Φοίβος Πιομπίνος

Ορθογραφικά (ΞΗ’): οι ομόηχες λέξεις «ρήμα» και «ρίμα»

today2 Φεβρουαρίου, 2019 1

Background
share close

Η λέξη ρήμα σημαίνει το κλιτό εκείνο μέρος του λόγου που αποτελεί το κύριο συστατικό του κατηγορήματος και δηλώνει πως το υποκείμενο ενεργεί, παθαίνει ή βρίσκεται σε μία κατάσταση. Συχνά διαφοροποιείται μορφολογικά, π.χ. κατά τον χρόνο, το ποιόν ενεργείας, τη φωνή, τη διάθεση ή τη συμφωνία του με το υποκείμενο ή το αντικείμενό του.

      Η λέξη ρίμα (από την ιταλική rima) σημαίνει την ομοιοκαταληξία., δηλαδή την επανάληψη της ίδιας κατάληξης στις τονιζόμενες και γενικότερα στις συλλαβές των τελευταίων λέξεων δύο ή περισσότερων στίχων έμμετρου κειμένου έτσι ώστε να δημιουργείται ηχητική ανταπόκριση.

 

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.com

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

NG Συνεντεύξεις

Οι Tamsyn δίνουν συνέντευξη στον NGradio.gr

Οι TAMSYN μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα λίγο πριν από το μεγάλο του live στο Temple  (σήμερα, Σάββατο 2/2) μαζί με τα μουσικά τους όργανα επισκέφτηκαν τον NGradio.gr για να τους γνωρίσουμε καλύτερα! Συγκεκριμένα, οι TAMSYN αποτελούν μια indie rock μπάντα από το Manchester της Αγγλίας από το 2016 και το τωρινό τους line-up αποτελείται από τον Αθηναίο Αlexander Anton και τους Βρετανούς Michael Penfold, Phil Hammill και Luke Finch, ενώ συχνά τους συνοδεύει επί σκηνής και το ανεπίσημο […]

today2 Φεβρουαρίου, 2019

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%