Lifestyle

Εξωσωματική Γονιμοποίηση – Τι Είναι Καλό να Γνωρίζετε πριν Προχωρήσετε

today2 Μαΐου, 2023

Background
share close

Πολλοί άνθρωποι σε όλο το κόσμο, έχουν τη μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια. Όμως αυτό, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει πραγματικότητα για διάφορους βιολογικούς λόγους ή και γενετικούς λόγους. Η απογοήτευση και η λύπη είναι δύο συναισθήματα που ενδεχομένως θα βιώσετε σε μια τέτοια κατάσταση, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι!

Τα καλά νέα είναι πως η επιστήμη είναι με το μέρος σας και στηρίζει τη προσπάθειά σας, ώστε να γίνεται γονείς. Πως ακριβώς το επιτυγχάνει αυτό; Μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, η οποία είναι ουσιαστικά μια μέθοδος όπου το ωάριο γονιμοποιείται τεχνητά σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια.

Αν λοιπόν, σκέφτεστε να ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο, είστε στο σωστό μέρος! 

Στο ngradio.gr θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την εξωσωματική γονιμοποίηση.

  1. Ποιο είναι το κόστος της εξωσωματικής;

Ίσως η πιο εύλογη ερώτηση που μπορεί να σας προβληματίζει σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι το κόστος που έχει. Για αρχή είναι σημαντικό να αναζητήσετε διαφορετικές γνώμες και απόψεις επί του θέματος από ειδικούς γιατρούς, όπως θα βρείτε στο mtsirigotis.gr. Έτσι θα είστε σίγουροι για το τελικό κόστος της διαδικασίας, το οποίο διαφέρει ανάλογα με τη κάθε γυναίκα και το ιατρικό ιστορικό της. Αν δηλαδή, έχετε ένα επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό τότε ίσως η εξωσωματική κοστίσει περισσότερο για εσάς.

  • Θα έχω κάποια παρενέργεια;

Κάτι ακόμα που είναι λογικό να σκέφτεστε σχετικά με την εξωσωματική είναι αν θα έχει κάποια παρενέργεια στο σώμα σας. Όπως έχει αποδειχθεί από έρευνες, η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στη γυναίκα πριν τη γονιμοποίηση, δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στο σώμα της, παρά μόνο τα ίδια συμπτώματα που τις προκαλούν τα αντισυλληπτικά χάπια. Αν παρατηρηθεί κάτι πιο σοβαρό καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, τότε δεν συνεχίζεται η αγωγή για το καλό της μέλλουσας μητέρας.

  • Θα έχει επιτυχία;

Είναι επίσης πολύ φυσιολογικό να αναρωτιέστε αν η εξωσωματική θα έχει επιτυχία στο σώμα σας και αν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε την οικογένεια που πάντα θέλατε. Η αλήθεια είναι πως τα ποσοστά επιτυχίας έχουν να κάνουν με διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία της γυναίκας, το ιατρικό της ιστορικό και το σπερματοζωάριο. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η πρώτη προσπάθεια αποτύχει μπορείτε να ξαναδοκιμάσετε μελλοντικά! Δεν πρέπει να απογοητευτείτε, καθώς μια τέτοια διαδικασία χρειάζεται χρόνο και υπομονή, ειδικά τη πρώτη φορά.

  • Δωρητής σπέρματος ή ωαρίου

Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες είτε το σπέρμα είτε το ωάριο δεν είναι αρκετά δυνατά για να γονιμοποιηθούν. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει λύση για εσάς, καθώς μπορείτε να αναζητήσετε δωρητές και δωρητές σπέρματος και ωαρίων που έχουν συμβάλλει για κάνετε το όνειρό σας αληθινό. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι δικό σας και θα είστε οι βιολογικοί του γονείς. Ακόμα και αν έχετε μερικές αμφιβολίες μπορείτε να συζητήσετε με οικογένειες που έχουν κάνει παιδιά με αυτόν τον τρόπο, ώστε να σας μεταδώσουν την εμπειρία τους.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%