Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΣΛΓ): τα επίθετα διεθνής και παγκόσμιος

today26 Ιουλίου, 2017 1

Background
share close

     Το επίθετο διεθνής, -ής, -ές χαρακτηρίζει εκείνον που αναφέρεται σε περισσότερες από μία χώρες ή στο σύνολο των εθνών (π.χ. διεθνής διαγωνισμός / Τύπος / προσανατολισμός, διεθνής αναγνώριση, / απομόνωση / δύναμη / επιτροπεία / κατακραυγή / κοινή γνώμη / κοινότητα / νομιμότητα / σταυροφορία / σύμβαση, διεθνές δίκαιο / εμπόριο / προσκήνιο / συνέδριο / φεστιβάλ, διεθνείς παρατηρητές, διεθνείς σχέσεις / εξελίξεις / πτήσεις, διεθνή θέματα / σύνορα).

Το επίθετο παγκόσμιος, -α, -ο είναι ευρύτερος όρος από το επίθετο διεθνής και αναφέρεται σε εκείνον που σχετίζεται με ολόκληρο τον κόσμο, με κάθε έθνος, με κάθε κράτος της Γης (π.χ. παγκόσμια αγορά / ακτινοβολία / αποδοχή / ασφάλεια / ειρήνη / σύρραξη / ύφεση, παγκόσμιο ενδιαφέρον / πρόβλημα, παγκόσμιες εξελίξεις). Βάσει των ανωτέρω, η αγγλική γλώσσα είναι διεθνής, αφού μιλιέται από πάρα πολλά έθνη, αλλά δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε παγκόσμια, γιατί δεν μιλιέται από όλα τα έθνη.

 

     Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Adobe Flash: Έρχεται το οριστικό τέλος το 2020

Φήμες για την "απόσυρση" του Adobe Flash υπήρχαν πολλές και εδώ και καιρό, όμως τώρα το τέλος του γίνεται επίσημο. Η Adobe σε μία ιστορική απόφαση ανακοίνωσε πως το οριστικό τέλος του Flash θα έρθει το 2020, οπότε και θα έχουμε το τέλος υποστήριξης και διανομής του. Η Adobe εδώ και καιρό ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να στραφούν σε άλλα formats, τόσο για τη δημιουργία νέου υλικού όσο και για τη μεταφορά του υπάρχοντος, μία […]

today26 Ιουλίου, 2017

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%