εδώ.

Πολλοί από αυτούς αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αφού χωρίς να έχουν ζήσει μια χλιδάτη ζωή και χωρίς να έχουν κάποιο υπόβαθρο, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν, κατάφεραν να τους μάθουν μέχρι και οι πέτρες.

Ας τους γνωρίσουμε…

Τζιμ Κάρρεϊ
Jim Carrey
Ο Τζιμ Κλάρρεϊ προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια. Ο ταλαντούχος κωμικός αναγκάστηκε μάλιστα να σταματήσει το λύκειο και να ζήσει με τους γονείς και την αδελφή σε ένα μικρό βανάκι, με το οποίο πήγαιναν από πόλη σε πόλη στον Καναδά, αναζητώντας οποιαδήποτε εφήμερη δουλειά. Οι οικονομικές δυσκολίες ήταν μάλιστα αυτές που τον έκαναν να αναπτύξει αίσθηση του χιούμορ για να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις. Η περιουσία του υπολογίζεται σημερα γύρω στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Χάλλι Μπέρρυ
Halle Berry
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της μακριά από το πατρικό της σπίτι στο Σικάγο, ξέμεινε από χρήματα και η μητέρα της σταμάτησε να την βοηθάει οικονομικά. Η ηθοποιός αναγκάστηκε να κοιμάται σε καταφύγιο αστέγων. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Όπως αποκάλυψε σε παλαιότερη συνέντευξή της, αυτές οι δύσκολοι περίοδοι την έκαναν να μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να φροντίζει τον εαυτό της ανά πάσα στιγμή.

Ντάνιελ Κραιγκ
daniel craig
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ο σημερινός «Τζέιμς Μποντ», στα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός, ήταν τόσο φτωχός, ώστε για ένα μικρό διάστημα αναγκαζόταν να κοιμάται σε παγκάκια στα πάρκα του Λονδίνου. Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Τζέννιφερ Λόπεζ
2014 Billboard Music Awards - Show
H Τζέννιφερ Λόπεζ έφυγε από το σπίτι της στα 18 της για να γίνει χορεύτρια. Η μητέρα της ήθελε η κόρη της να σπουδάσει. Αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να τα βρουν, η λατίνα σταρ αποφάσισε να πάρει τα μπογαλάκια της και να φύγει από το πατρικό της. Για μεγάλο χρονικό διάστημα κοιμόταν στο καναπέ της σχολής χορού. Σήμερα η περιουσία της φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Δεν τα πήγε κι άσχημα…

Χίλαρυ Σουάνκ
hilary swank

Μπορεί σήμερα να θεωρείται μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλλυγουντ, με περιουσία που φτάνει τα 40 εκατομμύρια δολάρια, όμως ο δρόμος της προς την επιτυχία ήταν δύσβατος. Σε ηλικία 15 ετών η Χίλαρυ Σουάνκ μαζί με τη μητέρα της μετακόμισαν από την Ουάσινγκτον στο Λος Άντζελες προκειμένου η ηθοποιός να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλλυγουντ. Για περίπου δύο μήνες ζούσαν στο αυτοκίνητό τους, ώσπου ένας οικογενειακός φίλος τις πήρε σπίτι του, μέχρι να βρουν τη δική τους στέγη. «Είχαμε έναν οικογενειακό φίλο που πουλούσε το σπίτι του, αλλά ήταν άδειο, δεν είχε καθόλου έπιπλα. Μας το παραχώρησε για να μείνουμε τη νύχτα. Έτσι κοιμηθήκαμε σε φουσκωτά στρώματα», δήλωσε η ίδια.

Χάρρυ Χουντίνι
harryhoudini
Σε πολύ μικρή ηλικία, ο Χάρρυ Χουντίνι ήξερε πως ήθελε να γίνει μάγος. Έτσι έφυγε από το σπίτι του και ταξίδευε αναζητώντας την τύχη του, καταλήγοντας τελικά στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια αυτών των δύο ετών, αναγκάστηκε να ζήσει στο δρόμο, να κατασκηνώσει στην ύπαιθρο, ακόμα και να μείνει σε καταφύγια για άστεγους. Ωστόσο τελικά οι κόποι του δικαιώθηκαν. Η καριέρα του ξεκίνησε στα δεκαεπτά του χρόνια.

Τσάρλι Τσάπλιν
charlie chaplin
Ο πατέρας του έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή, και ο θάνατός του στοίχισε τόσο πολύ στη μητέρα του που κατέληξε στο ψυχιατρείο. Έτσι ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο αδερφός του έπρεπε να εξασφαλίσουν μόνοι τους τα βασικά για να ζήσουν. Μιας και οι δυο γονείς τους εργάζονταν στο χώρο του θεάματος, τα δύο αγόρια αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματά τους.

Στηβ Τζομπς
steve jobs
O Στηβ Τζομπς μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο και υιοθετήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης. Αργότερα παράτησε το Reed College επειδή δεν είχε τα χρήματα για τα δίδακτρα, συνεχίζοντας μόνο τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων. Ξεκίνησε την Apple στο γκαράζ των γονιών του και κατέληξε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, της οποίας η αξία υπολογίζεται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συλβέστερ Σταλλόνε
sylvester_stallone
Και ο «Ράμπο» δεν είχε στον ήλιο μοίρα… και για τρεις εβδομάδες ο ηθοποιός κοιμόταν σε μια στάση λεωφορείου στη Νέα Υόρκη, επειδή δεν είχε να πληρώσει ούτε το νοίκι του σπιτιού του. Εκείνη την περίοδο, είδε τυχαία μια αγγελία για την ταινία «The Party at Kitty and Stud’s», με αμοιβή 100 δολάρια την ημέρα. 

Η πρώτη ταινία «Ρόκι» ήταν αυτή που απογείωσε την καριέρα του. Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο 1975, όταν ο Συλβέστερ Σταλλόνε γύριζε σπίτι του έχοντας παρακολουθήσει τον πυγμαχικό αγώνα του θρυλικού Muhammad Ali με αντίπαλο τον Chuck Wepner στο Richfield Coliseum του Οχάιο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τον «Ρόκι Μπαλμπόα».

Μέσα σε λίγες μέρες είχε γράψει ο ίδιος το 90 σελίδων σενάριο της ταινίας και σύντομα το παρουσίασε στην εταιρεία «United Artists» για να υπάρξει συμφωνία κινηματογραφικής παραγωγής. Αν και του έγινε η  προσφορά 350.000 δολαρίων για να πουλήσει το σενάριο και να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε άλλον ηθοποιό (Robert Redford, Ryan O’Neal, Burt Reynolds, James Caan), ο Σταλλόνε επέμεινε και τελικά κατάφερε να είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής. Πήρε όμως μεγάλο ρίσκο καθώς είχε μόνο 106 δολάρια στην τράπεζα. Οι παραγωγοί Irwin Winkler και Robert Chartoff πρότειναν λοιπόν στον Σταλλόνε να συνεχίσει χωρίς μισθό ως σεναριογράφος, άλλαξαν αρκετές φορές το αρχικό σενάριο και περιόρισαν τον προϋπολογισμό της ταινίας στο 1 εκατομμύριο δολάρια όταν λήφθηκε η απόφαση να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής και όχι κάποιος γνωστός ηθοποιός εκείνης της περιόδου. Η ταινία συγκέντρωσε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ(!), αποσπώντας τελικά το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία. Από κει κι έπειτα, η καριέρα του Ιταλοαμερικανού Σταλλόνε απογειώθηκε για να μην προσεδαφιστεί ποτέ ξανά.

Jay Z
"Magna Carta Holy Grail" Album Release Party
Για την οικογένεια του ράπερ Jay Z ακόμα και το ψωμί ήταν… πολυτέλεια. Πλέον έχει καταλήξει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Στέφεν Κινγκ
US author Stephen King is pictured at a
Λέγεται πως τα τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε ο ο γνωστός συγγραφέας των βιβλίων τρόμου ήταν αυτά που «ενεργοποίησαν» τη φαντασία του. Ο πατέρας του παράτησε την οικογένεια και άφησε τη μητέρα του μόνη της να τον μεγαλώσει μαζί με τον υιοθετημένο αδερφό του. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι ζούσαν με δανεικά από συγγενείς.

Ντέμι Μουρ
"Margin Call" New York Premiere
Η Ντέμι Μουρ ζούσε σε πάρκο με τροχόσπιτα με έναν πατέρα βουτηγμένο στις καταχρήσεις. Η ηθοποιός δεν άντεχε άλλο την κατάσταση και έτσι, στα δεκαέξι της χρόνια, παράτησε το σχολείο και μετακόμισε στο Χόλλυγουντ, αναζητώντας μια νέα ζωή.

Τζάστιν Μπίμπερ
justin bieber
Πριν γίνει διάσημος ο Τζάστιν Μπίμπερ, ζούσε σε ένα σπίτι μολυσμένο από ποντίκια, με ένα άδειο ψυγείο. Κοιμόταν σε καναπέ, ενώ όπως έχει πει ο ίδιος πολλές φορές μοιραζόταν με τη μητέρα του ένα πιάτο φαγητό, γιατί τα χρήματά της δεν έφταναν για δεύτερο.

΄Οπρα Γουίνφρυ
oprah-winfrey
Το φαινόμενο της αμερικανικής τηλεόρασης ΄Οπρα Γουίνφρυ, η βασίλισσα των media, πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήταν η κόρη μιας ανύπαντρης και έφηβης μητέρας, που έπρεπε να αντιμετωπίσει τη φτώχεια της, τη σεξουαλική παρενόχληση και την εφηβική εγκυμοσύνη της. Βιάζεται σε ηλικία εννέα ετών από έναν αριθμό συγγενών της (θείος και ξάδερφος), αλλά και από φίλο της μητέρας της. Μετακομίζει στο Τενεσί και γίνεται δεκτή στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Έτσι ξεκινά δειλά-δειλά την περιπέτειά της με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στο Νάσβιλ.
Σήμερα θεωρείται μία από τις πλουσιότερες Αφρικοαμερικάνες και από τις ισχυρότερες  διασημότητες  στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τζ. K.  Ρόουλινγκ
Rowling
Παρόμοια με την ιστορία της Όπρα, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε πολύ δύσκολη ζωή. Από το να μπει ωστόσο  στο ταμείο ανεργίας, μπόρεσε να ενσωματώσει μερικά από τα πιο σκοτεινά στοιχεία της δικής της ζωής στα μυθιστορήματά της (την απώλεια της μητέρας της, τη μάχη της με την κατάθλιψη). ΄Ετσι κατόρθωσε να ανεβάσει την περιουσία της στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια με τα βιβλία της,παρακολουθώντας τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ να γίνεται μανία σε εκατομμύρια κόσμο.

Σελίν Ντιόν
celine dion
Η διάσημη τραγουδίστρια ήταν το τελευταίο παιδί από μια πάμφτωχη οικογένεια με 14 (!) παιδιά, με τον πατέρα της να έχει ένα εισόδημα 160$ την εβδομάδα για να θρέψει μια δεκαεξαμελή οικογένεια. Κατάφερε όμως να φέρει τη ζωή της εντελώς τούμπα, κατακτώντας το 2007 την πέμπτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων παγκοσμίως γυναικών  στη λίστα του Forbes με  περιουσία 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αναδείχθηκε ως η τραγουδίστρια με το μεγαλύτερο εισόδημα της δεκαετίας από το περιοδικό The Sun.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%