Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

I Promise – Radiohead. Ταξίδι στο χρόνο πίσω στο 1997.

today4 Ιουνίου, 2017

Background
share close

Ήταν Μάιος του 1997 όταν οι Radiohead κυκλοφόρησαν τον δίσκο Ok Computer. Θυμάμαι τη σοκαριστική αίσθηση όταν είδα το  βίντεο κλιπ για το τραγούδι Paranoid Android αλλά κυρίως για τη μουσική εξέλιξη του κομματιού. Τίποτα δεν ήταν όπως τα τραγούδια των δύο προηγούμενων δίσκων, ταυτόχρονα όμως ήταν το ίδιο συγρότημα, η ίδια αισθητική σφραγίδα. Πιστεύω πως με αυτή τους τη δουλειά οι Radiohead έδειξαν στους θαυμαστές τους και σε όλους τους υπόλοιπους πως η μουσική τους δεν έχει κανένα σκοπό να παραμείνει στάσιμη. Έδειξαν το εύρος της καλλιτεχνικής τους ανησυχίας και υποσχέθηκαν ότι κάθε φορά θα είναι και ακόμα πιο μπροστά στον ήχο τους, την παραγωγή και τελικά, τα τραγούδια τους. Το τραγούδι, στιχος-φωνή και μουσική επένδυση. Το πιο δύσκολο στοίχημα. Και οι Radiohead ισορροπούν  με ακριβεία τη μουσική ανάπτυξη και την κατασκευή του ήχου τους με τη μελωδία της φωνή του Thom Yorke και το στίχο του.

 

Στις 2 Ιουνίου 2017, το συγκρότημα ανέβασε στο επίσημο κανάλι του στο YouTube το ακυκλοφόρητο τραγούδι I Promise, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του OK Computer. Μαζί με άλλα δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια, το συγκρότημα μέσα στον Ιούλιο θα κυκλοφορήσει επανέκδοση του OK Computer με τον συμπληρωματικό τίτλο OKNOTOK ,  τον οποίο μπορούμε να παραγγείλουμε εδώ ->  http://www.oknotok.co.uk/ .

Το I Promise με γύρισε πίσω στο χρόνο. Μιλάμε για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Όχι μόνο εμένα φυσικά, όλους όσοι παρακολουθούν τους Radiohead από το ξεκίνημά τους. Δανειζόμενη σχόλια θαυμαστών κάτω από το βίντεο τους, “έπειτα από είκοσι χρόνια, αυτό το τραγούδι είναι μια ανάσα καθαρού αέρα. Σαν μία χρονοκάψουλα που περίμενε τόσο καιρό να την ανακαλύψουν“.

Το συγκρότημα έπαιζε στις συναυλίες τους το I Promise τη χρονιά του 1996, πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος OK Computer και τελικά μαζί με τα Man of War  και Lift, θα κυκλοφορήσει στην επανέκδοση του δίσκου.

I won’t run away no more, I promise
Even when I get bored, I promise
Even when you lock me out, I promise
I say my prayers every night, I promise

I don’t wish that I’m spread, I promise
The tantrums and the chilling chats, I promise

Even when the ship is wrecked, I promise
Tie me to the rotten deck, I promise

I won’t run away no more, I promise
Even when I get bored, I promise

Even when the ship is wrecked, I promise
Tie me to the rotten deck, I promise

I won’t run away no more, I promise

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%