Φοίβος Πιομπίνος

Ορθογραφικά (ΝΔ’): οι ομόηχες λέξεις «κήτος» και «κύτος»

today26 Αυγούστου, 2018

Background
share close

Η λέξη κήτος σημαίνει: 1. το υδρόβιο θηλαστικό μεγάλων διαστάσεων, π.χ. η φάλαινα, το δελφίνι κ.ά. 2. (μτφ.-μειωτ.) αυτόν που είναι πολύ παχύς και δυσκίνητος (π.χ. η Κάτια έχει καταντήσει τελευταία κανονικό κήτος).

Η λέξη κύτος σημαίνει: 1. την κοιλότητα που σχηματίζεται σε αγγείο, σκεύος ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια (π.χ. κύτος λέβητα) 2. το κοίλο μέρος του σκάφους κάτω από το κατάστρωμα, το αμπάρι 3. κοιλότητα του σώματος που περικλείεται από οστά (π.χ. το κύτος του θώρακα).

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Πολιτισμός

Πώς τα ρομπότ βοήθησαν τους αρχαιολόγους να βρουν τρεις νέες υπόγειες στοές σε αρχαίο ναό των Άνδεων;

Μικρά ρομπότ βοήθησαν τους αρχαιολόγους στο Περού να ανακαλύψουν τρία νέα υπόγεια περάσματα, όπου βρέθηκαν κεραμικά, εργαλεία και ανθρώπινα λείψανα στον αρχαίο ναό των Chavin de Huantar, στις Άνδεις, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Τα τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ παντός εδάφους που φέρουν φώτα και κάμερες σχεδιάστηκαν από μηχανικούς του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και βοήθησαν στην εξερεύνηση στενών περασμάτων του ναού. Όπως δήλωσε ένας εκ των αρχαιολόγων του πανεπιστημίου, ο Τζον Ρικ, σε έναν από τους υπόγειους διαδρόμους βρέθηκαν λείψανα τριών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου […]

today26 Αυγούστου, 2018

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%